Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. Výsledky Finálového dne (28.12.23)

Finále jednotlivců: Ivana Fojtíková, Ondřej Surán

Seniorská Superliga, ročník 2023, byla zakončena finálovým dnem jednotlivců. Odehrál se klasický ligový den, v němž šlo především o hry jednotlivců, ale oceněny drobnými cenami byly i týmy. Do finále jednotlivců postoupilo 8 mužů a 4 ženy na základě všech odehraných her v celé soutěži (4 soutěžní kola a závěrečné dnešní klání). O postupu do Finále rozhodoval přepočet odehraných her ve všech kolech soutěže včetně Závěrečného dnešního kola. 

Základní kolo: hrálo se jako obvykle systémem každý tým s každým. Oslabena byla Kaštanka vlivem ochoření jednoho hráče z týmu. Zajímavostí jistě je, že ač tým hrál ve dvou, neutrpěl ani jednu porážku (6x remíza za 4 body)… Skupinu jasně ovládl Levit tým se 47 body, prohra ani jedna, pouze 1 remíza s Kaštankou. Druhý končí Jadran (36 bodů) a třetí ABB (rovněž 36 bodů, ale horší průměr). Nejvyšší hru kola 641 ukázal Levit tým. Zcela všechny týmy obdržely upomínkové medaile a drobné ceny. Nejlepší 3 týmy jsou na fotkách v přiloženém fotoalbu (viz níže).

Za dnešní výkony převzaly ceny 3 nejlepší muži (Ondřej Surán, Pavel Šimůnek, Vladimír Pitaš) a 3 nejlepší ženy (Ivana Fojtíková, Dana Soukupová, Magda Dvořáková).

Finále: základem pro postup do závěrečného finále jednotlivců byly výkony ve všech pěti odehraných kolech v celé soutěži přepočtené tak, aby se eliminovali hráči s příliš nízkým počtem startů (součet všech odehraných her x celkový průměr). Do finále se tak dostali i 2 hráči, kteří v některém kole zcela absentovali, ale když hráli, tak vysoko…  Tady máme přehled finalistů: Surán Ondřej, Šimůnek Pavel, Brokeš František, Novák Josef, Fojtíková Ivana, Lébrová Jana, Soukupová Dana, Dvořáková Magdalena, Leinweber Petr, Kratochvíl Miloslav, Brokeš Milan a Tomášek Petr.

Závěrečné finále se hrálo na součet 2 her od nuly. První hrou jde do čela Ondra Surán (234) následován Janou Lébrovou (210) a Pavlem Šimůnkem (202). Ve druhé sadě her zaútočila Ivana Fojtíková (226) a Míla Kratochvíl (214). Celkovými součty obou her zahýbaly i hendykepy.

Konečné pořadí bez rozlišení: Ivana Fojtíková, Ondřej Surán, Miloslav Kratochvíl.

Soutěž mužů a žen je však oddělená a tak bylo možné vyhlásit konečné pořadí finále jednotlivců takto:

Muži: Ondřej Surán, Miloslav Kratochvíl, Pavel Šimůnek.

Ženy: Ivana Fojtíková, Jana Lébrová, Dana Soukupová.

vitezove-finale.jpg

Gratulujeme! Úspěch v takové konkurenci hráčů Seniorské Superligy se cení a jistě bude zapsán zlatým písmem do přehledu kvalitních umístění u jednotlivých hráčů. Všichni se rovněž ocitnou v naší seniorské Galérii slavných. Navíc si vybojovali právo účasti v Grand Prix of Senior Champions 2023, jenž se hraje 28.01.2024 na Kaštance.

 

Množství pohárů a cen bylo rozděleno mezi úspěšné hráčky a hráče, fotky z vyhlašování jsou níže.

 

 

 

 

Výsledková listina - Finále jednotlivců

 

Seniorská Superliga 2024 je již připravena, propozice atd. jsou k dispozici TADY. Hrát se může na kterémkoliv centru s min. 6 drahami. Požadované centrum stačí uvést do přihlášky do soutěže. Skupina Kaštanka Brno začíná 23.03.2024 téměř ve stejném složení (nahrazen bude pouze 1 tým).

Za příjemnou atmosféru a pěkné výkony děkujeme všem hráčkám a hráčům, za přípravu centra, drah a rautů herně Kaštanka Brno v čele s Ondrou Suránem.

Na fotky z dnešního vyhlašování se podívejte do Fotoalba.