Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. turnaj 23.09.2023

24. 9. 2023

Druhý turnaj Senior Exkluziv měl dnes dva hlavní účely: jednak se po měsíci opět sejít a zabavit se kvalitním bowlingem a se skvělými přáteli a jednak šlo o mazací model. Dnes byl použit ten, na kterém se v příštím týdnu bude hrát Czech Old School. Tedy Stonehenge. Takže natrénování a praktické odzkoušení mazání určitě přišlo vhod. Zahrát si přišlo 20 seniorek a seniorů, naprostá většina těch, kteří jsou nahlášeni i na Czech Old School.

Hrálo se 6 kvalifikačních her, z nichž jedna nejslabší byla pro postup do Finále ignorována, nicméně do databází a celodenního průměru zahrnuta i ta vyřazená hra byla. Je to jen taková obezlička pro 1 možný výpadek ze šesti her, aby nenarušovala postup do finále.

Kvalifikaci ovládl celkem suverénně Vláďa Pitaš se součtem 1219 z lepších pěti her. Mimo jiné ukázal 258, 255. Ani jedna z těchto her se ale nestala náhozem kvalifikace, ten měl na kontě domácí Ondra Surán s 259. A vlastně mu to vydrželo se štěstím i coby nához celého turnaje. Ondřej v kvalifikaci končí druhý. Třetí kvalifikační příčku si trochu překvapivě přivlastnil Láďa Schůt. Překvapil nejen hráče, ale možná i sám sebe. Pěkné. Čtvrté místo má Zdeněk Havlíček. Nejlepší ženou kvalifikace byla Anežka Lencová, v kvalifikaci celkově šestá se součtem 994 z 5 lepších her. Jako obvykle byl velký zájem o hranici postupu, jež se nalézala u 16. hráče po kvalifikacích. A tím byl František Brokeš. První nepostupující do Finále byla Anna Brokešová, které scházelo 6 bodíků. Ale moc nesmutnila, jednak po chirurgii na rukou se trochu šetřila a jednak obdržela cenu útěchy pro prvního nepostupujícího. Uvidíte ji na fotce ve fotogalérii níže.

Před Finále se losoval finanční bonus (50 Kč za hráče, celkem 1.000 Kč). Losování obstarala Jana Mlčáková a její ruka na PC povolila v době, kdy padlo číslo 119. Nikdo tohle číslo nevlastnil, nejblíže byla sama Jana s hodnotami 114 a 116. Takže jí to jen velmi těsně nevyšlo...

Finále na součet 3 her plus 25% kvalifikačního průměru vč. HDC. A tady začalo být zajímavo. První hrou se do čela tlačí Milan Soušek s číslem 244, Ondřej Surán se ho drží s 235, nedaleko jsou i Magda Dvořáková a Eva Štefková s kvalitními dvěstěšestnáctkami. Druhá hra byle taková nějaká vyčkávací. Jedinou dvoustovku předvedl Zdeněk Havlíček s číslem 202. Jinak se tady žádný zázrak, či vyslovený útok na bednu nevyskytl. Takže přišla třetí hra. Vladimír a Ondřej věděli, že mají trošinku nahráno díky průměru z kvalifikace, ale oba tušili, že třetí hra by musela trochu vypadat, aby se potvrdily stupně vítězů pro ně, na něž byli oba zvyklí z jiných turnajů. Jirka Harašta sice hraje 201, ale na nějaký úspěch už je to vzhledem k předchozím hrám pozdě. Ondřej Surán rozhodně není spokojen se svou hrou 213, ale stále doufá, že ostatní zaváhají. vitez-1.-misto.jpgTo se však nenaplnilo. Zdeněk Havlíček dává 217 a za vydatně pomoci HDC před Ondru předskakuje. Uzemnění všech aspirantů však přišlo od Milana Souška, hraje 256 a tím je jasně dnes rozhodnuto.

Jaké jsou tedy dnešní konečné výsledky a kdo byl oceněn: 1. místo s finálovým průměrem 237 (vč. HDC) Milan Soušek, 2. místo Zdeněk Havlíček a 3. místo Ondřej Surán. Nejlepší ženou se stala na celkovém 4. místě Eva Štefková. Nejvyšší náhozy mají Ondra Surán 259 a Jana Lébrová 223. A jak už bylo zmíněno, cena útěchy patří Anně Brokešové.

Letmo se podívejme na roční žebříček, který ale zahrnuje pouhé 2 turnaje z osmi: díky dnešku jde do čela Milan Soušek (110 bodů) před druhého Ondru Surána (107). Třetí prozatím je Vladimír Pitaš s 96 body. Na jakékoliv roční hodnocení je samozřejmě nezřízeně brzo, hraje se celkem 8 turnajů, z nichž se do celoroku započítává 6 s nejlepšími bodovými zisky.

Příští, tedy třetí, turnaj se hraje nově v termínu 17.11.2023 (státní svátek) místo původně uvažovaného termínu 09.12.23, kdy je řada hráček a hráčů v Kolumbii (Cali) na ME seniorů. Držíme jim palce a věříme, že se všichni sejdeme v nejbližším turnaji 17.11.23. Informace a obsazovačka jsou již připraveny a tak srdečně zveme všechny, kdo si chtějí zahrát na kvalitním centru a pokusit se opět po Milanovi a Zdeňkovi vyšachovat domácího kinga Ondru. Jak dnešek ukázal, není to zase až tak neřešitelné...

Děkujeme jak všem přítomným hráčům, tak i bezvadně fungujícímu centru Kaštanka v Brně. A těšíme se na hojnou seniorskou návštěvu o státním svátku 17.11.2023.

Výsledková listina 23.09.2023 ke stažení (excel)

A v přiloženém fotoalbu se určitě nezapomeňte podívat na fotky...

 

stupne-vitezu.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-09-23