Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. turnaj 26.08.2023

27. 8. 2023

Seniorský Exkluziv zažil svoji premiéru v sobotu 26. srpna 2023 za účasti 24 hráček a hráčů. Připraven byl pohodlný mazací model Beaten Path. Kvalifikace na 6 her s tím, že pro postup do finále se odmazávala jedna nejslabší hra. To kdyby to někomu skutečně ulétlo, aby i tak měl šanci na celkový úspěch. Finále je pro šestnáctku nejlepších na dvě hry + 25% průměru ze všech 6ti kvalifikačních her. Hráčské hendykepy jsou celkem jednoduché a průhledné: klasicky 8 bodů pro ženy a půl bodu za každý rok nad 50 let pro zcela všechny.

V kvalifikaci zářil jako obvykle pan domácí - Ondra Surán. S průměrem přes 236 celkem suverénně kraloval. Zahrál si i 260, což se nakonec stalo nejvyšším náhozem celého turnaje. Druhé místo obsazuje Vláďa Hrdlička rovněž se skvělým průměrem téměř 215. A kvalifikační bronz připadl Janě Lébrové. Dělící čára postup nepostup je nekompromisní, ale spravedlivá. Dnes mezi posledním postupujícím Fandou Brokešem a prvním nepostupujícím Fandou Kolářem byla diference deseti bodů. Přitom hendykepově na tom byli oba zcela stejně - 12 bodů.

O přestávce se losovala prémie, dnes ve výši 1.200 Kč. Jana Mlčáková vytočila náhodné číslo mezi nejnižší a nejvyšší hrou celé kvalifikace. Padlo číslo 166, což znamenalo dělenou radost pro hned 3 majitele tohoto náhozu: Standa Velek, Fanda Kolář a Jana Lébrová.

Finále pro 16 nejlepších z kvalifikace se rozjelo celkem vlažně, Ondra Surán 225, Vláďa Hrdlička 207, Lubo Matera 202. dsc02225.jpgOstatní spíše tápali. Druhá hra už byla z jiného ranku, uchazeči o stupně dnešních vítězů zabrali. Vláďa Hrdlička 233, Lubo Matera 227, Milan Soušek 221, Ondra Surán 205, Fanda Mlčák rovných 200. Počítačová data navíc zohlednila čtvrtinu průměru z kvalifikace, která mohla k lepšímu umístění trochu dopomoci, ale také nemusela... Takže dnešní konečné pořadí:

1. místo Vladislav Hrdlička, 2. místo Ondřej Surán, 3. místo Lubomír Matera.

Vláďa si na příštím turnaje zahraje díky svému skvělému úspěchu zcela zdarma. Od Milana Souška na 4. místě níže se mohlo dnešním vítězům pouze zatleskat a předsevzít si "Tam já budu příště taky"... Nic proti tomu, šance jsou pro všechny zcela otevřeny!

Cenu za nejvyšší hru dnešního turnaje přebral Ondřej Surán (260) a odměněna byla i dnes nejúspěšnější žena Jana Lébrová. Skokanem dne se stal jasně Lubo Matera, jenž byl po kvalifikaci na 15. místě a po finále se ocitl na skvělém bronzovém stupínku.

Na fotečce je dnešní vítěz Vláďa Hrdlička. Ovšem nezapomeňte se podívat i na další fotky z dnešní akce TADY.

Výsledková listina ke stažení (excel)

Gratulujeme všem úspěšným a oceněným, včetně těch, co měli šťastnou ruku a zahráli si vylosovanýcxh 166, což mohlo trochu pomoci v rozmachu s dnešní útratou na baru... :-)

Příští turnaj Senior Exkluziv je již připraven k přihláškám, TUDY nahlédněte na informace. Ale POZOR: vzhledem k přesunu MČR dvojic na nový termín 21.+22.10. jsme druhý turnaj Senior Exkluziv přesunuli z původního data 21.10. na nové datum 17.11.23. Prosím respektujte to, nemáme žádný zájem blokovat účast našich seniorů na uvedené akci ČBA. Proto došlo k tomuto přesunu našeho termínu.

A když jsme u těch změn: pár lidí dnes přítomných hraje také Seniorskou Superligu. Ve stejné souvislosti došlo i tam ke změně termínů takto: 4. kolo původně 22.10. je přeloženo na 18.11. Finále týmů na 28.12. a Finále jednotlivců na 29.12.23.

Všechny změny jsme již zaznamenali i do seniorského Termínového kalendáře. Prosíme přebukujte si to i ve svých diářích. Děkujeme za pochopení.

Mějte se všichni dobře a těšíme se na další seniorské bowlingové setkání na Kaštance.