Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP únor 2023 - výsledky

24. 2. 2023

Veni, vidi, vici. +PC.

Proč zrovna tento titulek? Je to zřejmé... Irča Straková přišla, viděla a prostě vyhrála. A to PC? To je náš starý známý Pepa Colon. Oba dnes excelovali a uspěli.

V pátek 24.02. a v sobotu 25.02.203  se odehrál Český Seniorský Pohár v Praze na Zličíně, únorový, tedy letos druhý. Zúčastnilo se 68 hráček a hráčů, za což jim všem velmi děkujeme. Turnaj to byl veskrze zajímavý, ale hlavně ovzduší přátelské, vstřícné a iínspirativní, což u nás velice oceňujeme... Jen je celkem podivné, kolik lidí ve své poslední finálové hře prostě zkolabovalo.

Kdo nakonec vyhrál je sice důležité, ale pro naše setkání ne zrovna rozhodující. Měli jsme se dobře, bavili jsme se, hráče jimž se dařilo jsme podporovali a pěkné výsledky jim přáli.

Turnaje se zúčastnilo 68 hráček a hráčů, za což jmi patří poděkování. Naprosto bez rozdílu všem.

Kvalifikaci ovládl Ondra Surán se součtem 1278. Vypadalo to, že si Ondra hodlá i dnes odnést ty nejvyšší vavříny. Stalo se tak ale? Nejlépe hrající ženou byla Jana Marešová se součtem 1236. Jak to bude dál? Kdo postoupí do finále pro 36 nejlepších?? Po kvalifikačních hrách se ukázalo, že s ohledem na finálové absence jde dál i i třeba Tom Rathouský, přesto že se mu dnes příliš nedařilo.

Finále na 3 hry bylo dost zajímavé. První hrou se do čela startovního pole dostávají Pepa Colon, Míra Malec a Vítek Hasník. Druhé hry daly do čela pořadí Honzu Fleischmanna Irču Strakovou a Vláďu Hrdličku. Ve třetích hrách dominovali Irenka Straková, Honza Fleischmann a Tonda Matějka.

A jak tedy Finále vlastně dopadlo? To ukazuje následující tabulka:

Kategorie Ž1 Kategorie Ž2 Kategorie M1 Kategorie M2 Kategorie M3
Straková Irena Stulíková Dagmar Brzica Rostislav Fleischmann Jan Colon Josef
Krejčí Jarmila Janočková Krystyna Malec Jaromír Matějka Antonín Pitaš Vladimír
 Marešová Jana Soukupová Dana Šimůnek Pavel Hrdlička Vlastimil Nejezchleba Stanislav

vitezove-turnaje-absolutni--3-.jpgAbsolutními vítězi dneška tedy jsou Irena Straková a Josef Colon. Protože Irča byla dnes poprvé, proto Veni, vidi vici... A jelikož se zadařilo Pepovi Colonovi, proto je i v nadpisi to "+PC".

Oba dnes nejlepší jsou tady na fotce, ale podívejte se i na další fotky v naší fotoglérii.

 

Oceněným vítězům musíme samozřejmě pogratulovat. Uvidíme, jak se jim povede v dalších turnajích.

 

 

Kromě ocenění za bednu ve všech věkových kategoriích pobrali autoři nejvyšších náhozů ve svých kategoriích, tedy  ti nejúspěšnější, své zasloužené  odměny v Kč systémem, kolik sis hodil, tolik dostaneš peněz: Irena Straková 268 Kč, Jarda Čižinský 240 Kč, Jan Fleischmann 238 Kč, Zdeněk Havlíček 232 Kč a Dáša Stulíková 212 Kč. Budiž jim to  přáno, vše naprosto zasloužené...

Cena útěchy pro prvního nepostupujícího dnes dostala Maruška Vokrojová a za zcela poslední místo v žebříčku dnešního turnaje Terezka Nosková. Budiž jim to přáno, ale ony samy by chtěli být původně o stupínek výše. Snad jim to příště vyjde...

Vítězové turnajů ČSP v libovolném měsíci mají nárok na účast ve výročním seniorském Grand Prix, tedy ve Velké ceně seniorských šampionů. Ten se bude konat tradičně buď koncem roku nebo počátkem příštího. Hlásit se tam ale je možná třeba již dnes TUDY.

Třetí turnaj ČSP hrajeme v Olomouci, už jsme na to připraveni, info jsou už k dispozici. V Olomouci budeme hrát na sportovním, mazacím modelu... A samozřejmě, všechny seniory zveme... Informace o tomto turnaji jsou ZDE. Hlásit se tam je už dnes možné...

V Olomouci si také bude možné vyzkoušet dresy na letošní ME 2023 a další šance bude v dubnu na Zličíně.

Děkujeme všem přítomným seniorům a seniorkám na dnešním turnaji a těšíme se na účast všech v březnu v Olomouci.

Detailní výsledky dneška jsou ke stažení Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-02 Praha Zličín