Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP leden 2023 - výsledky

27. 1. 2023

První díl z desítky turnajů v rámci série Český Seniorský Pohár je úspěšně odehrán. Klání se konalo v Praze na Zličíně po předchozích mírných zmatcích v termínech mnoha bowlingových akcí v ČR vlivem uzavření centra Bowlingzone Pardubice. Sice jsme nakonec termínově stáli proti finále ABL, které se rovněž odsunulo, takže nám pár hráček a hráčů chybělo. Navíc se v tomto termínu koná i nominované ME seniorů v Dánsku (viz jiný článek). Nicméně sešlo se nás skvělých přesně 70, takže dá se říct pohoda pro všechny. Zličínské centrum sice vykazovalo drobné technické závady, ale i s tím jsme se snad dobře vypořádali, naši akci to nijak nezbrzdilo. Takže vyražme přímo na výsledky...

Kvalifikace se hrála v sobotu a v neděli. Tu totálně opanoval Ondra Surán se součtem 1391/6 her. Obdivuhodné. A to je ještě mladík bez HDC. Co až mu bude třeba 75, to už ho asi nechytí nikdo. No, počkáme si, že... Mimo jiné zahrál 258, což se zdálo, že bude možná náhozem turnaje, ale nakonec to zůstalo jen náhozem kvalifikace. Druhý skončil Vláďa Pitaš, ostřílený matador, navíc se slušným HDC. Na třetí pozici se vytáhl Jirka Stulík. Po dejme tomu vlažném začátku (i když "vlažném", jako pro koho) své tempo stupňoval a stupňoval, poslední hrou dal skvělých 248. Nejlepší ženou se stala Anna Brokešová (1289), k čemuž jí dopomohl i HDC. Druhá končí Jana Marešová, které se v poslední době daří skoro vše, čeho se dotkne její bowlingová ruka. I právě proto nebyla ve Finále u nás, protože v neděli bojovala ve finále ABL.

Finále je jako obvykle pro 36 nejlepších, tentokrát již bez loňského procentuálního zastoupení žen ve finále. Změna se počtu finalistek oproti předchozím turnajům prakticky nedotkla díky zvýšenému dámskému HDC na 10 bodů/hra. Z finále bylo pár omluv, takže se dostalo i na hráče původně těsně pod čarou. Pokud by byla Krystyna, zahrála by si, čímž by počet žen ve finále byl přesně v souladu s jejich procentem ve finále. Jenže zmizela poněkud předčasně a tak ji nahradili jiní. V kvalifikaci padala pěkná čísla, ale Finále bylo ještě o level výše. První hrou šel hodně nahoru Michal Poprocký (267), takže "papíroví" favorité vykulili trochu oči. Druhou hrou zabírá Ondra Surán (238), a Ríša Nosek (237). 236 dává také Péťa Florík, ale jeho první tragická hra ho značně hendykepuje. Takže tu máme třetí hry a tím i rozuzlení: tady však už žádné extra hry posilující naděje na stupně vítězů k vidění nebyly a tak rozhodovaly součty všech her. A ty určily konečné pořadí:

Muži 50-59 let: Ondrej Surán, Vít Hasník, Jaroslav Čižinský

Muži 60-69 let: Richard Nosek, Jan Fleischmann, Vladislav Hrdlička

Muži 70+ let: Vladimír Pitaš, Michal Poprocký, František Brokeš

Ženy 50-64 let: Ingrid Liebichová, Jarmila Krejčí, Eva Štefková

Ženy 65+ let: Dagmar Stulíková, Zdenka Pláničková, Dana Soukupová

Absolutní vítězové: Ingrid Liebichová, Vladimír Pitaš

-10--absolutni-vitezove.jpg

 

Že jim to na fotce spolu sluší, že?

 

Gratulujeme samozřejmě všem na stupních vítězů, ale poděkování za pěkný turnaj a krásnou atmosféru patří zcela všem hráčkám a hráčům. Fakt to bylo příjemné, mezi seniory vlastně už tradiční. A to je přesně i náš cíl. Aby se seniorky a senioři u nás cítili dobře, aby je nikdo za jejich zády nedehonestoval a nemuseli se stydět za nějaký svůj styl a nebo že třeba nedohodili nebo co...

Přidat na seznam oceněných musíme i další, doplňkové ceny. I když to slovo "doplňkové" se sice často používá, ale ono to zase tak moc doplňkové není. Abyste na toto dosáhli, musíte přeci jenom něco předvést. Méně se to týká cen útěchy, ale o to více cen za nejvyšší náhozy ve všech hráčských kategoriích. A ty se letos podle plánu rozrostly o 1 pánskou kategorii. Místo dřívějších 50-64 let a 65+ let jsme letos na pánských kategoriích 50-59 let, 60-69 let a 70+ let. Dámské vzhledem k přece jenom jejich obyvkle nižší účasti zůstaly i pro letošek na dvou původních. Co jsme rádi nechali zachované, to je výše odměn za nejvyšší náhozy. Kolik si kdo odnese domů nebo utratí na místě závisí na každém hráči - prostě kolik bodů má tvoje nejvyšší čistá hra, tolik korun ti to přinese do peněženky. A dnes to tedy byli:

Michal Poprocký 267, Ondrej Surán 258, Jiří Stulík 248, Eva Štefková 235, Anna Brokešová 233

No a na úplně doplnění musíme přidat i ceny útěchy. Ta první je pro prvního nepostupujícího do Finále, což dnes spadlo na Danuši Krejčovou. A ta druhá je taková spíše motivační pro zcela posledního hráče startovního pole. Tou dnes byla Tereza Nosková, která mezi nás zavítala zcela poprvé a věříme, že se časem vypracuje a jednou snad bude i ve Finále. Trochu to závisí i na Ríšovi, co s paní provede...

Ceny byly předány, nesmíme zapomenout na sponzorské uzeniny od firmy Krahulčí (díky Otovi Kuncovi). Rozloučili jsme se slibem shledání na příštím turnaji, který se hraje 25.02.2023 s páteční předehrávkou 24.02.2023. Obsazovačka a informace s pozvánkou jsou již připraveny, na článek o tom přímo TUDY.

Úplně nakonec jen pro méně znalé "ajťáky": až si stáhnete výsledkový soubor, uvidíte, že je v trochu jiném provedení, než vloni. Všimněte si, že na záložkách "Turnaj" a "Rok" je ve druhém sloupci s názvem "Kat.", tedy hráčská kategorie, úplně nahoře takové tlačítko se šipkou, které dokáže filtrovat kategorie. Když si na něj kliknete, otevře se nabídka na výběr toho, co chcete zobrazit. Zvolte si tu kategorii, kterou potřebujete a potvrďte. Uvidíte všechny hráče a hráčky spadající do této kategorie podle tvého výběru. Kategorie lze libovolně i kombinovat (např. Ž1 a Ž2 současně). Po prohlédnutí opět klikněte na stejné tlačítko a zadejte jinou požadovanou kategorii anebo třeba "Vše". Je jednoduché s tím pracovat a každý si na to snadno zvykne. Tato filtrační možnost výsledků je jak v turnaji samotném, tak i v ročním žebříčku odehraných turnajů.

Už jsem toho napsal až moc. Takže na závěr - podívejte se na přiložené Fotoalbum a stáhněte si výsledky.

Výsledková listina ke stažení - konečný stav (excel)

Mějte se fajn a určitě si najděte čas na druhý turnaj 24.+25.02.2023. Info k tomu už je hotové.

Milan Soušek, organizace

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-01 Praha Zličín