Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závěrečné 4. kolo. Kaštanka, Levit, ABB

19. 11. 2023

Seniorská Superliga má za sebou své závěrečné 4. kolo. Hrálo se 18.11.2023. Bohužel dnes jen 7 týmů, protože naši kamarádi ze slovenského týmu Starci na chmeli se ozvali s velmi nepříjemnou zprávou... Ruda Witkovského potkala velmi závažná zdravotní komplikace, náhradník za něj nebyl. Rudovi hlavně všichni přejeme, aby se z toho všeho co nejdříve vylízal a jak to půjde, zase mezi nás zavítal. Držíme palce a všichni ze Superligy pozdravují.

V této souvislosti po dohodě s kapitány došlo i k úpravě dalšího herního systému soutěže. Původně bylo naplánováno týmové finále na 28.12 a finále jednotlivců na 29.12.2023. Vzhledem k daným okolnostem došlo k dohodě takto: 4. kolem byla základní soutěž Seniorská Superliga ukončena, byly předány plánované odměny a ceny.

Propozice pro Finálový den byly upraveny, prohlédněte si je, prosím..

A když jsme u těch organizačních záležitostí: v roce 2024 se Seniorská Superliga bude hrát 23.03., 08.05., 08.06. a 28.10.2024. S těmito termíny počítejte, jsou již dohodnuty a schváleny. Herní systém bude stejný jako v roce 2023. Do roku 2024 žádáme týmy, aby se zaregistrovaly do 31.01.2024, čím dříve, tím lépe. Pro registraci stačí zaslat email na naši adresu seniorbowling@seniorbowling.cz s uvedením: název týmu, jméno a příjmení kapitána, telen a email na něj. Pokud se nahlásí stejný tým jako v roce 2023, budou osvobozeni všichni hráči takového týmu od registračního poplatku za každého hráče (200 Kč). Budou-li volná místa po 31.01.2024, budeme přijímat nové týmy..

Bude-li mít zájem dostatek týmů, lze otevřít i dvě nebo i více dalších skupin s tím, že není podmínkou hrát pouze na Kaštance. Superligu seniorů můžeme otevřít prakticky v kterémkoliv bowlingovém centru s nejméně 6ti drahami, mazačkou a automatikou. V takovém případě je třeba, aby kapitán přihlašující tým uvedl ve svém emailu i konkrétní bowlingové centrum. Následně vše dojednáme. Podmínkou však je, aby daná skupina byla obsazena takovým počtem týmů, kolik drah má centrum k dispozici (obecně min. 6 týmů na šestidráze, či 6 až 8 týmů na osmidráze).

Ale nyní se již pojďme podívat na výsledky 4. kola a tím i závěrečné vyhodnocení soutěže

Úvodem je nutné poznamenat, že nový projekt Seniorská Superliga se obecně líbil, což nás pochopitelně velmi těší a jsme připraveni jet další ročník. Děkujeme všem týmům a jejich hráčkám a hráčům. Jsme moc a moc rádi, že soutěž provází klidná, vstřícná atmosféra, že sem prostě hrát chodíme rádi a baví nás to. Nemám zbytečné prostoje, odsýpá to, výsledky si hráči přejí navzájem, ve vztazích nelétají žádné jiskry, či poťouchlosti. Navíc na každém setkání máme nějaký ten raut v ceně. K tomu to celé vlastně bylo vybudováno..., sejít se, přátelsky a příjemně si zahrát, pobavit se s ostatními seniory, pogratulovat si navzájem a těšit se na další kolo...

Naše závěrečné 4. kolo proběhlo 18. listopadu 23 jako obvykle na Kaštance. Tabulka po 3. kole naznačovala ambice týmů. Kaštanka team si vybudovala jistý nikoliv však nepřekonatelný náskok. Za ní je ale dalších pár velmi vyrovnaných týmů, jejichž šance na celkový úspěch (=stupně vítězů) nebyla nijak nereálná. Dnes bylo jako obvykle na pořadu dne 7 utkání, z nichž ale jedno bylo pouze na průměr (důvod viz nahoře). K vidění byly vidět skvělé výkony jak týmů, tak jednotlivců.

predstavujeme-tymy---svit.jpgSvit (na obrázku) naznačil, že se stále lepší, což ukázal ve své hře 676! Skvělé, je to týmový nához 4. kola, Odskákal to ABB...

V jednotlivcích byli dnes na vrcholu Ondra Surán (Kaštanka), Vláďa Pitaš (Levit) a Jirka Harašta (Desperádi). Mezi ženami kralovala Jana Lébrová (Desperádi).

Co do počtu bodů na tom ve 4. kole byla nejlépe Kaštanka. Žádná prohra, 47 bodů, průměr přes 607. Druhý Levit tým nasbíral 38 bodů za 4 výhry a 2 remízy. O další bodík méně mají Desperádi za 5 výher a 1 prohru. 4 místo bere Jadran FM, 3 výhry, 1 remíza. Pátý Svit se dnes skutečně vytáhl, 3 výhry vždy za 8 bodů a velice slušný průměr. Pokud ten svůj rostoucí trend udrží i v dalším ročníku, budou s nimi mít ostatní problémy. Šestému ABB se dnes příliš nevedlo, na předchozí ligové dny nenavázali. Sedmí končí Starci na chmeli, jež ale potkala ta nešťastná událost a proto ve 4. kole nebyli.  Urbas tým, bojoval statečně, sem tam někomu odebral nějaký ten bodík.

Konečná tabulka po všech odehraných kolech definuje závěrečné pořadí 1. ročníku Seniorské Superligy. 1. místo patří zaslouženě domácí Kaštance (Surán, Kratochvíl, Soušek, Pavelka). 170 bodů, průměr přes 610, 2 prohry. Zasloužené prvenství. 2. místo má i díky výbornému dnešku Levit tým (Pitaš, Tomášek, Šimůnek, Nejezchleba, Henzl) se 147 body a průměrem přes 582. 4 remízy, 8x prohra. 3. místo vybojoval tým ABB (Brokeš, Brokešová, Brokeš, Koumar). Stejně remíz a proher jako druhý Levit. Tady je vidět důležitost nejen samotných výher, ale za kolik bodů ty výhry jsou, zda pětibodové nebo až osmibodové. A to o pořadí mezi druhým a třetím rozhodlo. Gratulujeme nejlepší 3 týmům, nebylo to zase tak úplně jednoduché...

Na 4. místě máme Desperády (131 bod), na 5. místě Jadran FM (115 bodů), 6. místo má Svit (rovných 100 bodů). Sedmí jsou Starci na chmeli a tabulku uzavírá Urbas tým.

Konečná tabulka Seniorské Superligy (excel)

Nejvyšší týmový nához celé ligy 698 si přivlastnil Levit tým. Zahrál to ve 3. kole proti Jadranu. Oceněny byly i nejvyšší hry jednotlivců ve všech kolech: 1. kolo Fanda Brokeš 265, 2. kolo Marek Mlynář 256, 3. kolo Ondra Surán 247, 4. kolo Jirka Harašta 249.

Nejúspěšnější ženou ligy se stala Jana Lébrová s průměrem přes 191.

Všichni ocenění převzali z rukou pořadatele své zasloužené poháry, věcné ceny, finance. Děkujeme za celý ročník centru Kaštanka za pečlivou přípravu a chutné rautíky.

Před námi je závěrečná fáze naší Superligy, která vyřeší poslední otazníky. Finálový den je plánován nově na 28.12.23 od 10 hodin. Ještě jednou jeho Propozice.

Ještě jednou děkujeme všem hráčkám a hráčům a nezapomeňte si prohlédnout přiložené fotoalbum ze závěrečného 4. kola a vyhlašování konečných vítězů (dole klikněte na Náhledy fotografií anebo tudy přímo na fotky Seniorská Superliga).

 

Náhledy fotografií ze složky Seniorská Superliga