Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo - Kaštanka obhajuje

5. 8. 2023

Třetí kolo Seniorské Superligy se hrálo v Brně na Kaštance v sobotu 05.08.2023. Všech 8 týmů se dostavilo v plné parádě v obvyklých sestavách, jen Kaštanka postavila třetí verzi svého týmu verze Kaštanka 3.0, tentokrát tandem Surán - Soušek doplnil Marek Pavelka.

Po 2. kole byly na čele týmy Kaštanka, Levit tým a ABB. Čekalo se, zda si tyto 3 týmy udrží svá postavení, jak se poperou mezi sebou a jak budou ztrácet bodíky s ostatními týmy. A poztrácených jich bylo docela dost. Kaštanka dnes 2x remizovala (Jadran, ABB) a jen jedinkrát vyhrála za 8 bodů. Tým jako obvykle táhl Ondra Surán, jehož denní průměr přes 230 byl fenomenální. Za všechna utkání osobně ztratil pouze 2 body za své řádky. ABB jedna prohra (Starci na chmeli) a 2 remízy 4:4. Zato 2x vydolovali na svých soupeřích 8 bodů. Levit tým utrpěl 2 prohry, 2x remizoval a v 1 utkání vydoloval 8 bodů. Jadran FM hrál 2x za 8 bodů, ale připsal si na své konto 3 remízy a 2 porážky. Starci na chmeli sice 3x zvítězili, ale vždy jen šestibodově, 2x remizovali a 2x se museli smířit s prohrou. Svit si připsal bilanci 2-2-3, přičemž jedno vítězství bylo osmibodové. Desperádi dnes neměli svůj den, s bilancí 1-2-4 trochu zaostali za svými dřívějšími bodovými zisky, ale zato to vítězství bylo osmibodové. Statečně bojoval také Urbas team, ale body sebral pouze jednak Jadranu, a to hned 4, a další bodíky přidal z řádků, 2 od Starců na chmeli a 2 od Levit týmu.

3.-kolo---kastanka.jpg

 

Dnešní pořadí tedy je:

Kaštanka 40 bodů, ABB 37 bodů, Levit tým 32 body,

Jadran FM 30 bodů, Starci na chmeli 28 bodů

Svit 26 bodů, Desperádi 23 bodů, Urbas team 8 bodů

 

 

 

Nejvyšší součet týmů zaznamenal Levit tým ve svém 3. utkání proti Jadranu - nádherných 698 bodů, což dává průměr na hráče 232,66. Konkrétně to bylo 243 Pavla Šimůnka, 214 Petra Tomáška a 208 Standy Nejezchleba. K tomu věkové HDC a rekord soutěže je na světě. Gratulujeme!

V jednotlivcích dnes podobně jako dříve dominoval Ondra Surán (Kaštanka), Petr Tomášek (Levit tým) a Mirek Koumar (ABB). Nejvyšší hru jednotlivce 247 zaznamenal Ondra Surán (Kaštanka). Nejlepší ženou dne se stala Jana Lébrová (Desperádi), dnes celkově šestá nejlepší.

A jak to vypadá v celkové tabulce po 3. kole:

Kaštanka 123 bodů, ABB 110 bodů, Levit 109 bodů, Desperádi 94 body, Jadran FM 82 body, Svit 70 bodů, Starci na chmeli 62 body, Urbas team 22 body.

Vedoucí trojice bude v posledním 4. kole bojovat o konečné umístění na stupních vítězů. Ve hře bude ještě 56 bodů a tak lze očekávat tuhé souboje. Desperádi jsou již trochu dále, ale nikoliv bez šance na lepší umístění. To jim jistě bude chtít zkomplikovat jak Jadran, tak i Svit. V dnešním stavu tabulky by do týmového finále postoupilo právě 6 těchto týmů. To se však nepozdává sedmým Starcům na chmeli, kteří byli dosud trochu provázení výkonovou smůlou, ale dnes šli přece jenom nahoru. Starcům chybí na finále 8 bodů. Rozhodně nic neřešitelného. Tabulku uzavírá Urbas team, ale pozor, nepodceňovat! Sem tam seberou bodíky i těm, co by to třeba nečekali a přotom potřebovali! A právě i tyhle body mohou o lecčems v závěrečném zúčtování rozhodovat...

Děkujeme všem hráčkám a hráčům za krásnou atmosféru, centru za přípravu drah a rautu, a už teď jsme zvědavi na poslední 4. kolo, které o postupujících do finále rozhodne. Půjde o 6 týmů do Finále týmů a 16 jednotlivců do Finále jednotlivců. Poslední kolo hrajeme 22.10.23 (neděle), mazací model bude opět jiný, týden předem jej zveřejníme.

Výsledky dneška, celkové, detailní zápasy, i stav v jednotlivcích jsou tady ke stažení:

Výsledková listina ke stažení (excel)

Fotka dnešního vítěze byla vložena do přiloženého fotoalba.

V rámci 4. kola proběhne předání prvních ocenění - nejvyšší náhozy v jednotlivých kolech, nejvyšší nához týmu za všechna kola, nejvyšší nához jednotlivce za všechna kola, nejlepší žena, nejlepší 3 týmy po 4 základních kolech. A samozřejmě raut pro všechny zdarma. Hlavní ceny nás ale čekají až po Finále týmů a jednotlivců, jež se hrají 17. a 18. listopadu 2023 (17.11. jednotlivci, 18.11. týmy).

PS: jsme skutečně rádi, že ČBA nakonec uznala náš název soutěže po různých peripetiích a emailech s jejich sekretářem za normální a opravila náš název na spávné znění Seniorská Superliga. Takže náš oficiální název už díky bohu je i na stránkách ČBA správný. Děkujeme asociaci, že nás aspoň po těch mnoha urgencích respektuje!

 

Náhledy fotografií ze složky Seniorská Superliga