Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo: nejlepší byl Levit tým

18. 6. 2023

5. července 23 se odehrálo 2. kolo Seniorské Superligy na mazacím modelu ABT_2. Příjezd týmů trochu zkomplikovala rekonstrukce přilehlé silnice, ale vše nakonec dobře dopadlo.

Po 1. kole byly na čele tabulky týmy Kaštanka (44 bodů), ABB (43 body) a Desperádi (42 body). Dnešní 2. kolo přineslo opět hodnotné výsledky. Od samého počátku dnes vítězný Levit tým s posilou v podobě Standy Nejezchleba sbíral body jak divý, Jediná jeho prohra (2:6) přišla až s Kaštankou. Ta sice také dnes prohrála jediný zápas 2:6 s ABB, ale kromě toho jednou remizovala 4:4 se Starcema na chmeli a kromě toho 3x ztratila vždy 2 body. Takže dnes 2. místo. ABB dnes hned 3 prohry a jediná výhra 8:0, takže bere 3. místo. Jadran FM, Desperádi a Svit dnes nebyli úplně ve své kůži, po 3 prohrách, Svit 4 prohry. Překvapilo to především u Desperádů, kteří byli po 1. kole na 2. místě a měli na kontě dokonce i nejvyšší týmový nához 676. Dnes nejvyšší hra patřila Kaštance (682). Levit tým tedy dnes zcela oprávněně vidíme na titulní fotce.

vitezove-2.-kola.jpgTakže dnes 3 premianti:

1. místo Levit tým (48 bodů)

2. místo Kaštanka (39 bodů)

3. místo ABB (30 bodů)

V jednotlivcích byly dnes vidět skutečně výborné jak náhozy, tak i průměry. Ondra Surán nejvyšší hra 256 a průměr 225,00 (256 později zahrál i Marek Mlynář, nicméně Ondra to zahrál dříve). Druhý Marek Mlynář průměr 207,71, třetí Petr Tomášek průměr 206,86. Průměr přes 200 měli i Standa Nejezchleba a Míla Kratochvíl. Nejlepší ženou dnes byla Ivana Fojtíková (190,71).

Co dnešní výsledky ale znamenají pro celkový stav tabulky po dvou odehraných kolech: v bodovém součtu obou kol zůstala na čele Kaštanka (83 bodů), na 2. místo se díky dnešním skvělým výkonům vypracoval Levit tým (77 bodů) a naopak vlivem poklesu přílivu bodů na 3. místo spadl tým ABB (73 body). Mimo pomyslnou bednu spadli i Desperádi (71 bod), ale s ohledem na minimální rozdíl oproti předchozím týmům nejsou jeho celkové šance na úspěch nijak omezeny. Pak už je větší mezera - Jadran FM (52 bodů), Svit (44 bodů), Starci na chmeli (34 bodů). Urbas tým (14 bodů) tabulku uzavírá. Samozřejmě jsme v polovině soutěže, konečná umístění mohou vypadat zcela jinak.

Výsledková listina ke stažení (excel) Zde najdete výsledky jak 2., tak i 1. kola, celkový stav, detailní hry a stav v jednotlivcích. Do přiloženého fotoalba níže jsme přidali i pár fotek z dneška.

Třetí kolo je na pořadu 05.08.23 opět od 10:00 hod.

Ani dnes nechyběl raut pro všechny hráče z domácí dílny, za což děkujeme. Užívejte si letních dnů a těšíme se na setkání při 3. kole soutěže.

Nakonec ještě poznámka: i dnešní výsledky posíláme na ČBA, kde ale činovníci svěřepě tento turnaj neuvádějí pod naším původním názvem, ač jsme to opakovaně urgovali. Veškeré podmínky ČBA pro turnaje jsme splnili a v rámci ČBA neexistuje nic, na jehož základě by ČBA měla právo svévolně přejmenovávat bowlingové akce a turnaje podle svého uvážení. Vysvětleno nám to nebylo, obdrželi jsme jen od Jirky Marvala filozofický několikařádkový text, jak se mají dělat názvy turnajů a že je to vlastně jedno, jak se jmenujeme... Jsme tedy zřejmě první a jediný turnaj, jehož název má aktuálně dvě varianty. Na ČBA se jmenujeme až dosud Seniorbowling Superliga. "Seniorská" prý není ten správný název, ačkoliv ji hrají právě senioři. Tak jen abyste věděli, proč tomu tak je...

 

Náhledy fotografií ze složky Seniorská Superliga