Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. turnaj 17.11.2023

18. 11. 2023

Třetí turnaj série zaznamenal celkem pochopitelně nižší účast, hrálo se o státním svátku 17.11.23, na který navazoval víkend a tak spojené volné dny někteří hráči využívali po svém... Sešlo se nás celkem 19, hrálo se na ABT_2. Celý turnaj ovládl zcela jasně domácí Ondra Surán, kvalifikačních 6 her s průměrem přes 230, finále ještě lépe, takže jeho celodenní průměr nakonec byl neuvěřitelných 233,11. Toto jeho letošní první vítězství mu vyneslo plný počet bodů do ročního žebříčku, kde tak přeskočil dosavadního lídra tabulky Milana Souška a usadil se zcela nahoře tabulky. Tady ho máme:

-3--vitez-turnaje.jpg

Milan Soušek se velmi snažil, aby se celkově dnes dostal na 2. místo (na první to s Ondrovou formou dneska prostě nešlo), což by mu zajistilo, že zůstane v čele ročního žebříčku i nadále. To mu nevyšlo především vlivem jeho slabé poslední finálové hry. Skončil tak dnes třetí.

Na stříbrnou příčku se vypracoval Láďa Schůt se součtem přes 672, především jeho druhá a třetí finálová hra k tomtu umístění skvěle dopomohla. Po kvalifikacích byl Láďa na 11. místě.

Eva Štefková skvěle zahrála kvalifikaci, aby následně ve finále spadla z 2. místa na konečné třinácté. Finále rozjela skvěle, ale potom... Aspoň malá náplast: Eva si zahrála nejvyšší dámskou hru. Pochopitelně v kvalifikaci.

Vláďa Pitaš je po kvalifikaci třetí, ve finále  svůj standard udržel, ale stačilo to jen na 4. místo.

Hned za ním obsazuje pátou příčku Jana Lébrová, nejlepší žena turnaje. Pěkně si dnes pozvedla náladu také Dana Soukupová s celodenním průměrem téměř 173 a končí šestá hned za Janou.

Nejvyšší hru turnaj zahrál Ondřej - 257, ale chvíli na tuto trofej pohlížel i Jirka Harašta (254). Jindy snad, ale dneska to prostě nešlo. Cena útěchy dnes překvapivě spadla na Jarmilku Krejčí, coby první nepostupující do finále. Ale zase na druhou stranu losovala prémii o hodnotě 1.950 Kč, nicméně nevypadlo její číslo, ale 223. A právě to měl ve svých náhozech jako jediný Ondřej Surán. Čímž ta bonusová částka změnila majitele.

Výsledková listina 17.11.2023 ke stažení (excel)

Po kvalifikacích všichni dostali občerstvení, tentokrát v podobě kuřecích stehen.

Gratulujeme dnes úspěšným, díky za účast náleží všem hráčkám a hráčům. Tím série zakončila rok 2023, aby pokračovala v roce 2024 dalšími pěti turnaji. Poprvé v roce 2024 se na této akci sejdeme 13. ledna 2024. Obsazovačka je již připravena, lze se hlásit. Všechny termíny 2024 najdete v Propozicích o patro výše.

Protože dost lidí chodí i na Kaštanku, tak ještě upozornění: turnaj Kaštanka Open 2. prosince má rundy z organizačních důvodů posunuté, prosím podívejte se na TUDY a opravte si to ve svých bowlingových diářích. Všichni tam přihlášení ještě dostanou emailovou zprávu.

V přiloženém fotoalbu najdete pár fotek z vyhlašování...

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-11-17