Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. Informace o ME, organizace

5. 1. 2023

Vloženo 20.06.2023: věkové hendykepy platí pro věky nad 65 let (55 = 1 bod, atd.), ovšem pozor - pouze ve věkových skupinách C. Ve skupinách B letos nejsou přiznány žádné věkové hendykepy. To neodpovídá tomu, co bylo přijato na posledním ESBC kongresu v Berlíně, zřejmě to bylo změněno někdy později. Pro letošek je to takto již dané...

Vloženo 10.05.2023: POZOR na tréninky, info na webu akce je chybné, tréninky jsou možné nově takto:

practice should be done in both bowling centers (San Lazzaro e Modena): Friday 23/6 from 15 to 23 hrs, Saturday 24/6 from 12 to 22 hrs, cost euros 3 per game.

Tedy česky řečeno v obou centrech (muži i ženy) pátek 15 až 23 hod, sobota 12 až 22 hod. Cena je 3 EUR/1 hra. S požadavky na rezervaci se obracejte přímo na obě centra (prokliky na centra trochu níže). Doprava je plně v režii hráčů.

Vloženo 05.06.2023: zveřejněna druhá verze seznamu hráčů a kdy kdo hraje. Zdá se, že chyby ve jménech byly opraveny, našel jsem jedinou u Míly Suchánkové a to jsem jim dnes napsal. Raději si vše zkontrolujte, pohnout se mohly i dny a časy hraní. Soubory s hráči a termíny ke stažení TUDY. Dodatek: tak i ta drobná chybička u Míly už byla také opravena. Přímo bleskově...

Tréninky: jsou možné na obou centrech v pátek 10-18 hod a v sobotu 10-16 hod. Rezervace se dělají individuálně přímo s centrem. Kontakty (email, telefon) jsou na stránkách center úplně až dole:

MUŽI www.bowlingsanlazzaro.it/bowling/,            ŽENY bowlingsottosopra.it/attivita/bowling/.

Vloženo 21.05.2023: zveřejněny byly mazací modely:          MUŽI                ŽENY

Vloženo 16.05.2023: Dresy a odznaky pro ME budeme vydávat na Českém seniorském poháru v červnu (02. a 03.06.2023, Praha Zličín).

Vloženo 24.04.2023: zveřejněn je přehled kdy kdo kde hraje. K dispozici ke stažení je TADY. Prosím neurgujte chybné údaje ve jménech a zařazeních do věkových skupin, vše jsme podrobně prošli a veškeré chyby zaslali pořadateli k opravě. Věříme, že se to v listině startů projeví a opravy pořadatel skutečně provede. Jinak by v tom byl dost guláš... S podivem zjišťujeme, že databázi hráčů z jednotlivých zemí kdosi přepisuje ručně, ač dostali komplet seznam od jednotlivých zemí vše v excelu. Tak snad to dopadne...

Vloženo 14.03.2023: z české výpravy odpadl 1 hráč, proto byly provedeny změny v sestavách dvojic a trojic u mužů tak, aby všichni měli spoluhráče z ČR.

Vloženo 31.01.2023: oficiální stránky ME jsou TADY. Tam naleznete všechny dostupné informace, především pod záložkou "Information". Tam bude časem zveřejněn i mazací model. Dostupný je již odkaz Schedule (program), kde najdete, kdy se co kde koná, zatím ještě bez rozpisu hráčů, ten bude k dispozici až někdy v dubnu, květnu.

Pár věcí organizačních především pro nové hráče na ME: Zahajovací ceremoniál se koná v hotelu Savoia (viz ten odkaz na oficiální stránky a rubriku Information). Od oficiálních hotelů tam jedou autobusy pořadatele, případně individuální doprava. Oblečení se doporučuje dres, kalhoty černé nebo jakékoliv. Ceremoniál trvá přes hodinu - představení zemí, projevy. K dispozici bývá mrňavé občerstvení, typicky sklenička vína a nějaké drobné zákusky, nikoliv tedy večeře.

V sobotu se koná meeting kapitánů (za nás Anežka), kde budou nafasovány materiály pro všechny hráče a oficiální doprovody. Ty všem budou předány ještě před Zahajovacím ceremoniálem. Součástí je hráčská visačka, bez které nelze jít na ani jeden ceremoniál, takže nosit furt s sebou. Neoficiální doprovody nemají přístup ani na Zahajovací ani Závěrečný ceremoniál, ale do heren se během her dostanou normálně.

Naopak Závěrečný raut má komplet plnou večeři, bývá tam i nějaký program. Oblečení je společenské, nikoliv už dresy. Pokud někomu zbydou odznaky, tady se dají vyměnit za jakékoliv jiné z jiných zemí. Závěrečný večírek trvá obvykle tak 3 hodiny. I sem jezdí autobusy od oficiálních hotelů.

Jak při hraní: zásadně oblečení jediný možná schválený repre dres od Seniorbowling CZ (vzor 2016 a modifikace v materiálu 2023) a dlouhé černé kalhoty bez vnějších kapes, u dam jsou povoleny i sukně případně jiné kombinace, ale u dvojic a trojic vždy stejné! V opačném případě hrozí napomenutí s pokutou a pokud nedojde ke změně, tak i vyloučení z celého turnaje. Většinou se to dost sleduje, tak na to pozor. Jinak absolutní zákaz konzumace alkoholických nápojů a kouření nejen při hrách, ale i v pauzách při střídání drah (to platí i třeba venku před hernou!!!). Zvykem je, že při nástupu na dráhy se vyměňují odznaky se spoluhráči na dráze, případně se sousedy. Do hracích rund je nutné se dostavit včas, vždy nejméně 30 minut před plánovaným začátkem rundy. Po příchodu do herny je třeba se hlásit obvykle u bowlera, tam prokázat visačkou svoji totožnost a oni sdělí, kde každý bude hrát.


ME seniorů 2023 se koná 24.06. až 01.07.2023 v Bologni a Modeně. V Bologni hrají muži v centru San Lazzaro (40 drah), ženy v Modeně na centru Sottosopra (16 drah). San Lazzaro má dřevěné dráhy, Sottosopra syntetické.

Poplatky: hráč 230 EUR, oficiální host 180 EUR. Vše si platíme sami, nikdo nám nic nepřispívá. Pokud by někdo měl svého sponzora, není s tím problém, umíme i tyto věci zařídit...

Doprava je individuální.

Ubytování je možné v oficiálních hotelech, přehled s cenami ke stažení OFICIÁLNÍ HOTELY, případně individuální. Autobusová doprava je zajištěna pouze z a do oficiálních hotelů. Pro dopravu ale není podmínka v oficiálním hotelu bydlet. Na místa odjezdů se lze libovolně dopravit a autobusovou dopravu využít. Pro českou výpravu jsme i letos zvolili osvědčený hotel Relais Bellaria, který se nachází v Bologni nedaleko centra San Lazzaro, kde své hry hrají muži. Zde je cena 99 EUR za dvoulůžkový pokoj včetně snídaní. Hotel je velmi dobře vybaven, včetně venkovních bazénů, vířivek, atd. Předběžně zde máme zarezervován dostatek pokojů jak jedno, tak i dvoulůžkových.

Přihlášky přijímáme do 09.02.2023, po tomto termínu již nelze.

Dresy: stále platí vzor 2016 pro muže i ženy s tím, že pravděpodobně by mohl být tento dres i v provedení z moderního odlehčeného materiálu, což je pro místní podmínky docela vhodné. Detaily sem dáme jakmile je získáme od výrobce. Graficky to bude stejné jako původní provedení, obměna je pouze v materiálu.

Harmonogram: jsme již obdrželi, vkládáme jej ke stažení (upozorňujeme však, že se může změnit): HARMONOGRAM

Jak postupovat pro přihlášení se na toto ME: přihlášku on-line nejpozději do 09.02.23. Brzy se pak jméno objeví na seznamu přihlášených hráčů, zpravidla do druhého dne. Následně cca 10. až 12.02. každý obdrží fakturu za objednané služby a věci, tu je třeba uhradit do 25.02.2023 bankovním převodem. Dále je třeba domluvit si parťáky pro dvojice a pro trojice a nahlásit nám to (pouze muži-muži a ženy-ženy, nelze smíšeně). Kdo sestavu neoznámí, budou mu herní partneři přiděleni. Ještě snad upozornění: vznikne-li důvod pro přihlášeného hráče že nemůže jet, ten lze uplatnit pouze do 31.03.2023, na pozdější odhlášky již pořadatel nebere zřetel a peníze nevrací!!! Pak je možná již jen náhrada jiným hráčem, to lze až do konce května 2023.