Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magyar Old School 2023 - výsledky

13. 3. 2023

Letošní Magyar Old School byl na poslední chvíli o den odložen, takže pár lidi tam jet nemohlo a naopak přibyla posila v podobě Standy Nejezchleba. Do Maďarska nakonec vyrazilo 6 hráček a hráčů. Mazací model Gateway Arch (42 stop).

Jednotlivci byli na programu hned po příjezdu na místo, hrálo se jako obvykle 6 her, do finále postupovali 4 nejlepší. Nikdo z našich se neprosadil, do finále šli 3 hráči z Rakouska a 1 z Maďarska. Rakušané finále ovládli, mají 1. a 2. místo, třetí vybojoval maďarský hráč. 

Dvojice se hrály v sobotu a tady už přišly naše první úspěchy. Do finálové čtveřice šli i naše dvě dvojice ve složení Surán - Lébrová a Soušek - Nejezchleba a dvě dvojice slovenské. V první KO hře se utkali obě naše dvojice a překvapivě Milan se Standou porazili Janu s Ondrou 414:382 a postoupili do boje o 1. místo se slováky Kečkéš - Osúch, zatímco poražení ve hře o 3. místo měli za soupeře dvojici Fekete - Trnka. Milan se Standou vyhrávají 423:392 a získávají 1. místo. Ondra s Janou neuspěli a výsledkem 347:392 přenechávají 3. místo slovákům.

Večer byl banket s výbornou večeří, dekorováním vítězů v jednotlivcích a dvojicích a losováním různých cen. Živou hudební produkci zajistil Gábor Zámbó se svojí skupinou. Pochopitelně se zábava protáhla do pozdních nočních hodin.

Trojice byly poslední soutěží, ve které bylo možné získat nějaké ty medaile a také možnost probojovat se do závěrečného Masters. Do finále si účast vybojovala i naše trojka Soušek - Lébrová - Surán, když se po kvalifikaci dostala na 4., tedy postupové, místo. Tím ale nafasovala do KO hry nejlepší trojici, kterou byla maďarská sestava Kapronczayné - Perczel - Skobrics. Do finále se dostaly 2 maďarské týmy, 1 slovenský a my. V prvním KO utkání jsme podlehli 530:513 a tak naši trojku čekal boj o bronz s druhou maďarskou trojicí. Ten jsme zvládli těsným poměrem 552:551, což přineslo bronz.

Masters pro 16 nejlepších hráčů na základě All Event zahrnovalo i 3 naše hráče: Ondřej Surán, Jana Lébrová a Stanislav Nejezchleba. K úspěchu bylo třeba uspět ve 3 KO zápasech. V prvním z nich uspěli naši všichni, nejzajímavější bylo zřejmě utkání Surán - Skobrics, který Ondra zvládl 236:217. Druhým KO kolem neprošla Jana Lébrová, která ztroskotala na Ondrovi 185:216. Úspěšný byl i Standa, který si snadno poradil s Rudolfem Witkovským. Ve třetím kole Standa porazil Pala Kečkéše a dostává se tak do boje o zlato se slovenským Peterem Fekete. Ondra utrpěl porážku právě s tímto hráčem a jde tak do poslední hry o 3. místo. V poslední hře už Standa odpadl a své utkání prohrává, ale stříbro je velmi pěkná náplast. Ondra naopak poráží Kečkeše a má tak bronz. Naše bilance z Masters je tedy Stanislav Nejezchleba 2. místo, Ondřej Surán 3. místo.

Celkově tedy naše šestičlenná výprava domů veze jedno 1. místo, jedno 2. místo a dvě 3. místa. Gratulujeme!

Výsledky jsou zde ke stažení a do fotogalérie jsme vložili i pár (sice nepříliš kvalitních) fotek.

Výsledková listina ke stažení (excel)

Výsledky našich hráčů jsme poslali do ČBA, aby to zveřejnili a zadali do výsledkových databází. Netušíme, co s tím kdo udělal, ale to, co je na ČBA stránkách je hodně divné. Proto tady dáváme i soubor výsledků našich hráček a hráčů tak, jak to má být...

Výsledky CZ hráčů jak to má být správně

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2023 Magyar Old School