Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. turnaj Bowlingzone Senior Open odehrán

7. 1. 2015

V sobotu se 11.01.2014 se odehrál 1. turnaj ze série SENIOR OPEN na nově otevřené herně v Pardubicích Bowlingzone. Partnerem turnaje je i naše sdružení ESBC CZ.

Při rozjedu této série si přijelo zahrát více jak 40 hráčů a hráček z celé ČR a vzhledem k tomu,  že se hrálo na housovém mazaní 35 stop, padala většině účastníků pěkná čísla.

Kvalifikaci na 6 her ovládla s přehledem Dana Hanušová s nádherným průměrem 223,2 . Druhý byl excelentně hrající rovinář Milan Soušek a prozatím třetí Mirek Sýkora z Ústí nad Orlicí.

V semifinálovém kole Daně ale forma nevydržela a do 1. kroku finále jí na prvním místě vystřídala kolegyně z ABL týmu Blanka Hanusíková. Dále do finále postoupili už jen muži v pořadí Schůt, Podzimek, Jadrný, Jansa, Žabka, Nejezchleba a Morávek.

1. finálový krok byl pro průběžné favority pohřebištěm, kromě Blanky Hanusíkové ze 3 zbývajících dvojic postoupili hůře nasazení. Do Super finále tedy postoupila již zmíněná Blanka, dále nejvyšším náhozem ve finále Zdeněk Žabka, Stanislav Nejezchleba a Zdenek Jansa.

SUPER finále je ale už buď a nebo, protože se hraje pouze na 1 hru. Od začátku to vypadalo, že o vítězi není pochyb, Zdeněk Žabka hrál výborně a do 7 frajmu vedl zhruba o 30 kuželek. No ale po té se strajkostroj zastavil a v 9. a 10. kole ho i díky handicapu ho o 2 kuželky porazil mocně finišující a strajkující Zdenek Jansa s náhozem 216 s handicapem! Třetí místo si v poklidu pohlídala Blanka Hanusíková před Stanislavem Nejezchlebem.

Všichni finalisté posbírali pěkné pricemoney a nejvíce, 2.500,-Kč si tedy odvezl Zdenek Jansa. Ten získal i nejvíce bodů do Seniorského bodovacího žebříčku ČR 2014.

Příští turnaj je na programu v únoru 2014.

Celkové pořadí :

  1. Zdenek Jansa
  2. Zdeněk Žabka
  3. Blanka Hanusíková
  4. Stanislav Nejezchleba
  5. Vladislav Podzimek
  6. Ladislav Schůt
  7. Oldřich Jadrný
  8. Jaroslav Morávek

Výsledková listina