Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP červen 2023 - výsledky

2. 6. 2023

V rámci šestého dílu Seniorského Poháru 2023 jsme prožili vskutku těžký den. Zpoždění jsme nabrali hned zkraje, když dráhy byly pro hry připraveny o mnoho později, než náš časový harmonogram. Tohle zpoždění v průběhu celého dne tloustlo a tloustlo vlivem technických závad a s tím souvisejících prostojů. Nakonec abychom na centru nebyli výrazně déle (komerce) jsme museli oželet přípravu drah pro finále. Mazací model byl dnes krátký, s čímž se dost hráčů jen těžce srovnávalo. Přesto však padala čísla zajímavá. Tak například Oto Kunc si zahrál neskutečných 280, což zůstalo náhozem celého turnaje. A když už jsme u těch nejvyšších her, je třeba zmínit Ondru Surána (246), Ríšu Noska (245), Jarmilku Krejčí (192) a Mílu Suchánkovou (221). Právě to byly nejvyšší náhozy ve svých kategoriích a přesně tolik Kč to autorům přineslo.

Ale to jsme trochu předběhli. Kvalifikaci ovládl Oto Kunc právě díky té hře 280, ale měl tam i 244 a další velice slušné hry. Celkový součet na 6 her 1348. Je to jeho rekord nebo ne? Druhý za ním je Pepa Colon (1315), třetí Jirka Vrážel (1296). V dámské části se nejlépa zadařilo Dáše Prokopové (1193). S posledním postupujícím do finále byl trochu problém, jelikož pár lidí nebylo jelikož se domnívalo, že jejich výkon byl tak slabý, že na finále to rozhodně nebude, a tak jeli svůj další čas trávit kamsi jinam... K tomu se přidala únava dalších a tak nakonec postupovalo 6 (!) náhradníků, což je asi náš dlouholetý rekord. Finále mělo své favority vycházející z pořadí v kvalifikaci, avšak nakonec to celé dopadlo trochu jinak. Ota Kunc odešel a skončil na 23. místě, Pepa Colon podobně, ten bral konečné 12. místo, Milan Soušek klasicky finále nehrál, a tak čest rovinářů zachraňovali Dáša Prokopová, Míla Šolc a Tonda Matějka. Jinak otěže přebrali excentrici. Nejvyšší hru ve finále dal Ondra Surán 243, což mu v konečném součtu vydatně pomohlo.

nejlepsi-muz-a-zena-turnaje--2-.jpgNicméně na celkové 1. místo bez rozlišení kategorií mu to nepomohlo. Celkově v kategorii mužů vítězí Jirka Vrážel se součtem 726. Před Ondru se dostala i výborně hrající Dáša Prokopová, která tak dnes svému Zdeňkovi ukázala, že i ona umí. Zdenda Prokop totiž skvěle zahrál v květnu a Seniorský květnový pohár byl tenkrát jeho. Dnes tedy rodinnou sbírku rozšířila Dáša.

Na Ondru tak "zbylo" třetí místo celkového pořadí, když jen velmi těsně unikl ataku Míly Kratochvíla a v tomto turnaji velmi velice pěkně hrajícímu Mílovi Šolcovi. V dané konkurenci je to pro něj velká vzpruha.

V dámské části se za Dášu zařadila na 2. ženské místo Maruška Frýbortová (celkově osmá) a Jarmilka Krejčí (celkově třináctá).

Po skončení finále se šlo vyhlašovat pořadí v jednotlivých kategoriích a dlužno podotknout, že někteří aktéři na stupních vítězů se jen těžko a zdlouhavě smiřovali s tím, že na té bedně skutečně jsou. Nicméně fakta hovoří jasně a protože dnes bylo to ne zrovna příjemné sportovní mazání, tak ta čísla nebyla v takové výši, jako jindy na turnajích s přívětivějším mazacím modelem. Naše fotka přináší šťastné absolutní vítěze Jiřího Vrážela (jenž hrál po delší zdravotní odmlce poprvé) a Dagmar Prokopovou, která se na Seniorských pohárech prosazuje celkem často. A tady máme přehled nejlepších v jednotlivých kategoriích:

  Muži 50-59 Ženy 50-64 Muži 60-69 Ženy 65+ Muži 70+
1. místo Ondřej Surán Jarmila Krejší Jiří Vrážel Dagmar Prokopová Miloslav Šolc
2. místo Luboš Slezák Alena Sovová Miloslav Kratochvíl Marie Frýbortová Petr Tomášek
3. místo Vít Hasník Jana Marešová Antonín Matějka Dagmar Stulíková Stanislav Nejezchleba

Absolutními vítězi dnešního turnaje jsou Jiří Vrážel a Dagmar Prokopová.

Roční žebříček se také trochu změnil vlivem dneška. Dostali jsme se za polovinu letošních turnajů. Na čele je Ondřej Surán (673 bodů), druhý je Pepa Colon (651), třetí Vláďa Pitaš (646). V dámských kategoriích jsou na čele Jana Marešová (578) a v druhé kategorii Dáša Prokopová (542). Jsme však jen lehce za polovinou turnajů. Hrajeme jich 10, započítáváme do ročního žebříčku 8 nejlepších.

Detailní výsledky dnešního turnaje jsou ke stažení tady: Výsledková listina ke stažení (excel)

A nezapomeňte se podívat i na přiložené fotky z vyhlašování těch dnes nejlepších.

Příští, tedy již sedmý, turnaj hrajeme 22. července (sobota). Ale POZOR, turnaj jsme přesunuli do bowlingového centra Strikeland Chomutov. Tady jsou dráhy skvěle připraveny, bohužel je to skoro až na hranicích s Německem, ale snad si sem všichni najdou cestu, tady budete s příporavou drah a technnickým vybavením rozhodně spokojeni. V Chomutově letos hrajeme pouze jednou, právě v červenci. V srpnu nás čeká letní pauza, pak v září Brno a v říjnu Olomouc. Zveme tedy do Chomutova, uvidíte, nebudete litovat. A jen na okraj - místní bowlingová kuchyně je vyhlášená široko daleko. Fakt jo, osobní zkušenosti máme! Ano, pro mnohé je to daleko, ale zkuste to, perfektní příprava AMF drah (12 drah). Kéž by něco takového bylo v Praze... Pozvánka na příští turnaj je TADY.

Díky všem hráčkům a hráčům za účast a trpělivost na Zličíně a fakt se těšíme na setkání v Chomutově.

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-06 Praha Zličín