Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP březen 2023 - výsledky

26. 3. 2023

Třetí turnaj České seniorského poháru proběhl v sobotu 25.03.2023 v Olomouci na Šantovce. Počasí typicky jarní, mazání dnes sportovní (Route 66, 45 stop), problémy na centru žádné, výborná účast hráček a hráčů, vše odsyýpalo jak vyladěné hodinky. Samozřejmě, dnes bylo sportovní mazání a tak ne všichni dokázali předvést, co v nich je. Ale sportovnímu se vyhýbat nechceme, i když v ČSP převládat nebudou. Letos to vlastně byl první sportovní model v rámci ČSP. Ale když se podíváme na výsledkovou listinu, nevidíme obecně žádnou tragédiii.

Kvalifikace proběhla ve znamení Aničky Brokešové (1365!!), Josefa Colona (1285) a Lenky Lacigové (1235). Dnes ženy vůbec ukázaly, že se do finále mohou dostat častěji, než v předchozích turnajích roku 2022. Do finále jich dnes šlo 13, oproti obvyklým 9 až 11. Boje po postup do finále jsou vždycky napjaté. hlavně kolem čáry postupu, tj. pro 36 nejlepších po kvalifikacích. V případě žen bylo třeba na postup mít na kontě nejméně 1029 a u mužů 1099, vše bez HDC. Nutno podotknout, že Petr Leinweber coby poslední postupující měl dost kliku, neboť tradičně z finále dobrovolně odstoupil Milan Soušek z 18. pozice, a i Tomáš Rathouský. Takže Petr si mohl jen poděkovat sobě a přízni nejen osudu, ale také obou jmenovaných. Nejvyšší hru kvalifikace předvedl Drahomír Koukal (268).

Finále na 3 hry (plus 50% průměru z kvalifikace) bylo dnes dost zajímavé. 241 Jardy Čižinského je velmi dobrý základ, stejně jako 235 matadora Jirky Hindráka. Ovšem i rovinářská sekta se hlásila o slovo v podobě Pepy Colona a jeho hry 233. Zda tento trend vydrží uvidíme vzápětí. Jarda Čižinský připojuje 211, ovšem máme tu třeba Fandu Mlčáka s 240. Pepa Colon odpočívá s hrou 179. O slovo se hlásí i Pavel Šimůnek s hrou 224. V dámské části se dere nahoru jak je jejím zvykem Jana Marešová náhozem 212. Přichází třetí finálová hra a začíná být jasno: Maruška Frýbortová 242, Pepa Colon 227. Na to asi nikdo jiný mít nebude... a také, že ne...

Konečné výsledky v kategoriích:

Kat. 1. místo 2. místo 3. místo
M1 Jaroslav Čižinský Pavel Šimůnek Ondrej Surán
M2 František Mlčák Jiří Hindrák Kamil Kurka
M3 Josef Colon Zdeněk Havlíček Vladimír Pitaš
Ž1 Irena Straková Jana Marešová Jana Lébrová
Ž2 Marie Frýbortová Dagmar Prokopová Věra Krejchová

Absolutními vítězi jsou dnes Josef Colon a Marie Frýbortová. Velmi gratulujeme, výsledkově to je zasloužené. Tady jsou ti dva absolutní vítězové také na fotce...

-10--absolutni-vitezove-turnaje.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vítězové ve všech kategoriích obdrželi své ceny za úspěch. Všem na stupních vítězů ve všech kategoriích gratulujeme, speciálně pak vítězům kategorií.

Nezapomeňte se podívat na fotky v přiložené Fotogalérii.

Rozhodně je zajímavý už nyní roční žebříček, kde se na na 1. místo díky dnešku dostává Josef Colon, v dámách pak Jana Marešová.

Jak je na ČSP zvykem, nejvyšší náhozy oceňujeme finančně, nejlepší ve všech kategoriích dostávají tolik Kč, kolik činí jejich nejvyšší hra. Dnes to byli Pavel Šimůnek 256, Drahomír Koukal 268, Josef Colon 258, Irena Straková 256 a Marie Frýbortová 242.

Příští turnaj ČSP se bude konat 22.04.2023 na Zličíně v Praze. Věřme, že se sejdeme jako obvykle v hojném počtu. Děkujeme všem hráčkám a hráčům a tady se můžete podívat jednak na dnešní výsledky i dosavadni roční tabulku, ke stažení ZDE.

Příště hrajeme 22.04.23 na Zličíně v Praze včetně páteční předehrávky. Hlásit se tam je již možné, Pozvánku k tomu naleznete TADY.

 

Náhledy fotografií ze složky 2023-03 Olomouc