Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP Březen 2022, Brno - Výsledky

26. 3. 2022

3. turnaj ČSP: Jana s Ondrou suverénně obhajují

Třetí turnaj Českého Seniorského Poháru. Dnes na dlouhém modelu 45 stop. Po 2 rocích nás opět vítá BB Brno, protože covid, protože opatření, protože zákazy… S očekáváním, co po tak dlouhé době na BB uvidíme, jak přežilo všechny ty uzávěry, vjíždíme do areálu. Už na první pohled bylo vidět, že se areál ještě dále vylepšil, zvětšil se adventure minigolf, přibylo nové parkoviště, roste další adventure golf. Co ale uvnitř – dráhy, mazačka, stroje, personál? V klidu, na první pohled vše v pohodě, v původním stavu. Během dne až překvapivá návštěvnost areálu a restaurace. Hráčky a hráči Seniorského poháru zaplnili bowlingové centrum. Navíc krásné počasí. Co víc si přát? Snad ještě nějaké ty solidní hry. Takže pojďme nahlédnout, jak se to dneska vyvíjelo…

Kvalifikaci dnes vedle všech ostatních absolvovalo 7 zcela nových hráček a hráčů. Zdarma samozřejmě, jak je vlastně už v celém letošním roce zvykem. No a nechceme hovořit snad ani o nějakém letošním zvyku Ondry Surána, který si kvalifikace v Seniorských Pohárech 2022 přivlastňuje, což nastalo i dnes. Zahrál součet 1302. Ovšem ta nadvláda trvala jen do příchodu Standy Nejezchleba, který jej, nutno říci že díky hendykepu, o 1. místo připravil číslem 1339. Vlastně stejné to bylo i v případě žen. Janu Lébrovou (1206) překonala Marie Frýbortová (1214), ovšem i zde za pomoci HDC. Zatímco v těchto horních patrech se obvykle uvažuje jen ve smyslu co šlo zlepšit, kde jaký dohoz nebo strike utekl, tak mnohem větší rušno nastává dole, kolem postupové linie. Posledními postupujícími do finále byli Magda Dvořáková a Pavel Nádvorník. Naopak smůla prvního nepostupujícího se přilepila na ruce Vládi Pitaše. Jako obvykle na ČSP - první nepostupující a poslední hráč startovního houfu dostávají na dušičku aspoň malou náplast v podobě drobné ceny. Oba se do foťáku snažili statečně usmívat, ale obličeje vypovídají… Ale jak oba nešťastníky známe, příště to bude jistě jinak.

Finále se jako obvykle na ČSP na 3 hry, přičemž se k výsledkům připočítává polovina průměru z kvalifikace. A už teď můžeme rovnou říct jednu věc: dva hráči se prostě zašprajcovali a jednoduše nedali -22--absolutni-vitezove-turnaje.jpgdalším žádnou šanci. Od první do třetí hry šli za svým cílem celkem suverénně. Jsou to v dámské části Jana Lébrová, v pánské Ondřej Surán. Zaslouženě se právě tito dva stali absolutními vítězi celého turnaje a současně ovládli své kategorie. Takže ostatní bojovali vlastně už jen o stříbro a bronz. V dámách své kvality potvrdila Maruška Frýbortová, v mužské části velmi dobře zabojovali i Pepík Colon, Ríša Nosek a Tonda Matějka. K vidění byla vidět i řada dalších pěkných her u různých hráčů, ale ty byly často kombinovány s hrou slabší, což jim přineslo sice velmi solidní umístění, ale na vrchol to prostě nebylo.

 

 

 

A zde jsou konečné výsledky:

ČSP 2022-03 pořadí

Muži 50-64 let

Muži 65+ let

Ženy 50-64 let

Ženy 65+ let

1. místo

Ondřej Surán

Josef Colon

Jana Lébrová

Marie Frýbortová

2. místo

Vít Hasník

Richard Nosek

Jana Marešová

Irena Zelinková

3. místo

Pavel Konečný

Antonín Matějka

Ivana Fojtíková

Anna Brokešová

Absolutní vítězové

Ondřej Surán         

Jana Lébrová

Gratulujeme všem na stupních vítězů, uspět a na Seniorském Poháru se propracovat na stupně vítězů rozhodně není nic jednoduchého.

Oceněny byly rovněž nejvyšší náhozy ve všech 4 kategoriích, opět v našem systému „kolik sis naházel, tolika Kč dostaneš“. Dnes finance převzali Ondřej Surán (265), Jaroslav Růžička (256), Jana Marešová (244) a Marie Frýbortová (225).

Roční žebříček začíná nabírat zajímavé obrátky, Po třetím turnaji ve svých kategoriích vedou Ondra Surán, Standa Nejezchleba, Jana Marešová a Maruška Frýbortová. V některých kategoriích už jsou náskoky prvních docela hrozivé, ale samozřejmě, hrajeme ještě 6 turnajů a započítává se 8 nejlepších. Roli v bodech hrají i vysoké hry 220+, které se započítávají ze zcela všech turnajů. V předchozích rocích v některých kategoriích právě tyto „pomocné“ body rozhodly o konečném pořadí.

Děkujeme všem hráčkám a hráčům, co si na BB Brno našli cestu. Na BB Brno se vrátíme ještě v září. Ale nejbližším turnajovým dnem ČSP je sobota 23. dubna 2022, kdy se sejdeme v Pardubicích. Jako obvykle poslední runda je vyhrazena hráčům min 100 km od Pardubic. Do Pardubic se už lze registrovat (proklik přímo na infočlánek je TADY).

Nejbližší seniorskou akcí ale je Magyar Old School. Nejbližším otevřeným turnajem je pak turnaj dvojic Baker CZ v Brně, který se hraje o státním svátku v pátek 15.04.22 v Brně na Kaštance.

Přejeme hezké dny všem. Výsledovka je níže ke stažení a nezapomeňte se podívat také na přiložené fotky.

Milan Soušek

Výsledková listina ke stažení (excel)

 

Náhledy fotografií ze složky 2022-03 Brno