Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magyar Old School 2022 - pozvánka

3. 2. 2022

Vloženo 27.03.2022: obdrželi jsme mazací model pro Magyar OS, ke stažení je TADY

Magyar Old School je první akcí typu Old School v roce 2022 (Slovak Old School je 09. až 11.06.22, náš Czech Old School je naplánován na 20. až 22.10. do Pardubic). Obdrželi jsme pozvánku pro hráčky a hráče z ČR.

Covid-19: podmínky platné pro Maďarsko

Hraje se jako obvykle v Székesfehérváru (FiveX Bowling), a to od čtvrtka 07.04. do soboty 09.04.2022. Příjezd je ve čtvrtek odpoledne, odjezd v sobotu večer nebo případně v neděli. Pro české hráče bude vyhrazena poslední čtvrteční runda. Hraje se 6 her jednotlivci ve čtvrtek, 6 her dvojice v pátek a galavečer s večeří a programem, 4 hry trojice v sobotu. Každý den po kvalifikacích se hrají denní finále. Kdo nemá parťáky na dvojice a trojice, bát se nemusí, bude s ním někdo hrát, to je celkem běžné. Jsou tam hráči z Maďarska, Slovenska a z ČR, čas od času i někdo z jiné země. V sobotu pak po trojicích následuje Masters a Finále Masters. Po kvalifikacích jsou každý den Finále pro nejlepší jednotlivce, dvojice, trojice, masters v jednotlivých soutěžích. Ceny pro nejlepší jsou finanční v EUR, včetně nejvyšších náhozů, nejlepší ženy, ap.

Oficiální obsazovačka od maďarského pořadatele již je otevřena, všechna jména hráčů od nás do ní byla z české provizorní obsazovačky přenesena. Startovné za všechny hry komplet je 80 EUR, předem se nic neplatí, vše až na místě. Provizorní obsazovačka pro hráče z ČR byla otevřena a nyní již byla zrušena, protože z ní pořadatel přebral všechny přihlášené hráče do své oficiální obsazovačky. Případný další zájemce už se nemusí hlásit přes naši českou obsazovačku, ale může se do turnaje registrovat přímo - ZDE.

Sestavy dvojic a trojic se obvykle řeší až na místě, případně si to každý může dohodnout se spoluhráči už předem.

Ubytování může být buď soukromé nebo využít nabídky. Prošel jsem hotely v okolí bowlingového centra (Five X bowling). Již nyní je tam velká obsazenost, většinou jsou volné jednotky pokojů. Objevil jsem ale hotel Boutique Hotel Szárcsa. Ještě přehlednější informace o tomto hotelu najdete TADY. Od bowlingu je asi 2,5 km daleko. Tady bylo volných 8 dvoulůžáků na 07. až 09.04.2022 - vše se snídaněmi, koupelna, wifi, TV, minibar, parkování zdarma, komplet služby včetně třeba bazénu. Hotel má velmi dobré hodnocení. Cena je 3.650 Kč (75 EUR) za 2 noci a dvoulůžák, tj. cca 900 Kč za osobu a noc. Takže jsem všechny pokoje zarezervoval na moje jméno (Milan Soušek). Rezervace se dá zrušit bezplatně do 01.04.2022. Takže jak postupovat: kdo chce bydlet v tomto hotelu za daných podmínek, nekontaktujte přímo hotel, ale napište mně na milan.sousek@seniorbowling.cz, že chcete tento pokoj a jména ubytovaných. Já následně jednotlivé pokoje přepíšu na vaše jména. Neobsazené pokoje koncem března zruším. Pro přehled je tady tabulka objednávek, které jsou již platné a potvrzerné:

Soušek Frýbortovi Surán Lébrová, Vaněčková
Nejezchleba Brokešovi Krubert, Šulcová Henzl

Dodatek k ubytování (23.02.22): organizátor doporučuje také hotel Novotel Székesfehérvár, který je rovněž poblíž centra, od bowlingu cca 1 km. Objednávky ubytování v tomto hotelu jsou individuální, hromadně nezajišťujeme my. Cena by podle sdělení měla být 70 EUR/noc za dvoulůžkový pokoj s tím, že při objednávání je třeba recepci sdělit heslo "bowling", jinak by cena byla obvyklá, tedy o něco vyšší.

Doprava tam i zpět je individuální, jako obvykle je možné se domluvit na společném autě, apod. Někdy se tam jezdívá i vlakem...

Akce je mj. zajímavá i tím, že v blízkém okolí je několik vyhlášených lázeňských středisek, včetně těch s léčivými vodami. Vstupné do nich není nijak moc drahé. Kdo ještě na Magyar Old School nebyl, poptejte se kamarádů (viz předchozí ročníky), případně zavolejte, napište své dotazy.