Jdi na obsah Jdi na menu
 


Info o ČSP 2021

26. 5. 2021

Je konce května, covidová opatření se uvolňují a je tak naděje, že i Český Seniorský Pohár 2021 se bude moci rozběhnout, i když zřejmě za podmínky naplňování zdravotních a hygienických opatření, která budou v platnosti ve dnech konání jednotlivých turnajů. To vyřešíme podpisem čestného prohlášení hráče při registraci do turnaje, že v daný splňuje stanovené podmínky pro účast v turnaji.

Začít bychom měli v červenci a čekalo by nás letos jen 5 turnajů, pokud vše poběží víceméně normálně. Podívejte se na Propozice ČSP 2021, termíny jsou uvedeny i v Termínovém kalendáři 2021, kde budou uvedeny případné změny termínů, či center.

Pro rok 2021 jsou v Propozicích některé vynucené změny oproti předchozím ročníkům, není jich mnoho. Zřejmě dvě hlavní jsou asi v počtu finálových her (dříve 3, nyní 2) a v tom, že absolutní vítězové ročníku (muž, žena) nebudou mít s ohledem na poloviční počet turnajů letos uhrazen start na nejbližší Mistrovství Evropy seniorů ESBC, ale obdrží hotovostní prémii 3.000 Kč. Další změna je, že věkové kategorie jsme přizpůsobili Mistrovství světa seniorů, tedy 50 až 64 a 65+ let.

Na červencovém turnaji dojde rovněž k předání ocenění za roční žebříček ČSP 2020 pro absolutní vítěze ročníku (muž, žena) a nejlepší trojci z každé věkové skupiny. Předány budou rovněž putovní poháry pro absolutní vítěze. Konečný stav ročníku 2020 najdete ZDE.

Věříme, že se vše podaří zdárně rozjet a obnovit naše pravidelná seniorská setkání. Všechny seniorky a senioři jsou srdečně zváni, v červenci do Pardubic.

Obsazovačka je již otevřena, přihlášky TUDY.