Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2020-02, Praha Zličín - Výsledky

28. 2. 2020

2. turnaj v roce 2020 za rekordní účasti vyhrávají Dana Hanušová a Honza Kolář

Historicky poprvé se hrál Český Seniorský Pohár v přestupném roce 29. února. Tentokrát na Bestbowling Praha Zličín. Mazání bylo zličínské house 2, tedy 40 stop s 23,6 ml oleje. Čísla padala mnohdy velmi vysoká, ale přesnost nesměla chybět. Tohle mazání mnoho neodpouští.

Sešlo se nás po pěti omluvách 101 hráček a hráčů – díky všem, co se přišli pobavit bowlingem i s kamarády, popít dobrého vínečka, dát si kávičku a dělat si ambice na nějaké ty ceny. Vzhledem k počtu hráčů to nebylo zrovna jednoduché, ale kvalita se nakonec prosadila.

Kvalifikace  jako obvykle na 6 her. Do čela jde Honza Kolář, v podstatě domácí borec s 1340. Za ním i díky hendykepu Standa Nejezchleba (1335) a Mirek Křesťan (1291). V dámské části na tom byla nejlépe Dana Hanušová (1222). Modrých čísel vidíme ve výsledovce skutečně velmi hodně (modré číslo = nához 200 a více). Husto bylo ovšem kolem lajny postupu, tedy 36. místa. Nejedno prestižní bowlingové jméno se třáslo, zda se jim vůbec podaří postoupit do finále. Pokud by finále odehráli všichni, co tam výkonově postoupili, pak by trochu zbledli. Ovšem z finále se z různých důvodů pár hráčů omluvilo a tak se jim zase na tvář úsměv vrátil. Na vlastní kůži tak poznali pocity mnohých jiných, kteří takové drama prožívají skoro na každém turnaji... Po všech kvalifikacích bylo možné vydat ceny útěchy. Jednak pro zcela posledního, dnes tedy poslední, kterou byla naše novicka Hana Matoušková. Pochopitelně má tuto svoji první seniorskou cenu u nás schovánu do dalšího turnaje. Další cena útěchy byla pro nejlepšího nepostupujícího, jímž byl Standa Dohnálek. A pak byl vylosován 1 přítomný hráč, jemuž bylo vráceno startovné. Se šťastným úsměvem hrál dnes zadarmo Honza Fleischmann. Snad to přišlo vhod...

Finále je jako obvykle pro 36 nejlepších, dnes 28 mužů a 8 žen. Hrají se 3 hry od nuly, k nimž se připočítává jako čtvrtá hra průměr z kvalifikace. Úspěšní z kvalifikace tak mají přece jenom nějakou tu výhodu do finále. Tak se na to podívejme... První hrou 234 si Pepa Bočan zadělal na pěkný výsledek. Ve druhé hře kontruje číslem 232 Mirek Křesťan. Ve třetích hrách ale přišla smršť krásných náhozů – 245 Honza Kolář, 237 Zdenda Havlíček, 236 Pepa Bočan, 226 Dana Hanušová, atd. Celkem 13 her bylo 200+. Jdeme se tedy rychle poradit s počítačem, kdo ty hry měl v součtu nejlepší včetně pomáhajících věkových hendykepů. Výsledky vidíme v tabulce:

Muži 50-59

Muži 60-69

Muži 70+

Ženy 50-59

Ženy 60-69

Ženy 70+

Jan Kolář

Josef Bočan

Vladimír Pitaš

Dana Hanušová

Zdenka Pláničková

Anna Brokešová

Mirek Křesťan

Josef Colon

Stanislav Nejezchleba

Blanka Hanusíková

Dagmar Stulíková

Dagmar Prokopová

Pavel Koráb

Josef Vlček

Zdeněk Havlíček

Drahomíra Morávková

Krystyna Janočková

Alena Endersová

Absolutní vítěz: Jan Kolář

Absolutní vítězka: Dana Hanušová

 

Dnes do tabulky vítězů proniklo jedno zcela nové jméno – Drahomíra Morávková. To nás moc potěšilo, nová krev téměř vždy přináší vyšší tlaky na papírové favority a hlavně to potěšilo Drahušku osobně. Máme rádi impulzy podobného typu...

Výsledková listina ke stažení

Roční žebříček: připomínáme, že z celkem 10ti turnajů se do ročního žebříčku započítává 7 s nejlepším umístěním, to asi nikoho nepřekvapuje. Pohled na roční tabulky po dnešku absolutně nijak neřeší celkový rok, na to je skutečně příliš brzy. Přesto je zajímavé, jak si kdo po 2 turnajích vede a že vedle bodovaných umístění v jednotlivých turnajích hrají důležitou roli i pomocné body, které jsou přiznávány za náhozy 220 a více. Ty se navíc počítají za všechny odehrané turnaje, ne tedy pouze za těch 7 nejlepších v roce. Tohle kritérium dost často rozhoduje na špici o konečném ročním umístění.

Děkujeme všem hráčkám a hráčům, co si přišli zahrát a pobavit se nejen bowlingem, ale se svými kamarády, přáteli, kolegy. To je věc, jež nás skutečně těší. Protože senioři si pěkné výkony navzájem přejí a i „soupeřům“ k nim gratulují. To jsou věci, které nás seniory odlišují od běžných soutěží a jiných turnajů.

Třetí turnaj ČSP hrajeme 28. března v Pardubicích. Mazací model nám připraví opět Petr Mráček po dohodě s centrem. Věříme, že se opět tady sejdeme, poklábosíme a případně přebereme své ceny, když se zadaří. A šance rozhodně je zcela pro každého. Rozdáváme 18 cen pro nejlepší a řadu dalších doplňkových. Těšíme se na vás všechny. Poslední runda je opět vyhrazena lidem z větších vzdáleností, poprosíme – respektujte to. TUDY se dostanete přímo na info o třetím turnaji v Pardubicích.

Letošní 29. únor nás na Zličíně příjemně překvapil i další věcí, nutnou k pochvale a ocenění. Centrum šlapalo jako na drátkách bez výrazných problémů, bowler velmi ochotný a vstřícný, personál na baru rovněž. Díky i za hotovky pro hráče, všichni byli spokojeni. Rádi bychom se na Zličín vraceli častěji, ale... Za prvé: pouze 12 drah je pro nás seniory dost limitující počet, na druhé straně výborná technická příprava drah a vstřícnost pro sjednávání předehrávek. A za druhé: jen velmi těžko se zde sjednávají termíny, je prostě plno o většině sobot. Vlastně se není co divit – bowling tu funguje bezvadně, personál dobrý, jídlo chutné. Asi budeme muset termíny pro ČSP objednávat už pár let předem... :-)

Díky všem a těším se na březen! Milan Soušek, 29.02.2020 23:15 hod

Na fotce vidíme spokojené absolutní vítěze Danu Hanušovou a Honzu Koláře. Podívejte se ale i na další fotky v přiloženém fotoalbu...

absolutni-vitezove.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2020-02 Praha Zličín