Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2019-04, Pardubice - Výsledky

28. 4. 2019

4. turnaj vyhrávají v Pardubicích Jana Lébrová a Vladimír Pitaš

Turnaj absolvovalo po pár omluvách 81 hráček a hráčů. Díky všem, bylo to fajn. Jen na okraj: z celkového počtu spadalo do kategorie 65+ let 39 hráček a hráčů! Je to zdaleka nejsilnější hráčská kategorie...

Mazací model Main Street o délce 41 stop a celkem malým množstvím oleje napovídal, že by mohly být na pořadu dne vysoké hry. Při pohledu na výsledkovou listinu se to tam skutečně velice modrá, stačí se podívat na dosahované průměry...

Kvalifikaci ovládl Jirka Vrážel (1370), druhým favoritem dne se stává Petr Mráček (1321), třetí byla Marie Frýbortová (1299). Kvalifikačních průměrů přes 200 byla dlouhá řada. Krásné hry, krásné výsledky. Nejvyšší nához v kvalifikaci zahrál Zdeněk Vavrla s číslem 269. I když tipy hráčů na nejvyšší nához ve finále byly výrazně vyšší, nestalo se a Zdeňkovi tak za tuto hru připadla cena za nához turnaje.

Do finále postupovalo 26 mužů a 10 žen, protože takové bylo procentuální zastoupení mužů a žen v celé kvalifikaci. O mazací pauze před finálem byly vydány dvě ceny: cena útěchy a cena pro 1. nepostupujícího do finále. Konkrétně to byli Alena Brašnová a Jiří Stulík.

Finále bylo úžasné. První hry byly spíše zahřívací, celkem 13 her 200+, ale nikdo nijak extra ostatním neutekl. Zato druhé hry 250, 240, 230, 220... 11 her 200+, ale výživnějších, než v prvních hrách. Nejlépe Jarda Morávek 258. Třetí hry byly co do náhozů na úrovni druhých her, 10 dvoustovek+, nejvyšší 256 Vláďa Pitaš, za ním 245 Láďa Jirků. O pánském pořadí rozhodl věkový HDC Vládi Pitaše, absolutně by před ním byli Jarda Morávek a Láďa Jirků. Nicméně věkový HDC je regulérní a tak pánskou část dnes ovládl Vláďa. Mezi dámami hořel tuhý boj mezi Janou Lébrovou, Marií Frýbortovou a Evou Štefkovou. Jana vše rozhodla pro sebe poslední hrou 233, nicméně boj to byl velmi vyrovnaný. Marušce na 2. místo dopomohl věkový HDC, podobně jako Vláďovi mezi muži.

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57

Muži 58-64

Muži 65+

Ženy 50-57

Ženy 58-64

Ženy 65+

Jaroslav Morávek

Jan Rýdel

Vladimír Pitaš

Jana Lébrová

Marie Frýbortová

Alena Endersová

Ladislav Jirků

Vladislav Dedera

Zdeněk Havlíček

Blanka Hanusíková

Eva Štefková

Marie Horáková

Pavel Koráb

Jiří Vrážel

Petr Tomášek

Blanka Heřmánková

Dana Soukupová

Anna Brokešová

Absolutní vítěz: Vladimír Pitaš

Absolutní vítězka: Jana Lébrová

 

Gratulujeme všem na stupních vítězů k jejich úspěchům! Vedlejší ceny převzali hráči, kteří se umístili na celkovém 7. a 13. místě, což byli Petr Tomášek a Jiří Vrážel.

Naše poděkování směřuje zejména vůči naprosto všem hráčkám a hráčům, děkujeme i centru Bowlingzone Pardubice a místnímu ochotnému personálu.

Odehrány jsou 4 turnaje, takže roční žebříček se teprve rodí, přesto se na něj ve výsledkové listině doporučujeme podívat.

Pátý turnaj Českého Seniorského Poháru se odehraje v sobotu 25. května 2019 v Brně. S ohledem na dojezdové vzdálenosti bude poslední runda v 5ti hráčích na páru drah, přesto však vyrazte na turnaj s dostatečnou rezervou kvůli D1. Současně žádáme hráče 150 km kolem Brna, aby poslední rundu nechali těm ze vzdálenějších koutů republiky. Info o 5. turnaji v Brně je v extra článku, na něj se můžete dostat přímo TUDY.

Zdravím všechny a ještě jednou dík, těším na setkání se všemi v květnu v Brně!

Milan Soušek, 28.04.2019 cca 2 hod po půlnoci

Výsledková listina ke stažení

Na fotce absolutní vítězové, v přiloženém Fotoalbu jsou fotky všechny...

absolutne-nejlepsi-zena-a-muz-turnaje.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019-04 Pardubice