Jdi na obsah Jdi na menu
 


2019-08. Pardubice - Výsledky

25. 8. 2019

Jiří se vrací, Blanka potvrzuje...

Sedmý turnaj z 10ti dílné série 2019 se odehrál v Pardubicích 24. srpna 2019 na mazacím modelu ABT (Amateur Bowling Tour z dílny Kegel). Délka 40 stop a 26,9 ml oleje slibovaly zářné výsledky. Těch jsme se také sice dočkali, nikoliv však u každého, kdo pomýšlel na úspěch. O tom ale trochu později... Dostavilo se luxusních 76 hráček a hráčů, což je pocta pro Seniorský Pohár a pořadatele těší zájem o něj. A co je extra potěšitelné, přišlo opravdu jen pár omluv a neomluva žádná. Za to děkujeme, jelikož neomluvy komplikují situaci v předposlední a poslední hrací rundě. Black list tak zůstává zaplaťpámbu zcela čistý. Díky!

Poděkování patří také naší sponzorské masné společnosti Krahulčí, která nám již druhým rokem na každý turnaj dodává své masné výrobky díky Otovi Kuncovi.

Mazání slibovalo teoreticky velmi vysoké hry, vždyť délka, množství oleje, ale i ratio blížící se k hodnotě 10 tomu jen nahrávaly. Povívejme se tedy, jak se s tím hráčky a hráči srovnali.

Kvalifikační rundy byly celkem tři a hned zkraje do výsledkové listiny začaly nabíhat úctyhodné výkony: Vladimír Pitaš 1460, Zdeněk Havlíček 1440, Rostislav Kala 1353. V dámské části byla nahoře Jana Lébrová (1244). Po odehrání poslední rundy jsme čekali na konečné kvalifikační výsledky, abychom zjistili, kde je vlastně postupová hranice do finále. A ta byla pro muže 1102 (Josef Vlček), resp. 1082 (Anna Brokešová). Smůla prvního nepostupujícího se přilepila na kouli Oty Frýborta. Ale jako satisfakci si odnesl ceničku pro prvního nepostupujícího. Ve stejném okamžiku dostala svoji loser cenu Alena Brašnová. Ale je vidět, že se zlepšuje, jde nahoru a cena útěchy pro zcela posledního hráče startovního pole jí byla udělena jen proto, že byla na místě. Pod Alenou byl ještě Ratko Burič, ale ten odjel z místa činu předčasně.

Finále se hraje na součet 3 her od nuly. První hra znamená naději pro Rosťu Kalu. Jeho 233 ho opravňovalo k úvahám o titulu. To by však musel podpořit i v dalších hrách. Všichni ostatní finalisté byli spíše v očekávání, Rosťa si vytvořil hned zkraje finále nadějnou pozici. O tu ale přichází druhou hrou, 165 znamená citelný propad. Naopak na výsluní se derou jiní: 258 Blanka Heřmánková, 254 Jaroslav Butal, 231 Marie Frýbortová a pár dalších dvoustovkářů. Jako obvykle i dnes rozhoduje třetí hra. 246 dává na své konto Jaroslav Morávek, 244 Vladislav Dedera. Bude to stačit na celkový úspěch aspoň ve své kategorii? Pomohlo to oběma, nikoliv však k výstupu ke hvězdám turnaje. Rozhodl součet všech tří finálových her. A tak se stalo, že mezi muži se ve svém návratu na příčky nejvyšší ukázal Jiří Hindrák a mezi ženami Blanka Heřmánková zopakovala svůj triumf z předchozího Seniorského poháru v Praze na Zličíně.

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57

Muži 58-64

Muži 65+

Ženy 50-57

Ženy 58-64

Ženy 65+

Jiří Hindrák

Richard Nosek

Vladimír Pitaš

Blanka Heřmánková

Marie Frýbortová

Zdenka Pláničková

Jaroslav Morávek

Jaroslav Butal

František Brokeš

Blanka Hanusíková

Dana Hanušová

Jana Plešingerová

Rostislav Kala

Vladislav Dedera

Jaroslav Růžička

Jana Lébrová

Eva Štefková

Anna Brokešová

Absolutní vítěz: Jiří Hindrák

Absolutní vítězka: Blanka Heřmánková

 
Nához dne měl hodnotu 299, autorem byl Petr Mráček. O maličkatý chloupek mu tak unikla Perfect game 300. 258 byl nához žen, autorka Blanka Heřmánková.

Dnešek znamená, že máme za sebou 7 turnajů Seniorského Poháru 2019. Do celoroku se započítává právě 7 nejlepších turnajů z celkem 10ti turnajů. Takže kdo odehrál dosud všechny Seniorské poháry, budou se mu body od příště třeba i odečítat. Naopak ti, co odehráli nižší počet turnajů mají velkou šanci postoupit v žebříčcích výše. Roční pořadí je součástí Výsledkové listiny, tak se zkontrolujte, jak na tom jste. 

Poděkovat (rádi) musíme ještě jednou jednak všem hráčkám a hráčům, co si dnes přišli poměřit své bowlingové síly, pohovořit se svými kámoškami a kámoši a pobavit se seniorským bowlingem.

Nyní je na řadě v září opět centrum Bestbowling Praha Zličín (28.09.2019). Jako obvykle zde se i nyní hraje páteční předehrávka se zvýhodněným startovným (mínus 100 Kč oprotí běžnému startovnému). Osmému turnaji se věnuje další článek na našem webu, kde se dozvíte veškeré podrobnosti. TUDY se tam můžete dostat přímo…

Výsledková listina ke stažení

Milan Soušek, 26.08.2019 lehce po půlnoci

Na fotce vidíte dnešní absolutní vítěze, jimiž jsou Jirka Hindrák a Blanka Heřmánková. Na další fotky se podívejte v přiloženém Fotoalbu.

absolutni-vitezka-a-vitez-turnaje.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019-08 Pardubice