Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2012 - 3. turnaj Chomutov, výsledky

2. 1. 2015

Senioři se bavili v Chomutově

Český Seniorský Pohár, který se v roce 2012 skládá z celkem 6ti turnajových dní na různých centrech, prošel včera třetím kolem, tentokrát ve Strikelandu v Chomutově.  Čísla jsou důležitá, kdo by nechtěl být úspěšný, ale tyto turnaje jsou specifické i svojí přátelskou atmosférou,  radostí ze setkání a poklábosení... Mazací modely jsou voleny příjemné, hráčsky atraktivní, žádné záludnosti a experimenty.

Nicméně jsme na turnaji, pojďme se podívat, jak vše dopadlo po stránce herní. Kvalifikaci na 5 her zvládl mezi muži nejlépe Jirka Vrážel  s průměrem skoro 227. Jirka Stulík  zahrál 275, což zůstalo nakonec náhozem dne. Ženskou část kvalifikace vyhrává Dagmar Stulíková , následovaná Annou Breindlovou . Do semifinále postupuje 32 mužů a 8 žen, hraje se na 3 hry. A tady se pořadí mění, do čela se dostává Zdeněk Havlíček s číslem 646, těsně sledovaný Vladimírem Hübstem  (642) a Frantou Lebedou  (638). V dámské kategorii všem jasně utíká Dáša Flegelová  (607), součástí jejího semifinále byl i dámský denní nához 253.

Finále je pro 16 mužů a 4 ženy, což je stejné ve všech turnajích ČSP. Hraje se na součet 2 her a Jirka Vráželpotvrzuje svoji pěknou formu a s finálovým průměrem 235,5 chomutovský turnaj vyhrává. Vladimír Hübst navázal na semifinálové zlepšení a dostává se na druhou příčku s průměrem 223,5. Bronzovou příčku obsazuje Petr Tomášek . V ženské kategorii i ve finále byla nejlepší Dagmar Stulíková  (401), Anna Breindlová zůstala o pouhé dvě kuželky stříbrná a třetí příčku obsazuje Sváťa Závladská .

Důležitější jsou ale výsledky pro jednotlivé kategorie, které se vyhodnocují a také oceňují každá extra. Takže všichni na stupních vítězů ve všech 4 kategoriích dostávají za svůj úspěch pohárky a ceny. Děkujeme i za sponzorské ceny!

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži do 58 let: Jiří Vrážel, Jaroslav Šlechta, František Lebeda

Muži 59+ let: Vladimír Hübst, Petr Tomášek, Tomáš Rathouský

Ženy do 58 let: Dagmar Stulíková, Svatava Závladská, Dáša Flegelová

Ženy 59+ let: Anna Breindlová, Zdenka Pláničková, Alena Endersová

Roční tabulka v sobě zahrnuje přesně polovinu turnajů roku 2012. Do roční tabulky se započítávají 4 turnaje ze šesti, v nichž má hráč nejlepší výsledek. Po třech turnajích jsou v čele svých kategorií Eduard Bzenecký (M50), Tomáš Rathouský (M58), Svatava Závladská (Ž50) a Anna Breindlová (Ž58).

Příští turnaj je 25.08.12 v Praze na Ovčíně , obsazovačka je již nějakou dobu otevřena. Jinak veškeré výsledky, fotky, komentáře, včetně historie jsou k nalezení na zdejších stránkách, fotky jsou na záložce Video-foto.

Senioři teď mají trochu nadupaný program, po sobotním ČSP jich hodně jede ve čtvrtek na 3 denní seniorský turnaj do Bratislavy (BNC Senior Open , neboli Old School) a pak 22. června odjíždí historicky nejpočetnější seniorská výprava na Mistrovství Evropy Seniorů  do Norrköpingu ve Švédsku. Tady máme i vlastní zpravodajku a tak se budeme snažit zveřejňovat průběžné zprávy.

Všem děkuji za účast, příjemné setkání a hezkou zábavu, děkuji skvěle připravenému a bezchybně fungujícími centru Strikeland Chomutov, jakož i ochotnému usměvavému bowlerovi....

Milan Soušek

ESBC CZ, 04.06.2012

Výsledková listina Muži

Výsledková listina Ženy

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-06-02 Chomutov