Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2012 - 1. turnaj České Budějovice - výsledky

2. 1. 2015

Senioři bojovali o první body a ceny

Český Seniorský Pohár 2012 se skládá ze šesti dílů. Na jeho konci budeme znát držitele velkých putovních pohárů, které jsou nyní na základě výsledků ČSP 2011 v držení Anny Breindlové a Josefa Bešíka.

Letošní seriál byl zahájen v centru Campus bowling v Českých Budějovicích. Na seniorky a seniory čekalo trochu neobvyklé mazání 37´´, které je však v tomto centru používáno. Tudíž domácí měli teoretickou výhodu oproti ostatním.

Kvalifikační část zahrnuje 5 her. Tu zvládl nejlépe v kategorii mužů Vlastimil Ševčík  a mezi ženami Dagmar Stulíková . Nejvyšší hru zahrál Vladimír Pitaš  (247), která zůstala nakonec nejvyšším náhozem dne. Nejvyšší dámská hra měla hodnotu 217, zahrála ji Dáša Stulíková. I tato hra zůstala ženským denním náhozem. Už jen z toho vyplývá, jak obtížně se hráčům hledala optimální trajektorie pro jejich koule....

Do semifinále postupovalo podle předem daného klíče 32 mužů a 8 žen, aby absolvovali dalších 3 hry. Ty se nejvíce vydařily Jiřímu Vráželovi  a Haně Pechmanové . Za branami finále, které bylo otevřeno pro 16 mužů a 4 ženy, zůstali jako první nepostupující Petr Jelínek a Anna Breindlová.

Dvě finálové hry přinesly úspěch Vladimíru Pitašovi  (408), před Tomášem Rathouským  (399) aStanislavem Nejezchlebem  (382). V ženské kategorii všem utekla Hana Pechmanová  (413), druhá zůstala Dagmar Stulíková  (360) a na třetím místě skončila Sváťa Závladská .

Na konci dne byly vyhlašovány všechny 4 kategorie, v nich vždy nejúspěšnější trojice obdržela speciální pohárky a nejrůznější věcné ceny.

 

Vítězové kategorií:

Muži 50 až 58 let: Eduard Bzenecký

Ženy 50 až 58 let: Dagmar Stulíková

Muži 59+ let: Vladimír Pitaš

Ženy 59+ let: Hana Pechmanová

 

Je zcela předčasné hodnotit roční naděje hráček a hráčů. Český Seniorský Pohár pokračuje dalším pěti turnaji, nejbližší další se koná 14. dubna v centru Kostka v Brně . Do roční tabulky se započítávají 4 turnaje s nejlepším umístěním hráčů a hráček. Až potom bude zřejmé, komu krásné putovní poháry Josef Bešík a Anna Breindlová předají, tedy pokud se nerozhodnou nechat si je další rok. To by však museli potvrdit svými výkony na drahách.

První turnaj ČSP se vyvedl, byl příjemný, a to i přesto, že zejména pro točenáře to byl někdy docela rébus. Ale byla to i výzva, se kterou se sem tam někdo srovnal, jiný za celý den naopak vůbec. Uvidíme, jak to bude v Brně, kde na nás čeká místní house mazání a točenáři se tak budou moci vydovádět do syta. Obsazovačka do Brna je již nějakou dobu otevřena, obsazovačka na červnový turnaj (hraje se v sobotu 02.06. v Chomutově) bude otevřena hned po neděli. Obě jsou k dispozici na webu ČBA (www.czechbowling.cz ). Na záložce Foto-Video také k vidění fotografie z Českých Budějovic (vložíme v pondělí 20.02.2012).

Milan Soušek, 19.02.2012

Výsledková listina Muži

Výsledková listina Ženy

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-02-08 České Budějovice