Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. turnaj: pardubičtí udolali severočechy na jejich území

13. 8. 2017

Chomutov: Sever až za Pardubicemi

V sobotu 12.08.17 se sešlo na Strikelandu v Chomutově 28 seniorek a seniorů, aby odehráli prázdninový díl Seniorského Poháru dvojic.

Severočeši zde byli v celkem silném zastoupení, logicky se tak čekal jejich úspěch. K tomu jim mohl napomoci rekreační mazací model Wall Street se svými 40ti stopami.

Kvalifikace tomuto předpokladu také odpovídala. Celkem s převahou se na 1. místo dostává dvojka Vláďa Dedera – Vlasta Ševčík, oba s průměrem dost přes 200. Druzí Vláďa Pitaš s Pepíkem Bešíkem zůstali o 42 bodů zpět, a to i přes jejich úctyhodný hendykep 25 (v součtu obou). Posledním postupujícím do semifinále pro 12 nejlepších tandemů byli Dana Soukupová s Dášou Flegelovou.

Semifinále hrané coby play off na součet dvou her (4 hry dvojice), systém 1-12, 2-11, atd., je jako obvykle prubířským kamenem pro dělení, co je úspěch a co už ne. V podstatě se dá říci, že se nekonalo žádné velké překvapení, i když, jak tomu tak bývá, ti poražení zpytovali své výkony stylem kdybych já dohodil, stačilo dohodit ty malé parohy, kdybych spojil dva strajky, a podobně. Tohle asi znají všichni, nicméně počítají se kuželky a ne „kdyby“…

Finále z valné části obsadili Severočeši a tak se dalo čekat, že se stanou příjemci pohárů a věcných cen. Jenže hned v první hře jim do toho začali mluvit pardubičáci. Vláďa Dedera s Vlastou Ševčíkem hrají součet 416, Pepa Bešík s Vláďou Pitašem dávají ale 419. Navíc ten jejich věkový hendykep to ještě umocňuje. Ale finále je na dvě hry, ne na jednu a tak korekce konečného pořadí je stále ještě aktuální. Pardubičtí hrají součet 340, což tedy na finále rozhodně není nijak oslnivé. Co na to Vláďa Dedera s Vlastou Ševčíkem, smetou je na hromádku? Šance je. Zůstala však nevyužita, součet jejich druhých her je 297. Ano, není to 397, ale 297. To je posílá celkově mnohem níže, než doufali. Situace využívají Stulíkovi a dokonce také Ivan Zlesák s Aničkou Breindlovou. Díky HDC tedy vítězí pardubičtí Pepa Bešík, Vláďa Pitaš o 5 bodů před druhými Stulíkovými. Třetí místo spadá do klína Aničce Breindlové s Ivanem Zlesákem. Vláďové Dedera s Vlastou Ševčíkem končí čtvrtí, Pláničkovi pátí a Vláďa Baborovský s Mirkem Dutkou šestí.

1.      místo: Josef Bešík, Vladimír Pitaš

2.      místo: Jiří Stulík, Dagmar Stulíková

3.      místo: Anna Breindlová, Ivan Zlesák

Nejvyšší nához dvojice patří coby aspoň malá náplast Vláďovi Dederovi s Vlastou Ševčíkem, nejlepší ženou dne je po zásluze Dáša Stulíková. Nejvyšší celodenní průměr má Vlasta Ševčík (207,25). Nejvyšší hru zahrál také on – 258. Nejvíce preferenčních bodů za vysoké náhozy patří rovněž Vlastovi – celkem +4 body navíc do ročního žebříčku.

Roční žebříček už se začíná vyvrbovat. Odehrány jsou 4 turnaje, celkem jich je naplánovaných 6. Započítávají se ale jen 4 nejlepší turnaje, takže od příštího turnaje už se budou nějaké ty bodíky možná odepisovat. Ve dvojicích je na čele Tomáš Rathouský s Milanem Souškem i přes jejich dnešní výpadek, na druhé místo se dostávají Vláďa Baborovský s Mirkem Dutkou. Veden je i žebříček jednotlivců, protože dvojice nemusejí být stálé. V něm jsou na čele právě tito hráči z žebříčku dvojic, jelikož zatím všechny turnaje odehráli ve stejném složení. Zásadní ale budou odpisy bodů v posledních dvou turnajích. Nejbližší se koná 9. září v Pardubicích a závěrečný 14. října na Zličíně.

Díky všem, co si přijeli zpříjemnit sobotní odpoledne do Chomutova, děkujeme i Strikelandu. Obsazovačka na příští turnaj 9. září v Pardubicích je již připravena a lze se tam hlásit. A tak srdečně zveme.

Výsledková listina ke stažení

Milan Soušek, 13.08.2017

(na ČBA výsledky odeslány 13.08.17)

Na fotce jsou vítězové dnešního turnaje - Pepa Bešík a Vláďa Pitaš. Další fotky ve Fotoalbu - viz níže.

1.-misto---pepa-besik--vlada-pitas.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-08 Chomutov