Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. turnaj 28.10.2018, Výsledky

29. 10. 2018

Neříkal jsem, že to bude snadné... Parafrází ze známého filmu můžeme navodit použitý mazací model dlouhý 43 stop z ranku sportovně obtížných. Má to své důvody, pokud bychom stále používali lehounké mazací modely, na nichž jsou běžné průměry 230, 220 a podobně, jsou "otrávení" rovináři, kteří i v případě jejich výborných výsledků končí v poli poražených. Čas od času tedy musíme připravit něco, kde mají šanci všichni. Rovináři i zdatní "točenáři". A to bylo právě dnes. Ostatně ty nářky nejsou zase tak moc důvodné, v konečných výsledcích byste rovináře mezi TOP TEN hledali marně. Excentrici opět úřadovali, i když pochopitelně s ohledem na mazací model s nižšími průměry. Ale dost k mazání, pojďme se podívat na průběh hracího dne...

Dead Mans Curve ovládl Jirka Harašta

Dnes 28.10.2018, tedy v den stého výročí založení České Republiky, čemuž odpovídala i výzdoba centra Bowling Brno, si přišlo zahrát 29 hráček a hráčů. Je to rekordně nejnižší počet. Omluv přišlo celkem dost, většinou zcela pochopitelné, vyskytly se ale i neomluvy, což nás mrzí... Nicméně to nic neubralo na zajímavosti turnajového dne. "Excentrici" usilovně hledali své optimální trajektorie, ne všem se to dařilo, mazací model školil... Mnozí se snažili přijít věci na kloub, pár lidem to občas šlo. Z devětadvacítky kvalifikantů ale šla do semifinále naprostá většina, tedy 24 hráčů. Neprošli rovináři...

Kvalifikaci zvládl nejlépe Libor Mach se součtem 1223 na 6 kvalifikačních her. Celkem suverénní vedení, čímž se trochu Libor pasoval do role favorita. Nához kvalifikace 258 zahrál Drahomír Koukal a toto číslo vydrželo coby nejvyšší nához dnešního turnaje. V dámské části zahrála nejvyšší hru Jana Lébrová, a i to zůstalo nejlepší dámskou hrou dne. Drahomír i Jana za to získali do svého vlastnictví originální ručně vyrobené pohárky, které se dozajista stanou ozdobou jejich příbytků.  V semifinále pro 24 nejlepších vypadli 3 rovináři a 1 excentrik. Síto průchodu do finále bylo velmi shovívavé...

Ve finále už šlo do tuhého. Celkové pořadí určovaly dvě finálové hry + dosavadní celodenní čistý průměr. Rozhodovala vytrvalost, odolnost, přesnost.  První hrou se vedení ujímá Mirek Křesťan - 233. Dvoustovek nebylo mnoho a tak se zdálo, že Mirkovi bedna už uniknout nemůže. Druhé hry přinesly 224 Jirky Kratochvíla, ale ten měl první hru na úrovni propadáku, takže nic. Jirka Harašta dává 212 a v součtu s jeho první finálovou hrou 211 to dohromady dává 1. místo! Mirek Křesťan polevuje na 189, ale s jeho první hrou je z toho krásné 2. místo. Radek Schindler, vítěz minulého turnaje, nemá výkyv ani značně nahoru, ani značně dolů, takže z toho je nakonec 3. místo. Ceny se u nás ale berou i za 4. a 5. místo a to se přivlastňují Drahomír Koukal a Libor Mach. Oba za slušné vyrovnané hry.

Gratulujeme všem oceněným, bylo to opravdu vydřené a zasloužené... Dodejme ještě, že cenu nejlepšího seniora turnaje (60+ let) si domů odnesl Fanda Kolář.

Děkujeme všem přítomným, bylo to těžké, byla to výzva a mnozí se s tím vyrovnávali těžce. Tím větší cenu má pro dnešní vítěze jejich umístění.

Zajímavý je i Roční žebříček (viz Výsledková listina ke stažení níže). V něm je v čele zatím Karel Hladík, na kontě má celkem po dnešku 321 bodů. Druhý Mirek Křesťan má bodů 255. A třetí Ondřej Surán 233. Naději na 1. místo mají teoreticky dejme tomu další 2 až 3 hráči. To by ale asi Karel musel hrát skutečně pod psa, aby si prvenství nechal uniknout. Další místa jsou ale značně nejistá, tady musíme počkat s hodnocením až na prosincový poslední turnaj. 

Příští turnaj Moravia Open, který je letos posledním, se hraje 2. prosince 2018. A čím jsme začali, tím také budeme končit. První turnaj Moravia open provázel mazací model Gateway Arch a tímto modelem také sérii 2018 zakončíme. Gateway Arch, to je ten mazací model s obrovskou přehršlí velkých náhozů, kde průměr 214 nestačil na postup do finále. Takže očekáváme opět drtivě vysoké hry a spravení nálady po mazání na dnešním turnaji. Obsazovačka je na to již připravena, součástí posledního turnaje bude i celoroční odměňování nejlepších hráček a hráčů v ročním žebříčku. Info o posledním turnaji je TADY. A tak srdečně všechny zveme. Závěrem ještě upozornění: 1 runda byla sloučena s druhou, takže se začíná v 11:00 hod a pak druhá runda je ve 14:00 hod, což je už beze změny. 

Výsledková listina ke stažení

Díky všem dnešním aktérům i centru Bowling Brno. 

Milan Soušek, 29.10.2018

Na fotce vidíte dnešní vítěze, ale podívejte se i do Fotoalba níže, kde jsou další fotky.

vitezove---zleva-mirek-krestan--jirka-harasta--david-schindler.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-10