Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. turnaj: 11. a 12.08.2018, výsledky

11. 8. 2018

3. turnaj Moravia Open měl jako obvykle sobotní předehrávku, hlavní hrací den byl v neděli 12.08.2018. Premiérově byl zvolen mazací model Big Ben, který je z ranku rekreačních a proto se očekávala výborná čísla. Ta však nebyla "jen" výborná, ale v podání mnoha hráčů, kteří si pravý bowling tady na Bowling Brno užívali, přímo excelentní...

Jako obvykle jsou turnaje Moravia Open něčím zvláštní, nové. Tentokrát to byly ručně vyrobené keramické stylistické poháry a také extra ceny od Vlastíka Chládka pro vítěze všech rund.

Kvalifikace byla plejádou výborných her mnoha hráčů. Vždyť 1456 Libora Macha (6 her) dává fantastický průměr přes 243! Nejslabší hru 216 by leckdo přivítal coby svoji nejlepší... Druhý Vláďa Pitaš 1378, třetí Láďa Jirků 1358, čtvrtý Karel Hladík 1344. A tak bychom mohli pokračovat dále. Téměř polovina všech startujících měla průměr přes 200. V kvalifikacích padly i nejvyšší náhozy turnaje - 279 Ivan Burian, 256 Eva Burianová. Tato čísla už nikdo nepřekonal, pouze Karel Hladík 279 Ivana v semifinále vyrovnal. 

Do semifinále jde polovina startujících. Dnes, v polovině srpna, za vydatně horkého počasí, si na BB našlo cestu 48 hráček a hráčů, včetně slovenských přátel. Takže turnaj je vlastně mezinárodní. Do semifinále polovina, tedy 24 nejlepších po kvalifikacích. Hrají se 2 hry, které se přičítají ke kvalifikacím. A protože do finále jde vždy 20 nejlepších, v dnešním semifinále vypadli jen 4, kterým se nezadařilo. 

Finále se stalo přehlídkou vysokých her. V průběhu dne byl na tom průběžně nejlépe Libor Mach. Ve finále mu ale jedna hra spadla na 193 a bylo z toho celkové 3. místo. Zklamání? Jen chvilkové, vždyť v této dnešní konkurenci se třetí místo bere jako výrazný úspěch. Jakub Selnekovič zabral a po 223 a 235 bere i přes záporný HDC 2. místo. Titul, tedy 1. místo má letos podruhé Karel Hladík. První hra 211, ale druhá 245 a prvenství. Čtvrtý končí Petr Florík a pátý Ivan Burian. Cen se bere pět, takže ocenění oba neminulo. Nejlepší ženou turnaje se stává Jana Lébrová, nejlepším seniorem (50+ let) Libor Mach.

Nezapomeňte také na Roční žebříček soutěže. Byla by to škoda. Ceny jsou objednány a je o co vedle prestiže bojovat. Roční žebříček je součást Výsledkové listiny. Zatímní pořadí je: 

Hladík Karel
Surán Ondřej
Křesťan Miroslav
Florík Petr
Jirků Ladislav

Senioři 50+ let mají už bodové zisky zapsány v celostátním ročním seniorském bodovacím žebříčku Senior Masters.

Příště hrajeme 8. a 9. září, obsazovačka na to už nějakou dobu funguje, ale volných míst je stále ještě docela dost. Info je v předchozím článku, případě TADY přímo. Otevřeli jsme obsazovačku už i na říjen, konkrétně hrajeme v neděli 28.10.2018 tentokrát bez sobotní předehrávky, jelikož centrum obsadila velká firma a tak my budeme hrát pouze v neděli.

Všichni finalisté obdrželi tradiční plaketu pro finalisty, vítězové rund, tedy Ivan Burian, Libor Mach a Láďa Jirků převzali cenu Vlastíka Chládka. Poděkování patří naprosto všem, co si uprostřed dovolených a prázdnin přišli zahrát, jakož i dobře fungujícímu bowlingovému centru. 

Výsledková listina ke stažení

Na fotce vidíte dnešního vítěze, ale nezapomeňte se podívat i na další fotky ve Fotoalbu, viz dole.

1.-misto---karel-hladik.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-08