Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. turnaj: 09. a 10.06.2018, výsledky

9. 6. 2018

Láďa Jirků své vítězství ozdobil třístovkou. Na Bowling Brno je to 300 úplně první.

Tak co napsat k dnešnímu turnaji Moravia Open... První co naskočí je historicky první Perfect game, tedy 300, ve zbrusu novém centru Bowling Brno, a to v podání Ládi Jirků. Tento výkon zůstane definitivně zapsán v análech centra, coby významný historický počin. Však také Jirka Láďů, jak já mu občas říkám, z toho byl nadšený. Od centra obdržel prémii - lahvinku extra hruškovice - viz fotkya Nikdo mu ji na místě nezkonzumoval a tak si ji může v klídku vychutnat doma nebo se svými přáteli. Budiž mu to přáno... My jsme to  vlastně čekali už na prvním turnaji, kde s velkou smůlou 300 nepadla, Karel Hladíků dal 299 a ta poslední kuželka se jen skoro až výsměšně kymácela. No je to prostě bowlingový osud, bowlingové štěstíčko, které k tomu patří a Karel, jak ho známe, si to určitě vynahradí v budoucnu. Že by třeba 2x 300?? No, uvidíme. V každém případě: Ládíku, bylo to krásné, bylo to zasloužené, trvalý vavřín je nesmazatelně tvůj. Všichni ti samozřejmě závidíme, ale současně ti to přejeme.

No dobře, ale pojďme již k turnaji samotnému. Druhý turnaj Moravia Open měl slabší, zhruba poloviční obsazenost. Proč? Protože se kromě této akce konaly i další významné bowlingové události a na nich spousta našich příznivců být prostě musela. Detaily se dozvíte ze stránek ČBA.

Na Moravii v červnu přišlo 47 hráček a hráčů. Přišlo nám 11 různých typů omluv, což jsme rádi, protože neomluva ani jedna. A to je v pořádku. Do plánů může nalézt "něco" a je férové dát to včas vědět. Proto musíme poděkovat i těm, co chtěli, ale pak nemohli...  

Pro točenáře byl připraven mazací model Taj Mahal, délka 38 stop. Ne že by to bylo něco záludného, to určitě ne, ale na druhou stranu Taj Mahal nic neodpouští a většinou v ničem nepomůže. Anebo jen málokdy. Upřímně řečeno čekali jsme u dejme tomu 10 až 15ti hráčů, že to uchopí, porozumějí a budou excelovat. Realita to víceméně potvrdila. Především v semifinále a ve finále to už byly často výkony par excellance. To nakonec je vidno z výsledkové tabulky.

Ale pojďme hezky popořádku: kvalifikaci vyhrává Láďa Jirků (1285), za ním Karel Hladík (1223). Tihle dva se škorpili vlastně až do konce turnaje. Mezi ženami byla nejlepší Boženka Pankivová s 1097. Nához kvalifikace byl 257 a jeho vlastníkem se stal Jarda Růžička, na závěr vyhlášený coby nejlepší senior turnaje.

Do semifinále dnes postupovalo 24 nejlepších (tj. 50% kvalifikantů se zaokrouhlením nahoru na celé sudé dráhy). Což dnes znamenalo, že po semifinále vypadnou ze semifinálové čtyřiadvacítky jen 4 nejméně zdatní, neboť finalistů je určeno vždy 20 bez ohledu na počet startujících. V semifinále zahráli nejlépe Karel Hladík, Láďa Jirků a POZOR - velké překvapení - Věrka Krejchová. Kvalifikační BIG hru zahrál Karel Hladík - 242.

Finále samotné je na součet dvou finálových her plus dosavadní celodenní průměr. I proto je důležité semifinále neodevzdat a skutečně naplno zahrát. Obecně se očekával závěrečný souboj mezi Karlem Hladíkem, vítězem prvního turnaje a Láďou Jirků. Hned první hra vše jasně nastínila: Láďa Jirků hraje 300 a kromě oslav této hry a přebrání ceny od centra už Láďa ví, že druhou hrou stačí jen potvrdit a prvenství je jeho. Navíc Karel Hladík zahrál 186. což ho před druhou hrou dost hendykepovalo. A ještě navíc - další 3 hráči hráli naplno a dařilo se jim: Radek Schindler 246, Jirka Hromek 235, Jarda Růžička 231. Všichni po první hře před Karlem. Druhá finálová hra přináší definitivní rozuzlení, Ladislav Jirků hraje bohorovných 163 (už mám 300, tak co...), nicméně na 1. místo mu to nakonec stačí. Radek Schindler vytahuje 235 a s jeho první hrou 246 je druhý. Končí jen velmi těsně za Láďou, na něj mu chyběly pouhopouhé 2 body. Kdyby zahrál v kvalifikaci a v semifinále o tyto dva body více na průměru... ale to je kdyby a tak Radek končí druhý. O parník za nimi končí třetí domácí Jirka Hromek. Obě hry slušné, navíc domácí borec, jenž ví, co na tomto modelu hrát a tak se není čemu divit. Všem třem nejlepším náleží velká gratulace! Čtvrtý končí Jarda Růžička a pátý Karel Hladík. Tato pětice pobrala své ceny jak hmotné s Tulamorkou v čele, tak i prestižní z keramické dílny Štěpánek Praha. 

Nejlepší ženou turnaje se po zásluze stává Věrka Krejchová, která ukázala, co v ní dosud dřímalo. Náhozy turnaje: no tak 300 je jasných, to má Láďa Jirků a cenu za dámský nához si velmi ráda převzala Dáša Prokopová (202). Ta se divila, že právě ona, ale dnes prostě zahrála nejvýše, žádná jiná dáma tento nához nepřekonala. Nejlepším seniorem turnaje se stal po zásluze Jaroslav Růžička, celkově na 4. místě. Gratulujeme jak náhozářům, tak i nejlepší ženě a ideálnímu seniorovi. Ještě snad zmíníme, že upomínkovou pozornost od nás obdrželi zcela všichni finalisté. Rovněž malá originalitka z keramické dílny.

Snad jsme na nikoho nezapomněli, děkujeme i našim slovenským kamarádům, kteří přišli Moravia Open okouknout. Bodejť by ne, za 3 měsíce se tady na Bowling Brno bude konat naprosto exkluzivní, ale čistě seniorská akce (50+ let) Czech Old School, a tak není od věci si centrum vyzkoušet. Bratia naši, díky a těšíme se na vás na dalších Moravia Open.

Výsledky turnaje se okamžitě promítly jak do celoročního žebříčku Moravia Open, tak i do republikového seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters

Poděkovat musíme především všem hráčkám a hráčům, co si na tento turnaj přišli zahrát a poměřit své bowlingové umění s ostatními. ale i bowlingovému centru, které nám poskytlo veškeré myslitelné typy podpor. I zde se ještě vyskytly porodní mouchy, které jsme se snažili odstraňovat za pochodu, ale nutno říci, na všech se pracuje, aby se už příště nevyskytly. Ne všechno je centrem a bowlery ovlivnitelné a jsme tak rádi, že jsme mohli napomoci k dalšímu zdokonalení bowlingových akcí. Na nápravě se pracuje a to nás všechny těší... Díky moc.

Ve výsledkové listině kromě dnešních výsledků už najdete i roční žebříček, podívejte se na něj. Výsledky dneška jsou i v Senior Masters 2018, i to je již aktualizováno. Dneškem jsme otevřeli i obsazovačku na zářijový turnaj, vždy máme v nabídce na přihlášení 2 nejbližší turnaje, aby si už každý mohl naplánovat své bowlingové aktivity. Takže srdečně zveme, červenec je volný a třetí turnaj Moravia Open je na řadě až za dva měsíce, konkrétně 12.08.2018 s pravděpodobnou předehrávkou v sobotu 11.08.2018. Hlásit se do turnaje jde už dnes...

Výsledková listina ke stažení  

Na fotce vidíte dnešní nejlepší, ale níže se podívejte i na pár dalších fotek z fotoalba...

vitezove-turnaje.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-06