Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. turnaj: 19. a 20.05.2018, výsledky

15. 5. 2018

Úžasné výsledky, vyhrává Karel Hladík!

První turnaj Moravia Open byl prvním velkým turnajem ve zcela novém centru Bowling Brno, dnes největším centru v ČR. logo-moravia-open--s--male---750x530.jpgPředehrávky proběhly v sobotu 19.05.18 a hlavním hracím dnem byla neděle 20.05.2018. Dostavilo se celkem 93 hráček a hráčů z celé České republiky a ze Slovenska, aby si užili a vyzkoušeli Bowling Brno. A stálo to za to. Zvolený mazací graf o délce 42 stop měl jednu podstatnou zajímavost: co bylo na mazacím grafu, to bylo i na drahách... A výsledky vidíme všichni. Počet modrých a červených (tedy 200+) her byl až abnormální. Kdo se vyzná v grafech, věří jim a ví jak na ně, ten prostě a jednoduše bodoval, a to nikterak málo. Smršť skvělých her byla na denním pořádku. Protože se turnaje mohl zúčastnit úplně kdokoliv, sešla se zda vrcholná garnitura českého bowlingu spolu se zájemci o prohlídku a poznání největšího centra v ČR. Co nás trochu mrzelo, to byly neomluvené absence. To se týká pár brněnských hráčů, ale především slovenských, jimž do termínu vlezla Mistrovství SK všeho možného. To je OK, ale nahlásit se a nedat vědět o neúčasti není příjemné žádnému pořadateli a narušuje to možnost účasti jiným zájemcům. I tak ale ze Slovenska trojice hráčů dorazila a neztratila se. Příště, tedy v červnu, to prý už bude lepší... no, uvidíme.

Mazací model byl 42 stop dlouhý a jak vidno z výsledků, mnoha hráčům to vyhovovalo. Výsledky, byly až neuvěřitelné, nejvyšší nához turnaje se měnil prakticky s každou hrací rundou. Jirka Uhlíř začal s 262. což ale dlouho nevydrželo... Několikrát jsme měli připravený foťák, abychom zdokumentovali 300, ale nevyšlo to dnes ani jednou. Karel Hladík zahrál hned ve své první kvalifikační hře 299, přičemž v posledním hodu se ta poslední desátá kuželka kymácela, kymácela, ale ustála to, mrška jedna. Takže ne 300, ale 299, to byl nejvyšší nához turnaje, autorem je Karel Hladík. Nicméně další turnaje jsou připraveny a 300 čeká na kohokoliv... Nejbližší je 9. a 10. června. Hlásit se je možné do června, ale také už i do srpna (červenec vynecháváme, to je dovolenkový měsíc).

Pojďme se podívat tedy, co se na Bowling Brno dělo. S každou rundou od soboty do neděle rostly výkony. Všichni vítězové rund dostali od pana Chládka, majitele centra, speciální odměnu. Celkem si přišlo zahrát 93 hráček a hráčů a nás těší, že si někteří prostě přišli obhlédnout nové centrum největší v ČR s 20ti drahami AMF, okusit místní kuchyni a obdivovat centrum jako takové. Určitě to stálo za to. Co se týká her samotných, zaznamenali jsme neuvěřitelné množství her nejen 200+, ale her, které atakovaly bowlingové sny většiny z nás. Celkový průměr všech kvalifikačních her všech hráčů byl cca 182 a to je číslo v podstatě neuvěřitelné s ohledem na počet účastníků a lidí, co si prostě chtěli jen zahrát na novém centru, pobavit se s přáteli a okusit pravou soutěžní atmosféru. 

Kvalifikaci nejlépe zvládl nejlépe Karel Hladík, jeho součet je 1460, co že průměr 246 na hru. Ano, přátelé, průměr! Celkem 28 hráček a hráčů mělo po kvalifikacích průměr přes 200 na hru. Úžasné, jedním slovem skvělé!

Semifinále je určeno pro 40 nejlepších po kvalifikacích. Boj o postup sem byl velice dramatický. Někdo na semifinále už přijít nemohl a tak se dostalo i na pár lidí "pod čarou". I ti však prokázali, že do semifinále patří. Tady se hrály 2 hry, které se přičítaly ke kvalifikacím. Boje to byly velmi ostré a velmi vysoké. Každý věděl, že do závěrečného finále jde jen polovina semifinalistů, tedy 20 nejlepších. Průměr všech semifinálových her všech hráčů byl 199!!! To prostě jinde nenajdete... A tak ti, co by se svými výkony jinde suverénně kvalifikovali do finále, tak na tomto turnaji ostrouhali. Tady nebyly důležité jen samotné hry, ale celá předcházející kvalifikace, ke které se semifinálové výsledky přičítaly. Jedině ti velmi dobří mohli do finále jít. A těch bylo celkem 20 po semifinále.

Finále samotné znamenalo totální nápor pro všechny. Započítával se průměr ze všech dosud odehraných her a k tomu 2 závěrečné hry. Celkový průměr všech her finalistů ve finále byl cca 211. Finalisté se navzájem sledovali, ale spočítat všechno, to dost dobře předem nešlo. HDC zůstával v platnosti a čistý součet her nemohl vyjádřit konečné postavení, jelikož se navíc přičítal dosavadní celodenní čistý průměr. V prvním turnaji vítězí Karel Hladík se součtem přes 718 (součet 2 finálových her + celkový dosavadní průměr).

Jak tedy závěrečné flnále dopadlo: vítězí Karel Hladík, 2. místo obsazuje Mirek Křesťan, 3. místo si vybojoval Ondra Surán. Ceny nejlepších ale bere ještě i čtvrtý Michal Včeliš a pátý Vláďa Hrdlička. Ženou dne je Míla Nováková, celkově na 6. místě. Ceny za nejvyšší náhozy si zaslouženě vybojovali: Karel Hladík za 299 a Jana Lébrová za 266. Nejlepší ženou turnaje se ale se stává Míla Nováková. 

Úplně všem musíme poděkovat za účast a opravdu nádherné hry. Výsledky se zítra promítnou jak do Firo tour žebříčku na ČBA, tak i do Senior Masters (pouze senioři). Díky, uvidíme s na druhém turnaji 9. a 10. června. Obsazovačka na to je již otevřena, stejně jako již na srpnový turnaj (červenec je volný s ohledem na prázdniny a dovolené).

Za dnešní turnaj patří poděkování všem hráčkám a hráčům, oběma Burianům za vydatnou pomoc, jakož i bowlingovému personálu Bowling Brno.

Výsledková listina ke stažení

Na fotkách jsou vítězové rund a celkoví vítězové a vítězky prvního turnaje. Nezapomeňte se ale podívat do přiloženého fotoalba z turnaje se spoustou dalších fotek.

2018-05-19-moravia-open--4-.jpg2018-05-19-moravia-open--10-.jpg2018-05-20-moravia-open--19-.jpg2018-05-20-moravia-open--41-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-05