Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovakia Old School 2013, Bratislava - Výsledky

2. 1. 2015

Čeští senioři ovládli Old School v Bratislavě

Třetí ročník seniorského „středoevropského“ 3-denního klání proběhl od 6. do 8. června 2013 v centru BNC Bratislava . Turnaj zraje jako kvalitní víno, i přes nádherné předchozí ročníky byl ten letošní zase o notný kus nahoře. Celkem 91 hráček a hráčů ze 4 zemí, navíc řada hostů a doprovodů, skvělý doprovodný program s večeří, bohatým rautem, zábavou. Vylosovaní hráči si odvezli celkem 3 velkoplošné LCD televizory. Od nás byli šťastlivci dva – Jirka Egert a Endersovi. Blahopřeji!

Turnaj je pojat velmi podobně jako blížící se ME seniorů v Mnichově – jednotlivci, dvojice, trojice, každý den malé finále, Masters na závěr. I mazací model byl použit zcela stejný, jako bude na ME. Do jaké míry bylo mazání shodné s německým, to musí posoudit každý „točenář“ sám, fakt je, že někteří se trápili, jiní docela zahráli. Po Německu uvidíme podle dosažených výsledků...

První den jednotlivci . Kvalifikaci vyhrává slovenský Janko Debnár s průměrem přes 195. Druhým místem překvapil Vlastimil Chládek s průměrem 198, ale Janko má vyšší hendykep. Do nejlepší osmičky z našich pronikli vedle Vlastíka také Honza Fleischmann, Jaromír Větrovský a Dáša Stulíková. Semifinálem neprošel jen Vlastík, kterému se přestalo dařit, nicméně v poslední čtyřce má ČR 3 zástupce, takže dvě medaile jsou jisté. Nakonec Dáša Stulíková 4. místo, Jaromír Větrovský 3. místo, Jan Fleischmann  stříbro a zlato zůstává na Slovensku díky Janu Debnárovi. Nejlepší trojka přebírá poháry spolu s tučnou prémií.

Druhý den jsou na pořadu dvojice.  A tady v kvalifikaci excelují Vláďa Pitaš s Pepou Bešíkem, druhé místo slovenští Debnár – Zoričák, třetí Marcel Štochl s Vláďou Stanishevským. Do semifinálové osmičky jsou z našich i Fleischmann – Egert, Pleticha – Větrovský, Soušek – Rathouský. V prvním kole končí Honza Fleischmann s Jirkou i náhradníci Tomášek – Brokeš. Obě postupující české dvojice si poradily se slovenskými soupeři a tak je jisté, že máme zlato a stříbro. V boji o 1 místo Soušek s Rathouským podlehli ovčínskému páru a zaslouženě takMarcel s Vladimirem  přebírají zlato, Milan Soušek s Tomášem Rathouským stříbro a třetí nakonec končí zkušená slovenská dvojice Ján Debnár – Rudolf Zoričák.

Třetí, závěrečný den, bojují trojice.  I tady jsme po kvalifikaci na prvním místě díky trojce Vlasta Ševčík, Dagmar Stulíková, Jirka Stulík. O pouhé dva bodíky zpět zůstávají maďaři Zoltán Hevele – Zoltán Skobrics – Magdolna Kapronczay (ano, to jsou ti, kteří před rokem pobrali opravdu hodně cen...). Do týmového semifinále jdou i další české trojice – Endersovi s polákem Farenholcem, Pleticha – Větrovský – Plešinger a  Bešík – Tomášek – Pitaš. Tedy 4 týmy z osmi bojují za české barvy. Prvním semifinálovým kolem z našich prošli Ševčík – Stulíková – Stulík a Bešík – Tomášek – Pitaš. Opět tedy má ČR jistou nejméně jednu medaili. V boji o 1. místo dokončují svůj dnešní triumf Vlasta Ševčík s Dášou Stulíkovou a Jirkou Stulíkem , když porážejí nebezpečné slováky Debnár – Zoričák – Kečkéš. Bronz patří skutečně maďarům a čtvrté místo zůstalo našim Bešík – Tomášek – Pitaš (v oficiální výsledkové listině je chybné seřazení a pořadí, výsledky však jsou správné).

Masters je poslední soutěží.  Sem postupuje 32 nejlepších po odehrání 16ti kvalifikačních her (6+6+4). Lídry na prvních pozicích jsou Ján Debnár, Jan Fleischmann a Pavol Kečkéš. České zastoupení v masters je ovšem velmi silně, máme tady 19 hráček a hráčů. Úvodní část Masters obnáší 4 hry, po kterých postoupí nejlepších 6 do round robinu. První pozici obsadil Vlasta Ševčík, čímž si zajistil odpočinek na boj o 1. místo. Do šestice se dostali dále Klimko Marián, Stulík Jiří, Enders Walter, Tomášek Petr a Fleischmann Jan. Tedy zde máme 5 hráčů a tím i jistá nejméně dvě medailová umístění. Round Robinem v prvním kolem neprošel Walter Enders a Petr Tomášek. Ve druhém kole končí Jirka Stulík a Honza Fleischmann, ale Jirka díky 1 bodu hendykepu navíc má jistý bronz. Do finále o 1. místo nastupuje tedy Vlastimil Ševčík proti slovenskému hráči Mariánu Klimkovi. Tomu se ve finále přestalo dařit a tak na 212 Vlasta Ševčík  naprosto jistě vítězí a vyhrává tak celé Masters. Gratulujeme!

Česká republika si tak odváží stříbro a bronz z jednotlivců, zlato a stříbro z dvojic, zlato z trojic a konečně zlato a bronz z Masters. Celou akci je tak možné hodnotit jako velmi úspěšnou jak po stránce sportovní, tak i té nebowlingové, společenské. Doufejme, že se tato příprava na ME pozitivně projeví i na ME samotném a že se nám pro české barvy snad nějakou tu medaili podaří vytěžit. Old School na Slovensku bude opět za rok.

Velký dík centru BNC, pořadatelům, samozřejmě i všem hráčkám a hráčům bez rozlišení národností a ještě jednou gratuluji všem „medailistům“.

Dosažené výsledky v závislosti na umístění jednotlivých hráčů také řádně zamíchají Bodovacím žebříčkem seniorů ČR . Body jsou přiděleny podle umístění v kategorii All Events a ve Výsledkové listině jsou v pravém modrém sloupci.

Výsledky s komentářem a fotkami byly odeslány ČBA 10.06.2013 v 03:15 hod emailem.

Milan Soušek

Výsledková listina

Výsledková listina CZ hráči (pro ČBA)

 

Náhledy fotografií ze složky 2013 Old School Slovakia