Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovak Old School 2022 - Výsledky

8. 6. 2022

Od 09.06. do 11.06.22 se v Bratislavě koná populární Slovak Old School. Z ČR do Bratislavy vyrazila třicítka hráček a hráčů. Jak se jim bude dařit uvidíte právě v tomto článku. Informace budeme doplňovat postupně.

Program her: čtvrtek jednotlivci, pátek dvojice, sobota trojice a Masters.

Den 1. - singles

Dnešek jako první den turnaje není možné označit za zrovna český den. Všichni odehráli svých prvních 6 her v sos-2022-singles--1-.jpg rámci turnaje jednotlivců. Do finále šlo 8 nejlepších, mezi nimi 3 česká jména: Standa Nejezchleba, Ondra Surán, Jirka Vrážel. To ještě vypadalo docela nadějně pro naše barvy. Odehrála se 1 hra, která rozhodla o čtyřce postupujících do boje o medaile a naopak čtyřce nepostupujících. Bohužel všichni naši byli v té druhé čtyřce. Takže boje o medaile se odehrávaly bez české účasti. Všichni 4 postupující byli hráči slovenští, kteří se vzájemně o konečná umístění poprali. Vítězem se stal Janko Debnár před Palom Kečkéšom a Miro Koníkem. Detailní výsledky najdete ZDE a nezapomeňte se podívat i na fotky ve Fotogalérii z akce, viz níže.. Zítra nás čekají dvojice, ve kterých doufejme vystoupáme na stupně vítězů a ve včerních hodinách společenský večer s rautem a zábavou.

Den 2. - doubles (a galavečer)

sos-2022-06-doubles--11-.jpgVčera jsme možná trochu brali ohled na domácí pořadatele... Dneska šly ale veškeré ohledy stranou. Po odehrání všech dvojic v kvalifikaci se v postupující osmičce ukázaly na prvních dvou místech naši - Ondra Surán s Janou Lébrovou a Jirka Vrážel s Liborem Soukupem. Dalších 6 postupujících dvojic bylo slovenských.  Jedna hra i dnes rozhodla o tom, kdo bude bojovat o medaile a kdo skončí. Naše obě dvojice šli dále, tedy do bojů o medaile. V prvním KO zápase oba vyřadili slovenské dvojky do pozice boje o bronz a tak tedy se právě naše dvě dvojice utkaly o zlato, dva slovenské týmy hrály o bronz. Ondra Surán s Janou Lébrovou porazili Jirku Vrážela s Liborem a berou tak 1. místo, Jirka s Liborem místo druhé. Třetí pozici mají slovenští kamarádi Palo Kečkéš s Tono Zoričákem. Pro české barvy byl tedy dnešek na výsost úspěšný. Detailní výsledky najdete ZDE.

Večer proběhlo přátelské galasetkání s výbornou večeří, sladkými zákusky, jelením gulášem a dalšími pochutinami. Losovala se spousta cen, z nichž pár pobrali i čeští hráči. Na zpříjemnění a pro tanec hrála živá kapela, veselo bylo dost dlouho do noci...

Poslední, tedy sobotní, den budou trojice a vše vyvrcholí Masters pro 32 nejpeších na základě All Events.

Samozřejmě jsme přidali dost dalších fotek jak z dvojic, tak i z galavečera do Fotogalérie. 

Den 3. - týmy a Masters

sos-2022-06-teams--3-.jpgSoutěž týmů je dokončena. Po 4 kvalifikačních hrách do dalších bojů postoupilo 8 trojic - 3 české, 3 slovenské a 2 maďarské. Další 1 hra rozhodla o tom, kdo bude dál válčit o medaile a pro koho soutěž skončila. Mezi skončivšími se docela překvapivě ocitla naše trojice Jirka Vrážel, Petr Tomášek, Vladimír Pitaš. Nejlepší týmy se utkaly systémem play-off na 1 hru, první se čtvrtým, druhý se třetím. Oba české týmy tak měly za soupeře slovenská tria. Bohužel oba naši svá utkání prohráli a tak o zlatu rozhodoval souboj slovenských týmů a o bronzu českých. Výsledkem 636:505 bronz získali Jana Lébrová, Ondřej Surán, Standa Nejezchleba. Jirka a Dáša Stulíkovic spolu s  Honzou Fleischmannem tak zůstali na nepopulárním, nicméně přesto cenném, 4. místě. Ve finále se konalo také trochu překvapení, trojice Peter Martinkovič, Peter Melkner, Josef Smolinský si poradili s Pavlom Kečkéšem, Andrejem Hoosou a Miro Koníkem 629:530, takže zlato a související ceny bylo jejich.

Po skončení soutěže týmů se hrálo Masters. Sem postoupilo 32 nejlepších podle All Events. Konečné pořadí Masters se určovalo sos-2022-06-11-masters--4-.jpgpodle celkového součtu náhozů uvedených 5ti her a konec. Boje to byly dost hektické, jak to tak na akcích Old School bývá. Únava už vykonává své, ale nebyli by to senioři, kteří i v těch vypjatých závěrečných hrách pozapomněli po celodenních bowlingových zápolení na své bolístky a omezení a vydali ze sebe všechno, co se v nich ještě dá nalézt. Dlouho to vypadalo na souboj o prvenství mezi slovenským Miro Koníkem a Jirkou Vráželem. Jejich hry byly v podstatě vyvrcholením celého Slovak Old School. Nakonec Miro nevydržel se svými hrami až do konce a i Jirka poslední hrou ale také nezazářil. Přesto mu to stačilo na celkové prvenství v Masters. Gratulujeme! Co ale asi všechny překvapilo ještě více, to byla naše Dáša Stulíková. První hry tak nějak fajn, dejme tomu dost slušné, ale nakonec to rozbalila naplno a v posledních dvou hrách uvedla všechny přítomné v úžas. 235 a 246. To fakt nikdo asi nečekal a Dáša se tak naprosto zaslouženě dostává na 2. místo za Jirku Vrážela. Třetí místo s bronzovým oceněním vybojoval slovenský matador Janko Debnár.

Naše Dáša se tak stala nejlepší ženou celé akce. Ceny za nejvyšší hry získali Peter Melkner za Perfect game 300 a Dáša Stulíková za 255.

České barvy letos získaly zlato a stříbro ve dvojicích, bronz v trojicích, zlato a stříbro v Masters a ocenění v kategoriích nejlepší žena a nejvyšší dámský nához. Díky za skvělou reprezentaci a senzační umístění!

Veškeré výsledky všech soutěží Slovak Old School naleznete ZDE. Samozřejmě jsme do Fotoalba přidali další fotky z Masters.

Díky za skvělou organizaci, vstřícnost všeho personálu bowlingového, hotelového i barového patří centru BNC a jejich majitelům.

Poslední letošní Old School akcí bude náš Czech Old School, který je naplánován na 20. až 22.10.2022 do Pardubic. Veškeré potřebné informace naleznete TADY. Samozřejmě všechny seniory ze všech zemí srdečně zveme. Jen prosím nezaváhejte s registracemi do akce, neboť kapacita turnaje je 108 hráček a hráčů a k dnešku je již přihlášeno 92. Mnoho volných míst už není...

Nechci se znovu opakovat, ale je to tak. I letos bylo v Bratislavě moc pěkně. Díky!

Milan Soušek, 11.06.2022 23:55 hod

 

Náhledy fotografií ze složky 2022 Slovak Old School