Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME Seniorů 2020 Vídeň - nominace CZ hráčů

7. 5. 2019

Již pár let se diskutovalo o zavedení nového Mistrovství Evropy seniorů. To se nakonec historicky poprvé uskuteční v roce 2020 ve Vídni v termínu od 24.01.2020. Jde o formát podobný jako je Mistrovství světa seniorů. Každá země na uzavřené ME deleguje 4 seniory a 4 seniorky. Toto nové ME by se mělo hrát každý druhý rok, vždy v roce, kdy se nekoná MS seniorů. Zavedení uzavřeného ME seniorů nijak nenarušuje, ani neomezuje tradiční otevřené Mistrovství Evropy seniorů, které pod záštitou ETBF pořádá ESBC. Otevřené ME seniorů zůstává ve stejném formátu, hraje se každý rok (letos Bologna, Itálie). 

V rámci ČR již v první polovině roku 2019 proběhly pod vedením ČBA celkem 4 nominační turnaje. Odehrát bylo třeba alespoň 3 turnaje ze 4 vypsaných. Podle regulí ČBA postupuje nejlepší čtveřice mužů a žen podle celkového dosaženého průměru na uvedených nominačních turnajích. Postup si vybojovali tito hráči a hráčky: 

muži - Vondráček Adam, Bočan Josef, Švec Ladislav, Vrážel Jiří, 

ženy - Lébrová Jana, Hanušová Dana, Heřmánková Blanka, Štefková Eva

Zde jsou kompletní výsledkové listiny: MUŽIŽENYPokud by někdo z postupujících jet nemohl, měl by být nahrazen další hráčem v pořadí podle výsledků nominací. 

O výsledcích našich seniorů na uzavřeném ME budeme informovat.