Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME 2018 - Výsledky, komentáře, diskuze

19. 6. 2018

Stránka s oficiálními výsledky je TADY, program CZ hráčů je ZDE. Podrobné výsledky všech hráček a hráčů z ČR ke stažení ZDE (vloženo 05.07.2018). Senior Masters po ME bude zpracován během 1 dne a vložen na záložku Senior Masters.

Konečné umístění nejlepších CZ hráček a hráčů (dokončené soutěže)
  Jednotlivci Dvojice Trojice All Event Masters
Muži A 11. Jiří Hindrák 4. Aleš Drábek, Jiří Vrážel

2. Jiří Hindrák, Aleš Drábek, Jiří Uhlíř

9. Jiří Uhlíř x x x
Muži B 13. Jiří Stulík 50. Stanislav Dohnálek, Richard Nosek 47. Jiří Stulík x x x
Muži C 30. Petr Tomášek 15. Zdeněk Havlíček, Stanislav Nejezchleba 47. Vladimír Pitaš x x x
Ženy A 6. Dana Hanušová 1. Dana Hanušová, Blanka Hanusíková

5. Dagmar Stulíková, Dana Hanušová, Blanka Hanusíková

1. Dana Hanušová 4. Dana Hanušová
Ženy B 26. Dagmar Stulíková 10. Hana Chládková, Marie Frýbortová 18. Dagmar Stulíková x x x
Ženy C 71. Anna Brokešová 9. Anna Brokešová, Alena Endersová 35. Anna Brokešová x x x

Sobota 30.06.18: dnes byl poslední oficiální den ME seniorů 2018. Nejprve přišly na řadu Masters, kde jsme měli jediné zastoupení v kategorii ženy A - Dana Hanušová. Hry se jí nevydařily tak, jak je Dana zvyklá, takže končí na 4. místě, což je rozhodně úspěch. Na medaili sice nedosáhla, ale byly nám rozdělovány ty dříve vyválčené. A Dana si po zásluze vybojovala medaile hned dvě, obě zlaté. Gratulujeme! Poděkování patří zcela všem hráčkám a hráčům, později vložíme speciální výsledkové tabulky, přidali jsme fotky z medailového ceremoniálu a také ze slavnostního závěrečného galavečera. Sumář našich medailí a medialistů a jejich fotky ZDE.

Pátek 29.06.18: dnešní den byl na medaile naprosto úžasný: máme jisté 2 zlaté medaile, 1 stříbrnou, 1 bronzovou. A na ještě jednu medaili je šance v sobotu na Masters. Čtěte další podrobnosti níže...

Expresní zpráva: dnes se v naší výpravě blýská už jisté ZLATO - dvojice žen A: 1. místo Dana Hanušová, Blanka Hanusíková. To však ale není všechno, současně kasírujeme BRONZ! Stejná kategorie Jana Lébrová, Míla Nováková. Ale to stále ještě není všechno, ještě něco máme v zásobě: Dana Hanušová je na 1. místě v All Event a tedy má další ZLATO, a samozřejmě jde do Masters, a to prosím pěkně z 1. místa!! To je umístění poprvé v historii, že hráč z ČR je nejlepší v All Event. Jednoduše úžasné... Dámské trio Stulíková, Hanušová, Hanusíková neudrželo bronzovou příčku a končí na 5. místě. Je to náš další nesporný úspěch.

Od 19 hod hráli naše další pánské naděje trojice a nutno říci, byl to boj fascinující. Dost dlouho se zdálo, že naši Jiří Hindrák, Aleš Drábek, Jiří Uhlíř mohou jít na 1. místo, nakonec se to o 55 bodů nepovedlo a tak máme doma STŘÍBRO. Díky, byl to skutečně strhující boj. O tom svědčí i celkový součet 4025, což znamená neuvěřitelný průměr 223,61!!!

Fotky samozřejmě vložíme, jakmile je zpracujeme...

V sobotních Masters se tak objeví v dámské kategorii A naše Dana Hanušová, která tam jde z 1, místa a má tak možnost vybojovat zřejmě nejhodnotnější medaili. Byla by to z tohoto ME její třetí, což by byl počin extrémně výjimečný. Samozřejmě jí půjdeme fandit!.

Bohužel máme i nepříjemnost, závažný zdravotní problém, je to v řešení, rovněž držíme palce, ať to má hlavně dobrý konec. Teď se o tom nechci rozepisovat, snad později.

Čtvrtek 28.06.18: dnes byly na pořadu dvojice žen, trojice žen a trojice mužů. Do dámských dvojic žádná z našich žen nezasáhla, naše dvojice hrají všechny až v pátek, tedy zítra. Trojice mužů: zatím odehrálo 123 týmů. Do bojů zasáhli i naši, po dnešku na tom jsou nejlépe Havlíček - Nejezchleba - Pitaš, která odehrála už včera, ale klesla z 13. na 26. místo. (součet 3549). Trojice ženy: tady jsme byli v napětí, jak uspějí naše ženy. Naděje rozhodně směřovaly k velmi pěkným umístěním. Trojice Stulíková - Hanušová - Hanusíková hrála skutečně výborně a protože jsme věděli, jak dopadla předchozí runda, napjatě jsme sledovali boj tohoto našeho týmu. Dařilo se výborně, tým táhla zejména Dana, ale i Dáša a Blanka bojovaly s plným nasazením. Po páté hře byly naše ženy v čele všech s mírným náskokem. Bohužel poslední šestá hra se nevydařila tak dobře, jako předchozí. Smolné splity zkraje a hlavně všech tří hráček v 9. frame nás trochu potopily. Celkový součet 3545 znamená průběžné 3. místo, 20 bodů za francouzkami na místě druhém. Dámské trojice se hrají ještě zítra a tak budeme napjatě čekat, zda se urodí bronzová medaile pro české barvy. Navíc na 5. průběžném místě je další naše trojice Frýbortová - Nováková - Lébrová se součtem 3441. Hezké výkony, gratulujeme oběma trojicím! Zítra je poslední hrací den ME (v sobotu jen Masters) a želízka v ohni máme jak v dámských dvojicích, tak i pánských trojicích. Držme tedy palce!

Ještě důležitá zmínka o Masters po započítání dnešních her: Jirka Vrážel (kat. B) je na 7. místě, zítra hraje trojice. Dana Hanušová postoupila na fantastické 2. místo (ženy A)!!! Zbývají jí páteční dvojice s Blankou. Takže také šance na medaili a postup do Masters. Ale i nejmladší muži se mohou při ideální konstelaci do Masters ještě prodrat, je to velmi obtížné, nikoliv však vyloučené...

Středa 27.06.18: začaly úřadovat ženy, ale nepřehlédněte ani muže... Mimochodem - do fotoalba jsme přidali asi 20 nových fotek.

Co se týká mužů, zmiňme jen kategorii C, která na oficiálních stránkách nebyla včera dostupná: z našich nejlepší Petr Tomášek je na 30. místě s průměrem 212,8. Už z toho je vidět, jak náročné je dostat se třeba do první desítky... Následuje 70. místo, které má s průměrem 195,8 Standa Nejezchleba. Dvojice muži A: Jirka s Alešem drží 4. místo (na třetí místo ztráta 11 a na druhé 17 kuželek!!!). Ivan s Rosťou klesli na 6. místo. Dnes začaly i pánské trojice prvními hrami: zatím odehrálo 59 trojic Do vedení jde německá sestava se součtem 4080, což obnáší průměr 226,7 (!). Druzí jsou Francouzi s 3843 a třetí švédové s 3795, což je průměr 209,84. To je zatímní minimum na stupně vítězů. Pravděpodobně se ale laťka ještě trochu zvýší, hraje ještě naprostá většina trojic. Z českých sestav je na tom k dnešku nejlépe trojka Havlíček - Nejezchleba - Pitaš se součtem 3549. Zatím je to 13. místo. Ale skutečně jen zatím... 19. místo obsazují Stulík - Nosek - Dedera.

Pojďme ale na ženy, které dnes absolvovaly hry jednotlivkyň na centru Cumberland. Ženy, kat. A: na 6. místo se vypracovala Dana Hanušová se součtem 1250 (průměr 208,3). Jedenáctá je Jana Lébrová - 1206, na 18. místě Míla Nováková (1166). Všechno to jsou dobré přísliby do Masters. Ženy kat. B: Dagmar Stulíková se s průměrem 174,7 umístila na 26. místě. Ženy, kat. C: Anna Brokešová je na 71. místě, Alena Endersová na 76. místě. Výsledky žen jednotlivkyň jsou již konečné.

Zítra pokračují všechny soutěže dvojic a trojic, jednotlivci končí dnes.

Úterý 26.06.18: šampionát je v plném proudu, většina našich má odehrány jednotlivce, hodně i dvojice. Hraje se vždy celý den od 9 do 24 hod, stále je co sledovat, komu fandit, držet palce. I přes některé velmi hodnotné výsledky mužů v jednotlivcích se v těchto kategoriích na medaile nedostaneme. Ve dvojicích jsme na to velmi pěkně, s nadějeme tak vzhlížíme k trojicím a snad i Masters. Ženy mají vše zcela před sebou, palce samozřejmě budeme držet, naděje rozhodně máme... Ve středu večer přidáme také další fotky do fotolaba. Nahlédněme na výsledky zveřejněné k dnešnímu dni cca 22 hod...

Jednotlivci: muži, kat. A: Jirka Hindrák s průměrem 221,2 klesl na 11. místo. Aleš Synek 16. místo (217.3), Jirka Uhlíř 36. místo (207,0). Odehráno má celkem 172 hráčů. Muži, kat. B: z našich nejlepší Jirka Stulík 13. místo (219,3), Jiří Vrážel 25. místo (209,2), Vláďa Dedera 40. místo (202,5). Odehráno má rovných 200 hráčů. Muži, kat C: v mužích C jsou vloženy od pořadatele ženy C, musíme počkat na relevantní oficiální informace, jak si naši nejstarší senioři vedou... Veškeré mužské hry jednotlivců skončí do středeční půlnoci, konečné výsledky tedy budou během čtvrtka. Naše ženy ještě nehrály, všechny začínají své hry od zítřka.

Dvojice: muži, kat. A: tady jsme viděli výborné výkon našich dvojic: Aleš Drábek + Jirka Vrážel celkový součet 2499 a to znamená 4. místo! Hned za nimi o 21 bodů zpět jsou na 5. místě Ivan Burian + Rosťa Kala. Na 9. místě jsou s 2430 Jirkové Hindrák + Uhlíř. Celkem odehrálo 107 dvojic. Muži, kat. B: Se součtem 2171 jsou na 50. místě Standa Dohnálek + Ríša Nosek. Muži, kat. C: na 15. místě je dvojice Zdeněk Havlíček + Standa Nejezchleba, ti v součtu zahráli 2307. Veškeré pánské dvojice budou dohrány do dnešní půlnoci, zítra by již výsledky měly být v těchto kategoriích kompletní.

Trojice: ještě se žádné neodehrály, první se hrají dnes večer a pak pokračují až do pátku.

All event: je třeba samozřejmě vzít v úvahu rozdílné počty odehraných sad her. Muži, kat. A: zatím vede Tore Torgensen s průměrem přes 239 (1 sada her). Na 14. místě je Aleš Synek (210,7 ze dvou sad), hned za ním Jirka Hindrák (210,0 ze dvou sad), 20. místo Jirka Uhlíř (206,6 ze dvou sad). Muži, kat. B: na 6. místě je Jirka Stulík, která má za sebou pouze jednotlivce, které odehrál famózně - 1316 (219,3). Vláďa Dedera má průběžné 33. místo. Muži, kat. C: z našinců prozatím nejlepší Standa Nejezchleba s průměrem 195,8 - 52. místo.  

Neděle 24.06.18: přidali jsme ještě do fotoalba další fotky ze Slavnostního zahájení ME. Poděkování patří zejména Lence Tětkové a také Míle Novákové. Ale to hlavní, co je dnešní zprávou dne, je rozehrané ME včetně našich zástupců. Hráli jen muži, ženy nastupují až od středy. K tomu jen upozornění pro ženy na autobusovou dopravu do Cumberland centra, kde ženy hrají. Došlo ke změně jízdních řádů autobusů, TADY jsou novelizované jízdní řády do centra Cumberland, prosíme prostudujte si je, abyste věděly, na které doby se nachystat.

To hlavní ale samozřejmě je, že muži začali hrát. Samozřejmě ne každému to vyšlo podle jeho představ, na druhou stranu už máme na kontě pár moc pěkných výsledků. Podívejme se, jaký je po dnešku stav: singly, muži A: Jirka Hindrák nezklamal a je s průměrem 221,2 na průběžném 6. místě. Kvalitně zahráli Jirka Uhlíř, Rosťa Kala. Pěkné počiny do Masters. Singly, muži B: Ríša Nosek zahrál téměř 191, Vláďa Stanishevskiy přes 187. Singly, muži C: z našich nejlepší Standa Dohnálek, téměř 191. Dvojice, muži A: zatímní 4. místo patří naší dvojce Aleš Drábek + Jirka Vrážel, společný součet 2499, tj. průměr 208,25. Jirkovi se dařilo lépe, jeho samostatný průměr je 220,8. Rovněž skvělý počin do Masters. 4. místo je vynikající, oběma gratulujeme! Ale ještě hraje opravdu hodně jiných, tak uvidíme, jak to vydrží. V pondělí 25.06. pokračují muži všech kategorií, přesný harmonogram je nahoře. Ženy začínají až ve středu.

Zásadní zprávy po pondělku samozřejmě přineseme. Koná se i Meeting ESBC, kde se určí ME 2021 (2019 je Bologna, Itálie, 2020 následuje Berlín, Německo, o roku 2021 se bude hlasovat na základě prezentací uchazečských zemí o pořadatelství)..

Sobota 23.06.18: cesta, ubytování, kapitánský meeting, slavnostní zahájení. To byla dnešní náplň naší činnosti.Bydlíme v oficiálním hotelu Motel One Westbahnhof přímo v centru města. Ubytování velice pěkné, zázemí rovněž a tak je nás pěkně postaráno. Problém vznikl s dárkovými taškami pro hráče, ty bychom podle slibu měli dost v neděli dopoledne, takže k rozdělení mezi hráči v odpoledních hodinách. Slavnostní zahájení se konalo v Allianz Stadionu, což je sídlo fotbalového klubu Rapid Vídeň. Po pár projevech a přivítáních slavnostní nástup vlajkonošů jednotlivých zemí za zvuku hymny. Celkem je zde cca 1.100 hráček a hráčů, z ČR 48 (15 žen, 33 mužů). Zahájení bylo vkusné, ne nadměrně dlouhé, s menší kulturní vložkou tanečníků (valčíky) a pak zábavou. Pochopitelně taneční lídři Endersovi byli na parketě jako první.... Vo fotoalbu najdete pár fotek, které budeme postupně přidávat.

Něco málo k výsledkům: v sobotu hráli pouze hráčky a hráči z Rakouska. Výsledky jsou již na oficiálním webu ME (viz proklik v článku úplně nahoře) a již při letmém pohledu na ně je jasné, že nebude jednoduché uspět. Prakticky ve všech kategoriích jsou vidět průměry přes 220, a také třeba 237. Rakušani mají evidentně natrénováno... Od zítřka už začínáme naostro, zkusíme všichni zabojovat...

dsc05832.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018 ME Seniorů Vídeň, Rakousko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Skvělá Seniorská reprezentace

(Petr Mráček, 2. 7. 2018 14:19)

Gratuluji moc všem medailistkám, medailistům i všem těm, kterým ty krásný placatý potvůrky proklouzly jen těsně mezi prsty.
Skvělá seniorská reprezentace Česka!
Petr

velká gratulace

(Plešingerová, 1. 7. 2018 7:53)

všem moc moc gratuluji k velkému úspěchu. J. Plešingerová

Tak jdem na to...

(Milan Soušek, 19. 6. 2018 23:12)

Držím palce, ať to vyjde a čeští senioři ukáží, kdo je hlavní hybnou bowlingovou silou v ČR, a možná i nejen v ČR?
:-)