Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME 2018 - Vídeň - obecné informace pro účastníky

14. 1. 2018

Nově vloženo 19.06.2018: místo odpadlých Anežky Lencové a Pavla Typolta jedou Dana Soukupová a Standa Dohnálek. Sestavy dvojic a trojic se nemění, je to jen výměna "kus za kus".

Nově vloženo 05.06.2018: podívejte se TADY, kdy kdo hraje jednotlivce, dvojice, trojice. Na webu rakouského pořadatele už se to objevilo...

Nově vloženo 27.05.2018: mazací model pro ME: ZDE

Nově vloženo 14.05.2018: potřeby pro hráče ME (mikiny, dresy, odznaky č. 1 i 2) jsou již pohromadě. K vyzvednutí budou na Seniorském Poháru 26.05.18 v Brně, na Slovak Old School 31.05. až 02.06.18 v Bratislavě a případně dále podle osobní dohody. Co se nepodaří vyzvednout osobně bude dopraveno do Vídně, hotel One Westbahnhof v sobotu 23.06.18, kde si to bude možné rovněž vyzvednout).

Nově vloženo 18.03.2018: parkování u Motel One Westbahnhof: Motel One nabízí parkování za 14 EUR denně v přilehlých garážích. Parkování nemůže garantovat. Kromě toho je v okolí několik parkovacích domů, ceny jsou různé, obvykle dost vysoké (20 až 40 EUR denně). Máme ještě jeden celkem pěkný tip: velký parkovací dům (přes 550 míst), cena max 10 EUR/den. Je to 1.300 metrů od hotelu, tady to je: Meiselmarkt Garage, Kardinal-Rauscher-Platz 5, 1150 Wien, Rakousko (zadejte do vyhledavače).

Jinak ještě omluva za chybu na faktuře, kde je napsáno ubytování Motel One Hauptbahnhof, ale správně máme Motel One Westbahnhof. Ceny jsou však správně pro Motel One Westbahnhof. Díky za pochopení.

Webové stránky ME seniorů 2018. Stránky jsou v provozu, začínají zde nabíhat jednotlivé informace o ME.

ME seniorů 2018 se koná ve Vídni, Rakousko, v termínu 23. až 30.06.2018 (od soboty do soboty). 23.06.18 je slavnostní zahájení, od neděle začínají všechny soutěže (jednotlivci, dvojice, trojice). V sobotu 30.06.18 je zakončení šampionátu s gala večerem, večeří, zábavou.

Podrobný časový harmonogram zveřejníme co nejdříve, až bude definitivně potvrzen pořadatelem.

Startovné pro hráče je 230 EUR, oficiální hosté 180 EUR (mají zajištěn vstup na všechny akce včetně slavnostního zahájení a zakončení šampionátu s rautem a zábavou). 4 startovné zdarma od nás (Seniorbowling CZ) mají vítězové Českého Seniorského Poháru 2017 a vítězové Senior Masters, které se bude hrát 10.03.2018 v Pardubicích. Všichni účastníci ME obdrží fakturu od Seniorbowling CZ na veškeré objednané služby a produkty.

Vedení CZ týmu: vedoucí výpravy Milan Soušek, kapitán Stanislav Nejezchleba. Vedoucí zařizuje věci organizační, kapitán veškeré záležitosti herní.

Přihlášky přijímáme do 28.02.2018 - viz elektronická přihláška. Evidence přihlášených hráčů, dvojic a trojic bude u nás vedena průběžně.

Co je pro hráče povinné: věk nejméně 50 let dovršený nejpozději 23.06.2018, mít oficiální dres seniorů ČR (ten lze objednat v rámci přihlášky na ME), muži černé kalhoty bez našitých vnějších kapes, ženy dle dohody kalhoty nebo sukně (pro ženy organizuje Anežka Lencová). ZDE je možnost koupě dámských kalhot typu, který na ME české ženy mají (zásadně černá barva!). Jako varianta je tady i legíny+suknička, ale to je za podmínky, že dvojice a trojice by to musela mít stejné, nelze kombinovat různé typy oblečení. Doporučené jsou odznaky na výměnu s hráči na drahách a kdykoliv jindy. I letos budou 2 varianty - oficiální a neoficiální.

Na ME může jet podle pravidel jen ten, kdo má registrační průkaz národní asociace (ČBA). Číslo si ověřte po zadání svého jména ZDE. Pokud číslo nemáte, kontaktujte sekretáře Jiřího Marvala, aby registrační průkaz vystavil.

Prozatím nebyly stanoveny množstevní kvóty pro počty hráčů z jednotlivých zemí, pokud by zavedeny byly, budeme informovat zda se to dotkne hráčů z ČR.

Ubytování: vzhledem k blízkosti Vídně z ČR předpokládáme, že část hráčů se nebude chtít ubytovat ve Vídni na celou dobu šampionátu. Přesto takové možnosti tady ale jsou.

Celá naše reprezentace, tj. všichni hráči a hráčky, kteří zvolili oficiální hotel ME, je ubytována definitivně v tomto hotelu:

Motel One Wien-Westbahnhof

Europaplatz 3
A-1150 Wien
Telefon: +43 (1) 359 35-0
fax: +43 (1) 359 35-10
email:
wien-westbahnhof@motel-one.com
www.motel-one.com
 

Důvodem pro tuto změnu je rozhodnutí pořadatelů ME, jelikož námi preferované hotely Senator a Arcohotel Wimberger, byly vytíženy hráči několika zemí a tak musel pořadatel přistoupit k předistribuci národních týmů. Náš hotel je asi 400m od Arcohotelu Wimberger. Je v centru u Westbahnhof, v ceně jsou komplet snídaně, zdarma wifi, v blízkosti je mnoho obchodů, restaurací, atd., podívejte se na mapu. V ceně není parkovné (což není v žádném hotelu), možnost parkování v hotelu se objednává a platí přímo v hotelu, cena je údajně 14 EUR za 1 den (neověřeno!). Případně je parkování možné jinde, např. Pard and Ride parkoviště za 3,40 EUR denně, anebo prostě kdekoliv jinde. Viz ale nově zpráva nahoře z 18.03.2018!

Oficiální hotely: Donauwalzer Hotel (www.donauwalzer.at), Accor Hotel IBIS Mariahilfer strasse (www.accorhotels.com), Arcotel Wirnberger (wwwarcotels.com), Hotel Senator (www.senator-hotel.eu), Hotel Motel One Westbahnhof (www.motel-one.com), Park Royal Palace Vienna (www.austria-trend.at).

Doprava: každý se na dopravuje do hotelu, v němž je ubytován, individuálně. Ze všech neoficiálních typů ubytování se každý dopravuje i do heren rovněž sám. Pouze z oficiálních hotelů je doprava do center a zpět zajišťována pořadatelem ME.

Kde se hraje: Plus Bowling Center (32 drah), Bowling center Cumberland (12 drah), Kugeltanz Bowling (32 drah).

Již nyní s ročním předstihem upozorňujeme, že ME seniorů 2019 se bude hrát v Bologni, Itálie, kde jsou uplatňovány kvóty hráčů pro jednotlivé země. Pokud budou kvóty i v roce 2019, a bude-li počet přihlášek vyšší, než tyto kvóty, budou mít přednost hráčky a hráči podle ročního žebříčku Českého Seniorského Poháru 2018 na základě zde dosažených herních průměrů. Podmínkou je odehrát nejméně 4 turnaje z 10ti. Doporučujeme zájemcům o ME 2019 v Bologni s tím počítat a účast potvrdit svými starty a výsledky na ČSP 2018.