Jdi na obsah Jdi na menu
 


POZOR - důležité pro hráče s letenkami do Dublinu

2. 3. 2017

Vloženo 03.03.2017: situaci se podařilo ve spolupráci s pořadateli ME 2017 zdárně vyřešit. Organizátoři změnu letových časů zohlednili, potvrzují, že odbavení v Dublinu na letišti trvá obvykle 15 až 20 minut. Hotel DCU je od letiště vzdálen 15 minut jízdy a hala, kde se bude konat Slavnostní zahajovací ceremoniál je kousek od DCU. Navíc začátek ceremoniálu byl odložen o 30 minut, nezačne tedy v 19 hod, ale v 19:30 hod. Na základě těchto faktů doporučujeme ihned Ryanairu potvrdit souhlas se změnou a tím si potvrdit své letenky v tomto odloženém letu. Jsme rádi, že to všechno takto dopadlo a věříme, že vše stihneme i přes tu nečekanou komplikaci.

Kdo email od Ryanair ještě nedostal (týká se pouze těch, kteří letí daným spojem Ryanair): doporučujeme zkontrolovat ve svém bankovním účtu, zda platba za letenky skutečně proběhla. Pokud ano, znamená to, že letenka byla zaplacena a z nějakého důvodu email od Ryanair nedošel (může být například i chybně zadaná emailová adresa při objednávání letenky, v tom případě doporučujeme ji ihned opravit ve svém účtu u prodejce), vstupte do svého účtu na stránkách Ryanair nebo svého prodejce a zde si ověřte, na kdy letenku máte objednánu. Pokud je stále ještě na původní odlet ráno, změňte si letenku na ten posunutý let v 16:15 hod a změnu potvrďte. Palubní lístek si vytiskněte znovu s novými údaji (v případě Ryanair to jde nejdříve měsíc před odletem). Pokud byste s tím měli nějaký problém, kontaktujte svého prodejce a požádejte o pomoc, či návod. (Milan Soušek)


Bohužel se stala nepředvídatelná věc: Ryanair nedávno změnil časy letů číslo FR7327 (Praha - Dublin) a FR7326 (Dublin - Praha). To se týká i většiny těch, co do Dublinu letí. Odlet tohoto leteckého spoje nově není ráno, ale až v 16:15 hod z Prahy s příletem do Dublinu v 17:45 hod (tamního času). Odlet zpět do Prahy je rovněž změněn, místo ráno je odlet z Dublinu až v 18:10 hod (místního času) s příletem do Prahy ve 21:40 hod.

Ryanair obeslal své klienty emailem na adresy uvedené při rezervaci. Někdo email již dostal, někdo ještě ne... Ryanair nabízí v emailu dvě možnosti: potvrzení letů v nových časech nebo zrušení letů a vrácení peněz.

My o této věci informujeme pořadatele ME v Dublinu. Odlet z Dublinu zpět do Prahy asi problémy nečiní, jde o přílet do Dublinu. Letadlo v Dublinu přistává nově v 17:45 hod, odbavení cca 15 až 20 minut. Zahajovací ceremoniál začíná v 19 hod. Teoreticky by se vše mohlo stihnout, Dublin je celkem malé město... Autobus pořadatele by měl odvézt naše hráče do hotelu DC University, tam chvíli počkat a pak jet do místa konání Zahajovacího ceremoniálu. Časově by to mohlo i vyjít. Je to ale teorie, kterou si musíme nechat ověřit u pořadatele. My se budeme spíše snažit, aby Zahajovací ceremoniál začal později. Stačilo by o 30 minut, ale lépe o hodinu, anebo prostě aby na nás počkali, než česká výprava dorazí. Aktuální informace o příletu letadla a autobusové dopravě hráčů mít jistě budou. Zda se to podaří, či nikoliv, dáme vědět, jakmile se to dořeší.

Jiné lety do Dublinu sice existují, jsou však obvykle s přestupem a jsou o dost dražší. To bychom nechali jako naprosto poslední variantu. A letět o den dříve se rovněž celkem prodraží na nocležném. Nicméně i toto by byla varianta pro toho, kdo chce mít naprostou jistotu hned.

Co tedy doporučujeme:

1. Kdo chce letět do Dublinu raději už v pátek, přebukujte si letenky na páteční (23.06.17) let Ryanair a nám to dejte vědět, abychom zařídili v hotelu ubytování již od pátku. Tato varianta je dražší o 1 noc navíc v hotelu, to bychom museli dofakturovat.

2. Kdo ví, že v pátek letět nemůže a rozhodne se pro ten odložený let v 16:15 hod v sobotu (24.06.17), potvrďte podle návodu v emailu tu změnu. Tím by měly být letenky změněny na nové podmínky.

3. Kdo chce raději počkat, než se vše vyřeší s pořadatelem v Dublinu, vyčkejte na vývoj situace a na email od Ryanair tedy zatím nereagujte. Na potvrzení změny, či zrušení letu je nějaký čas... Informovat budeme jakmile bude jasné, jak na to budou reagovat pořadatelé v Dublinu.

4. Kdo letí už 23.06., to posunutí časů je stejné, promyslete si, zda budete postupovat podle bodu 1 nebo 2, tedy zda budete chtít letět už ve čtvrtek 22.06.17 anebo jen potvrdíte změnu podle Ryanairu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pochvala:

(Luba Matera, 3. 3. 2017 15:07)

Pěkná práce!

Re: Pochvala:

(Milan Soušek, 5. 3. 2017 11:12)

No.. trochu jsem se orosil, ale dopadlo ještě relativně dobře... :-)