Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME seniorů 2014, Helsinki, Finsko - informace pro hráče a doprovody

2. 1. 2015

Vše kolem přípravy ME 2014.

Termín konání:  21. - 27.06.2014

Místo konání:  Helsinki, Finsko

Stručný program ME:  sobota 21.06.2014 odpoledne schůzka kapitánů a Slavnostní zahájení ME. Neděle 22.06. až čtvrtek 26.06. muži a ženy - jednotlivci, dvojice, trojice, vše 6 her.  Pátek 27.06. Masters a Medailový ceremoniál, večer Slavnostní zakončení s velkým rautem a zábavou.

Oficiální stránky ME : ME 2014

Mazací model:  zveřejněn v extra článku, 39 stop, Middle Road.

Přihlášky pro hráče a doprovod (nutno vyplnit dotazník): DOTAZNÍK-PŘIHLÁŠKA. Uzávěrka všech přihlášek je 28.02.2014.

Přihlášené hráčky a hráče budeme postupně zveřejňovat na našich stránkách, včetně dvojic a trojic.

 

Bližší informace  (členům ESBC CZ zasláno emailem):

Termíny:  závazné přihlášky hráčů do 28.02.2014 , úhrada nákladů podle rozsahu vybraných služeb do 15.03.2014, začátek ME 21.06.2014 (sobota, slavnostní zahájení)konec ME 27.06.2014 (pátek) medailový ceremoniál, večer slavnostní společný raut a zábava 

Startovné:  jednotně 230 EUR, doprovod se vstupem na všechny akce 180 EUR. Pokud by jel někdo jiný jako neoficiální doprovod hráče, nemá zajištěn přístup na společné akce a rauty. 

Ubytování:  

1. Oficiální:  na ME je jediný oficiální hotel - Scandic Grand Marina, cena ubytování 127 EUR/jednolůžkový pokoj, 135 EUR/standard dvoulůžkový pokoj, 145 EUR/superior dvoulůžkový pokoj a 170 EUR třílůžkový pokoj. Vše za 1 noc. Nocí na celou akci s příjezdem v sobotu a odjezdem v sobotu je celkem 7. Součástí ceny jsou samozřejmě komplet snídaně a transfery z hotelu do center a zpět, včetně koulí. 

2. Kromě oficiálního hotelu je tu možnost využít nabídky Čedoku  (Míla Šolc), který nabízí hotel asi 400 metrů od toho oficiálního (Katajanokka) za ceny 122 EUR standard dvoulůžkový pokoj. Od tohoto hotelu není zajištěna oficiální doprava do center a zpět pořadatelem ME.  

3.  Další možností je individuální ubytování  v jiném hotelu (poblíž Scandic je hotelů několik). To si může sjednat každý sám, ale bude-li více zájemců, lze to objednat i přes nás hromadně. Cenově se dá při včasném objednání dostat i na výrazně nižší částky. Konkrétní cena závisí na okamžitém stavu nabídky hotelu. (Vloženo 05.02.14:  máme rezervaci hotelu cca 150 m od oficiálního hotelu, takže není problém dojít na oficiální autobus ME vozící hráče do center, ****, cena za 2lůžák do 100 EUR za noc, možná i o něco méně. Vybavení: manželská postel!, lednice, vařič/plotýnka, konvice ap. Nabídneme všem přihlášeným počátkem března před definitivním objednáním ubytování).  Další možností je i noclehárna, která vyjde o mnoho levněji, ale jsou to hromadné pokoje obvykle se společným WC a koupelnou na patře. 

Doprava:  hledali jsme nejrůznější varianty a kombinace dopravy do Helsinek a v podstatě můžeme říci, že jsou tyto základní možnosti: 

1. letecky  (leteckou dopravu si každý zajišťuje individuálně, ale v případě většího zájmu můžeme zkusit vyjednat nějakou skupinovou slevu, pokud bude jednotně vybrán nějaký letecký spoj tam i zpátky). Cenově to vychází něco mezi 6.500 Kč a 11.000 Kč podle jednotlivých aerolinek, závisí hodně i na datu objednání - čím dříve, tím je to o něco levnější), ale pozor na nadváhu - bowlingové koule, příplatky  za nadváhu jsou opravdu dost velké. Zatím máme nabídku za 9.000 Kč zpáteční letenka včetně nadváhy do 30 kg. FinAir bývá o něco dražší, existují ale i nízkonákladové společnosti, které si ale musí každý vyjednat zcela sám. Je ale možné si vyhledat i jakákoliv jiná spojení, či letecké společnosti. V každém případě pokud bydlíte v oficiálním hotelu a chcete letět, je třeba nám zaslat přesné identifikační číslo letu, název společnosti a den a čas příletu do Helsinek. Totéž platí i pro individuální odlety. Organizátor ME přijede pro Vás na letiště a po ME Vás zase na něj doveze na příslušný letecký spoj. Ovšem zdůrazňuji, jde pouze o dopravu do a z oficiálního hotelu Scandic , nelze využít v případě jiných hotelů! 

2. autem individuálně  - vzdálenost z Prahy cca přes 1.700 km, s různými projezdy, výlety na místě ap. asi počítejme 2.000 km, plus totéž zpátky. Cesta vede přes Polsko, Litvu, Lotyšsko a Estonsko, v Tallinu trajekt přímo do Helsinek, trajekt cca přes 2 hodiny, cena kolem cca 300 EUR za osobní auto a 4 osoby. Náklady závisí na typu auta a počtu cestujících. Cesta autem teoreticky vypadá tak na dva dny (1x přespat v Polsku nebo Litvě = Kaunas), totéž zpátky. Ale vzhledem k velké délce trasy po Polsku, kde jsou dálnice jen málokde a silnice ne zrovna moc dobré, se zdá, že vhodnější by byla cesta 3 dny se dvěma přespáními po cestě. Cesta autem je dost dlouhá a únavná... To je ale spíš na uvážení každého, individuální dopravu a případné ubytování po cestě nezajišťujeme, to si musí každý sám podle svých možností a schopností promyslet a realizovat. Teoreticky by bylo možné jet po silnici i kratší trasu a použít dlouhý trajekt, možnost je jak z Německa, tak i z Polska. Tyto dlouhé trajekty už jsou obvykle na 24 hodin a více a doporučuje se kabina. Cena je vysoká, nicméně zase bez starostí.... Projet autem se dá i přes Kaliningradskou oblast (Rusko), ale tady je třeba vízum a poplatek za něj je cca 2.500 Kč. 

3. společná doprava mikrobusy : je zde i varianta společné cesty dvěma mikrobusy, každý 9 osob + veškerá zavazadla. Pravděpodobně trasa s využitím trajektu Tallin - Helsinky, předpokládaný odjezd ve čtvrtek cca v poledne, 2x přespání cestou jak tam, tak i zpět. cena ubytování po cestě vychází tak na 30 až 40 EUR za osobu a noc. 

Na základě těchto všech variant jsme došli i k další variantě , kdy hráči by se přepravili letecky tam i zpět za cenu bez nadváhy za koule, což by vyšlo i na cca 4 až 5.000 Kč možná i méně, podle rychlosti objednání. Bowlingové koule s dalšími věcmi by se přepravily hromadně minibusem. Ta přeprava koulí by vycházela cca na asi 1.500 Kč nebo tak nějak. Přesné kalkulace bychom udělali podle počtu hráčů využívajících tento způsob. Při dostatečném počtu hráčů co by zvolili tuto kombinovanou metodu se mi to zdá asi jako nejlepší řešení (hráči sami s osobními věcmi letecky tam i zpět, letenka by vyšla o dost levněji bez té nadváhy, koule minibusem) . Koule by musely být dodány nejpozději do čtvrtka na určené místo, vyzvednutí od pondělí po celé akci opět podle dohody. 

Ostatní:  dresy jsou v roce 2014 už zcela jednotné (tmavomodrý dres, jiná varianta není přípustná, na jednotnost dresů bude dáván ještě větší důraz v Helsinkách, než v roce 2013 v Německu. Kdo má dres z loňského roku v novém provedení (bavlněná verze), to je v pořádku. Kdo jej nemá, je nutné si jej pořídit, hromadné objednávky opět přes nás. Jsou dvě varianty - bavlněné provedení, tedy to stávající a nově i termomateriál (funkční), provedení s drobnými odchylkami stejné jako to bavlněné provedení. Ukázky termo dresu budou k vidění na ČSP 25.01.2014 v Olomouci i 22.02.2014 v Chomutově. Zde je možné i dres i se specifikací materiálu objednat. Důležité je zvolit správnou velikost, na reklamace velikosti už výrobce nebere zřetel... tabulka velikostí je na www.bison.cz , což je výrobce termodresů a zde najdete i velikostní tabulky na záložce Informace. Typ dresu pro lakros nebo florbal, klasik s límečkem. Kalhoty/sukně zásadně v černé barvě bez našitých vnějších kapes. Bez oficiálního schváleného dresu a bez černých kalhot/sukně Vás nemusí pořadatel na místě vůbec pustit ke hře!!!

Rezervace a objednávky:  zájemce o účast na ME (hráči i doprovod) prosíme o vyplnění dotazníku (proklik viz nahoře červeně probarvený proklik) nejpozději do 28.02.1014. Dotazník je jako obvykle na internetových stránkách, vyplňuje se přímo tam, tedy nijak nestahovat a podobně... na závěr dotazníku jen kliknete na Odeslat, objeví se hlášení a odeslání a tím se k nám dotazník dostane. Dotazník se považuje za závaznou přihlášku a podle vybraných rozsahů služeb každý dostane fakturu na své jméno k úhradě. Úhrada je nutná do 15.03.2014 nejpozději. V případě nejasností budeme hráče kontaktovat.