Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME Seniorů 2014, Finsko - shrnutí a výsledky

2. 1. 2015

Do Helsinek na ME odjela výprava o počtu 26 mužů a 9 žen. Před odjezdem jsem tipoval, že český tým doveze medaili a to se i díky Dagmar Stulíkové a Blance Hanusíkové naplnilo. Dáša s Blankou vybojovaly bronzové medaile v kategorii A ženských dvojic. Dále Dáša se dostala v ženské kategorii B do Masters, kam postupovala ze 4. místa. Vzhledem k tomu, že se výsledky Masters načítaly k výsledkům základních 6ti her, byl případný posun velmi obtížný. Dáša 4. místo obhájila. Medailistkám gratuluji! Vlastně to bylo první Mistrovství Evropy seniorů, ze kterého jsme vezli více než 1 medaili. Šampionát byl pro české barvy úspěšný.

Vedle těchto jasných úspěchů se ale český tým vypracoval nahoru prakticky ve všech hodnocených kategoriích, posuďte sami jednotlivce: Muži kategorie A - Jiří Hindrák 11. místo, kategorie B - Milan Soušek 15. místo, kategorie C - Stanislav Nejezchleba 39. místo. Ženy kategorie A - Jana Lébrová 25. místo, kategorie B -Dagmar Stulíková 5. místo, Eva Appeltauerová 7. místo. A nahlédněme ještě na All events: muži A - Jiří Hindrák 37. místo, kategorie B - Milan Soušek 38. místo, kategorie C - Stanislav Nejezchleba 67. místo. All events ženy: kategorie A - Jana Lébrová 11. místo, kategorie B - Dagmar Stulíková 4. místo. 

Příští rok 2015 se ME seniorů bude odehrávat v italské Bologni, očekávám českou výpravu něco kolem 50 až 60 hráčů, Bologna je výrazně dostupnější, než finské Helsinki. Pro "plánovače" už máme i termíny, ME začíná slavnostním zahájením v sobotu 20.06.2015, hraje se od neděle 21.06. do čtvrtka 25.06. a v pátek 26.06.2015 budou na řadě masters, Medailový ceremoniál a Victory banquet... V roce 2016 se bude šampionát konat k Kodani, Dánsko.

Rád bych všem hráčkám a hráčům poděkoval za účast, boje i získaná ocenění.

Na této stránce najdete dole veškeré oficiální výsledky z ME 2014, ale i přehled všech her a umístění všech českých hráček a hráčů. Výsledky jsme poslali i na ČBA ke vložení do databází mezinárodních turnajů.

Na záložku Foto-Video  vkládáme všechny fotky z ME, a to nejen z her a oficiálních akcí, a během krátké doby i nějaká videa.

Výsledky byly započteny také do žebříčku Senior Masters  - viz záložka Senior Masters.

Ještě jednou všem díky za účast, bojovné výkony a vydolované medaile!

Výsledková listina All Events, Muži A

Výsledková listina All Events, Muži B

Výsledková listina All Events, Muži C

Výsledková listina All Events, Ženy A

Výsledková listina All Events, Ženy B

Výsledková listina All Events, Ženy C

Výsledková listina Výsledky CZ hráčů

 

Foto: Dagmar Stulíková a Blanka Hanusíková

medailovy-ceremonial--24-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2014 ME Seniorů Helsinky, Finsko