Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR seniorů 2021 - jednotlivci

4. 7. 2021

MČR seniorů jednotlivců 2021 se odehraje 17. a 18.07.2021 v Praze na Zličíně. Obsazovačka už je otevřena, propozice najdete rovněž na stránkách ČBA v sekci STK. 17.07.21 hrají nejmladší a nejstarší kategorie, v neděli 18.07.21 pak středněvěcí senioři. Věkové kategorie této soutěže u ČBA jsou 50-57, 58-64, 65 a více let.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Výsledky

Muži 50-57 let: účast 19 hráčů, pár osvědčených jmen, stejně tak pár zcela nových. Kvalifikaci vyhrává Ondra Surán, druhý je Teame Habtegabriel, třetí Pavel Čermák. Poslední postupující je Rosťa Kala na 8. místě. Ve čtvrtfinále zvládli svá utkání všichni výše postavení po kvalifikaci. V semifinále už to tak nebylo, Pavel Čermák šel dál přes Teameho, ale Ondřej Surán lajnu dodržel a vyřadil Jardu Turinu. Oba poražení berou bronz. Finále Ondřej Surán - Pavel Čermák vyznělo vcelku jasně pro Pavla. A tak Ondra Surán má stříbro a mistrem ČR se stává pro rok 2021 Pavel Čermák.

Ženy 50-57 let: účast pouhých 6 hráček. Do play off postupují 4. Kvalifikace vyzněla s přehledem pro Ivanu Fojtíkovou, druhá je Pavlína Maléřová, třetí Yvona Mašková Klepáček a postupující kvarteto uzavírá Kateřina Hejdučková starší. Všechny již mají tedy medaile, dále šlo už o to, jak si podělí mezi sebou barvy a související prestiž. Ivana poráží Kačku a Yvona Pavlínu. Kateřina Hejdučková a Pavlína Maléřová tak mají bronzový stupeň. Ve finále se nehrálo nijak vysoko, Yvona prohrává těsně o 3 kuželky s Ivanou. Yvona Mašková Klepáček je stříbrná a vavříny nejvyšší patří Ivaně Fojtíkové.

Muži 58-64 let: účast 16 hráčů. Dále postupuje 8 nejlepších po kvalifikaci. Vítěz kvalifikace Vlasta Bobek jasně podlehl Ivanovi Burianovi, Roman Jenšovský poráží Honzu Stupku, Honza Kolář st. Petra Floríka a Albert Jarovský Zdeňka Vavrlu. Vítězové jsou již medailisté. Obě semifinále byla hodně vyrovnaná. Ivan poráží o 8 kuželek Romana a Albert o 5 kuželek Honzu. Bronz zůstal tedy Romanovi Jenšovskému a Janu Kolářovi st. Ve finále si to rozdali Albert Jarovský s Ivanem Burianem. Druhá hra se oběma vůbec nevyvedla, ale hlavní je celkový výsledek. A ten říká, že stříbrnou pozici obsazuje Ivan Burian a mistrem ČR své kategorie je Albert Jarovský.

Ženy 58-64 let: účast pouhých 6 žen. V kvalifikaci nejlepší Banka Hanusíková hraje play off s Krystynou Janočkovou a vítězí. V druhém utkání Svatava Závladská poráží Jiřinu Zapletalovou. Obě poražené mají bronzové medaile. Ve finále díky své druhé hře dominuje Sváťa. Blanka Hanusíková je tedy stříbrná a Svatava Závladská si přivlastňuje zlato.

Muži 65+ let: účast 28 hráčů, tedy tradičně skupina nejsilnější. I odtud však dále postupuje po kvalifikaci jen osmička nejlepších. Premiantem kvalifikace je Tonda Matějka před Zdendou Havlíčkem a Vláďou Pitašem. Postupující osmičku zavírá Áda Klepáček. Jak vypadalo čtvrtfinále: Tonda Matějka díky HDC poráží Adolfa Klepáčka, Pepa Colon o 4 body Miloše Parkana, Vláďa Pitaš poráží Víťu Květenského a Zdenda Havlíček s přehledem Ríšu Noska. I zde mají vítězové již nějakou medaili jistou. V semifinále Tonda Matějka vítězí nad Pepou Colonem o 7 bodů, ve druhém utkání neměl problém Vláďa Pitaš se Zdeňkem Havlíčkem. Poražení semifinalisté mají bronzové medaile. Ve finále jasně dominuje Vláďa nad Tondou, vítězí v součtu o více, než 100 bodů. Takže Antonín Matějka stříbro a suverénně Vladimír Pitaš zlato.

Ženy 65+ let: účast 8 žen. Dagmar Stulíková coby vítězka kvalifikace v play off má čtvrtou Hanku Kolářovou. Nedaří se a prohrává o 50 bodů, do finále jde Hanka. Po kvalifikaci druhá Anička Brokešová má za soupeřku Dášu Prokopovou. I tady jde dále horší kvalifikantka a Anna Brokešová s Dagmar Stulíkovou mají bronzové medaile. Ve finále Dagmar Hanku poráží o 51 bodů (včetně HDC). Hana Kolářová vybojovala stříbrnou medaili, zlatá patří Dagmar Prokopové.

Gratulujeme především všem medailistům, mazací model nebyl vůbec jednoduchý, o čemž dobře svědčí některé souboje v play off po skončení kvalifikací. Vítěze, tedy Mistry ČR všech kategorií, jsme rovněž přidali do naší seniorské Galérie slavných.

Poznámka: podrobné výsledky naleznete na stánce ČBA ZDE, ovšem pozor, je tam spousta souborů, některé trochu nelogické, ale určitě si poradíte.

Fotky odzhora: kategorie A, kategorie B, kategorie C

2021-kategorie-a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021-kategorie-b.jpg

 

 

 

 

 

 

2021-kategorie-c.jpg