Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR seniorů 2019 (jednotlivců)

4. 10. 2019

Mistrovství České Republiky seniorů se v roce 2019 konalo v Olomouci v termínu 9. a 10.11.2019. Bojovat o tituly přišlo  překvapivě málo hráček a hráčů, ještě méně, než v rocích předchozích. Zda je "na vině" vzdálenost Olomouce, mazání, či něco jiného, je na zvážení. U tak prestižní akce jako je Mistrovství ČR bychom očekávali účast rapidně vyšší. Něco se tedy moc nepovedlo, něco nefunguje...

Muži 50-57 let - 16 mužů. Kvalifikaci vyhrává Rostislav Kala před Karlem Vopičkou. Do finálové čtveřice se dostává přes semifinále i Pavel Koráb a Ivan Burian. Pavel Koráb porazil Rosťu Kalu a Karel Vopička v krásném souboji Ivana Buriana. Oba poražení získávají bronzové medaile. V závěrečném superfinále poráží Pavel Koráb o 8 bodů Karla Vopičku, čímž jsou jasní držitelé zlata a stříbra.

Ženy 50-57 let měly pouze 5ti člennou účast, Blanka Hanusíková v kvalifikaci vítězí, druhá končí Alena Sovová. Pro malý počet hráček odpadá semifinále. Ve finále poráží Blanka Hanusíková Boženu Pankivovou a Alena Sovová Kateřinu Hejdučkovou. Poražené dámy získávají obě bronzové medaile. V superfinále si překvapivě Alena Sovová poradila s Blankou Hanusíkovou a stává se tak mistryní ČR. Blanka bere stříbro.

Muži 58-64 let: - 12 mužů. Nejlepší v kvalifikaci byl Drahomír Koukal před Petrem Pekárem, jako jediní měli oba průměr přes 190. Do finále se přes semifinále probojovali i Jan Fleischmann a Lubomír Matera. První Finálové hry přinesly rozuzlení pro superfinále. Drahomír Koukal poráží Jana Fleischmanna a Lubomír Matera Petra Pekára. Oba poražení tak mají bronzové medaile. Superfinálová hra o zlatou medaili vyzněla jasně pro Drahomíra Koukala, stříbro si tak domů odvezl Lubomír Matera

Ženy 58-64 let: dostavilo se 5 žen této věkové kategorie. Kvalifikaci ovládla Eva Štefková, druhá končí Danuše Krejčová, třetí se zcela stejným výsledkem, ale nižší nejvyšší hrou Marie Frýbortová. Semifinále se pro nízký počet hráček nekonalo. Ve finále Eva Štefková vítězí nad Dagmar Stulíkovou a v souběžně hraném druhém utkání Danuše Krejčová vítězí nad Marií Frýbortovou. Bronzové ocenění tedy patří Dagmar Stulíkové a Marii Frýbortové. O zlaté umístění hrály Eva Štefková a Danuše Krejčová, která poměrem 308:307 poráží Evu. 

Muži 65+ let: 29 účastníků, tedy suverénně nejzastoupenější mužská hráčská skupina. Opět se tak obnovil problém s věkovou kategorizací, kterou Seniorbowling CZ mění od 01.01.2020, zatímco ČBA změnu odmítla. Kvalifikaci ovládli Josef Colon s krásným průměrem přes 200 a druhý Stanislav Nejezchleba. Přes semifinále se do finálové čtyřky vedle obou úspěšných v kvalifikaci dostávají ještě František Kolář a Jaroslav Růžička. Stanislav Nejezchleba vítězí nad Františkem Kolářem, ve druhém souboji Jaroslav Růžička poráží Josefa Colona. Oba poražení mají bronz. Závěrečný souboj byl férový, oba hráči měli stejný HDC 8, Jaroslav Růžička v napínavém boji poráží Stanislava Nejezchleba o 3 kuželky, takže Jarda má zlato a Standa stříbro. 

Ženy 65+ let: 6 účastnic. nikdo se extra nevytáhl, v kvalifikaci vítězí Alena Endersová a díky hendykepu skončila druhá Dagmar Prokopová. I zde je tak málo účastnic, že odpadá semifinále. Ve finále Alena Endersová poráží Annu Brokešovou a současně Jana Plešingerová vítězí nad Dášou Prokopovou. V závěrečném superfinále jasně zlato získává Jana Plešingerová a poražená Alena Endersová tak veze domů stříbro.

Gratulujeme zcela všem medailistům. Ti byli zapsáni i do naší Galérie slavných. Navíc si zcela všichni vítězové jednotlivých kategorií vybojovali postup do Grand Prix of Senior Champions 2019, které se hraje v Pardubicích 30. listopadu 2019. K prohlídce této akce zastřešující veškeré vrcholné seniorské bowlingové dění se dostanete TUDY. Do seniorského GRAND PRIX 2019 se lze již nyní registrovat.

Oficiální výsledkové listiny naleznete ZDE.

A TADY naleznete v naší Videogalérii i videoreportáž z této akce.

V přiloženém Fotoalbu se podívejte na úspěšné

 

Náhledy fotografií ze složky 2019 MČR, Pardubice