Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seniorské dvojice - mistři 2018 jsou známi

25. 3. 2018

V sobotu 24.03.2018 se odehrála první část MČR seniorských dvojic. V tento den byly na pořadu dvojice mužů a žen. Dámských dvojic se registrovalo celkem 5, pánských 22. Trochu nás stejně jako vloni opět proto překvapil postupový klíč, když po kvalifikacích do finálové části postupovalo 6 dvojic bez ohledu na počty přihlášených. Letos bylo dokonce méně přihlášených dámských dvojic, než vloni (2018 = 5, 2017 = 9), systém se však nezměnil. Ženy tak hrály kvalifikace v podstatě na rozehrání, i když samozřejmě důležitý byl celkový průměr za 6 kvalifikačních her, který se započítával do části finálové, hrané systémem Round Robin, tedy každý s každým. Letos se ČBA vytáhla zcela novými medailemi pro úspěšné - krásné kovové, bronzové, stříbrné, zlaté v pamětní krabičce a osobním věnováním přezidenta ČBA Karla Vopičky. Medaile to jsou skutečně pěkné, povedly se! Organizace klapala, technické problémy v centru téměř žádné.

Komentář k dnešní sobotě doslova přebíráme ze stránek ČBA: V kategorii žen jsou novými mistry ČR Dana Hanušová a Blanka Hanusíková, v kategorii mužů  Jiří Hindrák a Jiří Uhlíř.

Kategorie mužů: Oba dva nové mistrovské tituly jsou v dobrých rukou, Jiří Hindrák a Jiří Uhlíř vyhráli jak kvalifikaci a jasně. dominovali ve finále Round Robin, kde druhou dvojici Stanislav Nejezchleba a Michal Poprocký za sebou nechali o 262 kuželek. Z třetího místa se radoval Zdeněk Mára s Josefem Colonem, kteří 3. místo ubránili o 12 kuželek před Milanem Souškem a Tomášem Rathouským.

V kategorii žen byla situace daleko více vyrovnaná a vítězky kvalifikace Dana Hanušová s Blankou Hanusíkovou se od začátku finále trochu trápili. Matematika byla před posledním zápasem jasná, pokud chtěli zvítězit museli porazit Janu Lébrovou s Miluší Novákovou o 21 kuželek a s 30ti body za vítězství by jim to k titulu stačilo. Do poloviny zápasu byla situace velmi vyrovnaná, v druhé polovině ale Dana Hanušová s Blankou Hanusíkovou zabrala a celkově Janu Lébrovou a Miluši Novákovou porazila 425 : 372 a brala titul. Celkově tedy druhé Jana Lébrová a Miluše Nováková a třetí Svatava Závladská s Evou Štefkovou. A těchto 6 dvojic si poprvé rozdělilo nové, velké, krásné medaile.

Kategorie mix: Mixy se hrály o květné neděli 25.03.2018. Věříme, že dnešní postní den se týkal pouze stravy, nikoliv her... Hned zkraje musíme podotknout, že v dané konkurenci zřejmě nezvítězili papíroví favorité, že je to docela překvapení, pro vítěze samotné jistě velmi vítané. Do naší Galérie slavných coby vítězové dneškem vstupuje dvojice Vláďa Pitaš, Blanka Hanusíková, kteří pod sebou nechali všechny ostatní. Gratulujeme!

Na místě konání mixů byli zástupci ČBA a tak opět dejme slovo jim, jak to viděli: Novými mistry v kategorii MIXů jsou Blanka Hanusíková a Vladimír Pitaš Už kvalifikace byla velice vyrovnaná a dvě dvojice dosáhly stejného náhozu a po kvalifikaci vedly. Aleš Drábek s Miluší Novákovou a ani Jiří Hindrák s Danou Hanušovou nepotvrdily své postavení vedoucích z kvalifikace. Všem vypálil rybník Vlado Pitaš s Blankou Hanusíkovou a postupně zvyšovali svůj náskok a i když před poslední hrou vedli jen o 9 kuželek, v poslední hře zabrali a s přehledem zvítězili. Druhé místo uhájili o pouhou jednu kuželku Jiří Hindrák s Danou Hanušovou a to jen díky spojeným strike v posledním frame. Mocně finišovali, ale o kousek třetí byli Jiří Uhlíř s Janou Lébrovou a také zaslouženě získali medaile.

Mistři se svými čerstvě nabytými tituly byli slavnostně vloženi do seniorské Galérie slavných.

A tady jsou ke stažení veškeré výsledky: Výsledková listina ke stažení

K dispozici je i krátká videoreportáž z této akce v naší Videogalérii.

Na fotkách jsou vítězové: Jiří Hindrák + Jiří Uhlíř, Blanka Hanusíková + Dana Hanušová, Vladimír Pitaš + Blanka Hanusíková. Dole ve fotoalbu ale naleznete momentek z vyhlašování více.

muzi--1.-misto.jpgzeny--1.-misto.jpgmixy--1.-misto.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Ročník 2018