Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR seniorských dvojic 2022

10. 9. 2022

V sobotu 10.09.2022 se v Pardubicích odehrálo MČR seniorských dvojic. Ani letos nebyli hráči rozděleni do skupin, jako tomu bylo do roku 2020, všichni hráli pohromadě v jedné skupině. Navíc se letos poprvé hrálo modifikovaným systémem baker, tedy hráči se střídají po frejmech s tím, že první hráč dvojice hraje 9. i 10. frejm. Tento systém kopíroval herní model z MS seniorů. Herní systém dlouho nechápal jeden z členů seniorské komise ČBA, který agresivně tvrdil, že se hraje jiným způsobem. Nepřečetl si zřejmě ani Propozice této soutěže. Že neměl pravdu se ukázalo právě na tomto MČR, kde ale nakonec byl se svým kolegou nejlepší a obsadil 1. místo. Ani se nedokázal za své hrubé chování omluvit...

Do MČR se registrovalo 41 dvojic pánských, dámských, i smíšených, turnaj odehrálo 40 dvojic. Kvalifikace zahrnovala 10 her. Po finále na 4 hry převzaly medaile tři nejlepší dvojice, a to:

1. místo: Ondřej Surán, Rostislav Kala

2. místo: Pavel Čermák, Jiří Hindrák

3. místo: Zdeněk Havlíček, Stanislav Nejezchleba

Vítězná dvojice tak obhajuje své prvenství z předchozího ročníku. Vítězové byli zapsáni do Seniorské Galérie slavných, která je na našich stránkách vedena pro seniorské akce nejrůznějšího typu. Informace na stránkách ČBA naleznete ZDE a ZDE.

Gratulujeme úspěšným! Na fotce jsou nejlepší dvojice.

  vitezove.jpg