Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR seniorských dvojic 2021 - Výsledky

22. 8. 2021

V sobotu 21.08.2021 se v Pardubicích sešlo celkem 54 seniorských dvojic, aby se popraly o Mistrovský titul 2021, jenž od roku 2019 měli ve svém držení Milan Soušek s Tomášem Rathouským. Letos se poprvé hrálo ve zcela novém formátu z dílny ČBA - všechny dvojice hrály v rámci jediné kategorie, tedy bez členění na muže, ženy a smíšené páry. Není jisté, že to bylo optimální řešení, neboť ti, co měli v plánu hrát stejnopohlavní i smíšené dvojice měli prostě smůlu, museli se předem rozhodnou, čemu dají přednost.

Přičítávaly se hendykepy ženám 8 bodů a hráčům nad 65 let 1 bod za každý rok nad.

Mazací model 40 stop se ukázal jako hodně obtížný, o čemž svědčí celkové dosažené průměry a jednotlivé hry.

Kvalifikace se hrála na obvyklých 6 her (dvojice 12 her). Základní část ovládly Dana Hanušová s Blankou Hanusíkovou se součtem včetně HDC 2412, před druhými Pavlem Čermákem s Jirkou Hindrákem (2361) a třetími Rosťou Kalou s Ondrou Suránem (2293). Do finále se kvalifikovalo 16 nejlepších dvojic, poslední postupující byli se součtem 2118 Zdeněk a Dagmar Prokopovi. Co udělá jedna jediná kuželka poznali Pavel Konečný s Jirkou Haraštou - ti se součtem 2117 byli první nepostupující.

Finále bylo rovněž letos ve zcela novém provedení, odpadly play off utkání nejlepších, jak se hrálo až dosud v předchozích ročnících. Nový systém byl 4 hry od nuly a konečné pořadí určovaly součty. Nejlépe se s podmínkami vyrovnala dvojice Rostislav Kala, Ondřej Surán, kteří zvítězili se součtem 1571 a zaslouženě přebrali Mistrovské tituly z rukou prezidenta ČBA Karla Vopičky. O 29 bodů méně nasbírala dvojice Jana Lébrová, Jiří Vrážel, což znamená stříbro a o dalších 28 bodů méně Blanka Hanusíková, Dana Hanušová. Vybojovaly si tedy bronzové umístění. Noví Mistři ČR byli přidáni do naší Seniorské Galérie Slavných.

Zde jsou ke stažení výsledky: Kvalifikace         Finále

Nezapomeňte nahlédnout do přiložené Fotogalérie, zde jsou jen stupně vítězů při české státní hymně:

2021-mcr-seniorskych-dvojic-stupne-vitezu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Po skončení šampionátu bylo pro přítomné připraveno pohoštění a speciální seniorský večer, v rámci něhož byly prezentovány počátky seniorského bowlingu v ČR, jeho vývoj a úspěchy, připomenuty mezinárodní úspěchy z Mistrovství Evropy (otevřené ME ESBC) a také oceněni někteří lidé mající zásluhy na rozvoji seniorského bowlingu v ČR a všichni zlatí medailisté z ME seniorů. Milan Soušek za všechny poděkoval a připomněl, že senioři od roku 2009 dodnes přivezli z ME celkem 20 medailí, což činí ze seniorů jasně nejúspěšnější bowlingovou společnost a vyjádřil přesvědčení, že tomu tak bude i v budoucnosti, nejblíže doufejme na ME seniorů 2022 v Berlíně. Večer skončil přátelským posezením se vším všudy, ale spát se nešlo příliš pozdě, jelikož hodně z přítomných čekalo druhý den finále Seniorské bowlingové ligy 2020 (odložené).

 

Náhledy fotografií ze složky Ročník 2021