Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR seniorských dvojic 2019 - Výsledky

23. 3. 2019

Vloženo 26.03.2019: přidali jsme odkaz na video z finálových her. V článku proklik úplně dole...

V sobotu 23.03.2019 se v Praze na Zličíně hrají seniorské dvojice pánské a dámské. Na stejném místě pak v neděli 24.03.2019 mixy. Postupně budeme přidávat informace. Výsledky najdete i na webu ČBA ZDE. Budeme se snažit přidat i fotky a z finálových zápasů by mělo vzniknout video, i to sem po jeho zpracování vložíme.

Seniorské dvojice žen: do soutěže se nahlásilo pouhých 5 dvojic. Přičemž 4 dvojice obdrží mistrovské medaile za umístění na stupních vítězů. Po kvalifikaci tedy vypadla jediná dvojka: Anežka Lencová, Kristýna Janočková, které moc nezadařilo. Po playoff hrách na dvě vítězné hry docela překvapivě obsazují 3. místo Jana Lébrová - Eva Štefková a Svatava Závladská - Marie Frýbortová. O prvenství si to rozdaly "háčka" s dvojkou Míla Suchánková - Alena Sovová. Konečné pořadí: 1. místo: Blanka Hanusíková - Dana Hanušová, 2. místo: Miloslava Suchánková - Alena Sovová, dělené 3. místo: Jana Lébrová - Eva Štefková, Svatava Závladská - Marie Frýbortová. Gratulujeme!

Výsledková listina ke stažení - kvalifikace ženy   Výsledková listina ke stažení Finále ženy

2019-mcr-dvojic---zeny.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniorské dvojice mužů: ani v případě mužů nelze hovořit o kdoví jak velké zájmu. Do soutěže se přihlásilo jen 21 dvojic. Kvalifikaci vyhrávají Honza Kolář - Petr Ivanciv s průměrem přes 212. Libor Mach s Mirkem Bílkem mají lehce přes 200. Posledním postupujícím se stala dvojice Milan Soušek - Tomáš Rathouský, kteří měli na kontě průměr přes 186. Nejvyšší kvalifikační hru zahrál Milan Soušek - 257. To dvojce Soušek - Rathouský velmi přispělo k dosažení osmého, tedy posledního postupového místa. Následuje play off na 2 vítězné hry. Jasní favorité Kolář - Ivanciv podlehli dvojici Soušek - Rathouský 0:2. Všechny ostatní dvojice musely hrát třetí hru. V duelech nad svými soupeři zvítězili Mach - Bílek (v duelu se Stanishevským a Pekárem rozhodoval po 3 hrách až rozhoz!), Mára - Ondráček, Jirků - Štulc. Tyto 4 dvojice už měly zajištěnou bednu... V boji o superfinále Rathouský - Soušek vyřazují dvojku Jirků - Štulc 2:0, druhým superfinalistou se stali kladenští Mára - Ondráček. Do superfinále tedy jdou kupodivu samí rovináři. I když "kupodivu" tady asi není na místě, prostě byli lepší a své soupeře v play off přehráli. Souboj o 1. místo byl dramatický. V 1. hře vyhrávají kladeňáci, ve druhé hře byli lepší Soušek - Rathouský, rozhodující třetí hra vyzněla v poměru 425:421 (bez HDC) ve prospěch Souška s Rathouským. Konečné pořadí: 1. místo Milan Soušek - Tomáš Rathouský, 2. místo: Zdeněk Mára - Bohuslav Ondráček, 3. dělené místo: Libor Mach - Miroslav Bílek a Ladislav Jirků - Jan Štulc. Samozřejmě i tady gratulujeme úspěšným!

Výsledková listina ke stažení - kvalifikace muži     Výsledková listina ke stažení - Finále muži

2019-mcr-dvojic---muzi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniorské dvojice mixy: hrály se v neděli, ani v mixech není účast nijak bohatá, přihlásilo se pouhých 12 mix dvojic (muž - žena). V kvalifikaci vítězí zkušená dvojice Jiří Uhlíř - Dana Hanušová, druzí končí Jiří Vrážel - Jana Lébrová. Poslední postupující dvojicí do dalších bojů byli Závladští. Semifinále se rovněž hrálo systémem play off na 2 vítězné hry. Nejdramatičtější souboj se odehrál mezi dvojicemi Pitaš - Hanusíková a Nejezchleba - Janočková. Tento jediný duel se musel hrát na 3 hry. V něm nakonec Standa s Kristýnou podlehli. Další kolo o postup do titulového superfinále naopak znamenal vždy 3 hry. Stulíkovi podlehli Jirkovi s Danou, Blanka s Vláďou pak Janě s Jiřím. Poražení získali bronz (3. dělené místo) a šlo se do superfinále, kde se utkali dva nejlepší z kvalifikace Jirka Uhlíř - Dana Hanušová a Jiří Vrážel - Jana Lébrová. Tady stačily dvě hry a tedy poměrem 2:0 vítězí Jiří Vrážel s Janou Lébrovou. Konečné pořadí: 1. místo: Jiří Vrážel - Jana Lébrová, 2. místo: Jiří Uhlíř - Dana Hanušová, dělené 3. místo: Jíři a Dagmar Stulíkovi a Vladimír Pitaš - Blanka Hanusíková. Gratulujeme, byly to hezké boje...

Výsledková listina ke stažení - kvalifikace mixy     Výsledková listina ke stažení - Finále mixy

2019-mcr-dvojic---mixy.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDEO z finálových bojů. Všechny mistrovské seniorské dvojice byly také u nás přidány do Galérie slavných.

 

Náhledy fotografií ze složky Ročník 2019