Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magyar Old School 2024 - výsledky

17. 3. 2024

Magyar Old School 2024 se hrál náhradně v BNC Bratislava v dnech 14. až 16.03.2024. Z ČR jsme měli zastoupení v podobě 12 hráček a hráčů.

Singly: nejlépe dopadl Ondřej Surán se součtem 1237, což stačilo na 6. místo. Do finále šly však pouze 4 nejlepší. Stupně vítězů komplet obsadili slovenští hráči.

Dvojice: Jana Lébrová s Ondřejem Suránem skončili po kvalifikaci druzí a probojovali se tak do finálových bojů. V prvním KO utkání podlehli maďarům 375:449. V utkání o 3. místo i slovákům 339:366 a zůstali tak na 4. místě. Zranění Jany Lébrové bylo velmi omezující...

Trojice: do finálové čtyřky prošly 2 čistě maďarské týmy, 1 slovenský a 1 kombinovaný, v němž se dvěma maďary hrála naše Anežka Lencová. V 1. KO nastoupili proti favorizovaným slovákům, kteří v průběhu hry stále vedli. To se obrátilo ažtrojice-2.-misto.jpg na samém konci, kdy slováci trochu zaváhali. Před 10. frejmem o pár bodů vedli, ale situace se vyvinula tak, že naše Anežka Lencová hrající v týmu na třetí pozici měla vše ve svých rukách. Z devátého frejmu měla nabito strajkem a tak se s napětím čekalo na 10 frejm. Anežka přidala druhý strajk a vše dovršila posledními hody. Maďarský tým s Anežkou tak poráží slováky 607:599, takže medaile je jistá! Ve druhém KO proti dalšímu maďarskému týmu už se vůbec nedařilo, prohra 461:536. Nicméně díky Anežce Lencové máme stříbrnou medaili!

Masters: sem postupovalo 16 nejlepších hráčů na základě All Event. Očekávaný postup naplnil Ondra Surán a jako poslední šestnáctá se do Masters dostává i Irena Zelinková. Celý herní systém se hraje vyřazovacím způsobem. Irča zle proháněla vítěze All Event Antona Zoričáka a vypadala na postup. Tono se však ve druhé polovině vzchopil a šesti strajky masters.jpgv řadě nakonec vítězí 216:205. Jeho postup byl velmi šťastný, pět strajků by nestačilo a Irča předvedla krásnou hru. Nicméně v Masters končí. Ondra Surán nafasoval do první hry slováka Pavlikovského, který ale předčasně odjel a tak jde Ondra rovnou do druhého kola. Tady na něj čekal další slovák Viktor Špindor, kterého Ondřej udolal 209:197. Ve třetím kole přišel na řadu maďar Kmetty. Nádherný souboj, nakonec poměrem 247:233 vítězí Ondřej. Tím postupuje do posledního boje o zlato. Soupeřem mu byl slovenský Miro Koník. Průběh celé hry byl dost rozháraný, oba občas chybovali, vedení se stále přelévalo sem tam. Jako první dohrál svoji hru Ondra s číslem 181. Miro měl nabito z devátého frejmu strajkem, pokud by strajkoval i v posledním, šel by před Ondru. Strajky se však nekonaly a tak konečným výsledkem 181:172 vítězí Ondřej Surán a bere tak cennou zlatou medaili.

Nejvyšší náhozy: 268 Andrej Hoos, 223 Anna Brokešová.

Čest našich hráčů letos tedy letos zachránili medailemi Anežka Lencová a Ondřej Surán. Oběma gratulujeme! Na fotky se můžete podívat v přiložené fotogalérii.

Magyar Old School 2024 (excel)

Příští Old School je ten slovenský, který se bude hrát 6. až 8. června 2024 na BNC. Náš český bude na řadě až 26. až 28.09.2024 v Olomouci. Do obou se lze již hlásit. Do Slovak Old School TUDY a do Czech Old School TUDY. Pro český si lze objednávat i hotelové= pokoje (mejlem - viz ten proklik).

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2024 Magyar Old School