Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magyar Old School 2017 - Výsledky

30. 3. 2017

Z ČR se jelo pokusit navázat na loňské úspoěchy celkem 6 hráčů a 2 hráčky. Všechny uvidíte na našich fotkách... Avizovaný mazací model s 19,68 ml oleje asi nebyl použit??? Zdálo se, že na drahách bylo oleje více, než avizovaných 19.6 ml. No ale kdoví, jak to vlastně bylo... Ve čtvrtek 30.03. se na úvod celého turnaje hrály singly. Kvalifikačních 5 her rozhodlo o tom, že do semifinále šlo hned 6 našich hráčů. Po dalších 2 hrách bylo jasné, že do finále se podívají jen dva - Standa Nejezchleba a Vláďa Pitaš. Standovi se přestalo dařit a takvitez-jednotlivcu---jan-debnar.jpg nejlepším našincem se stal Vladimír Pitaš, celkově obsazuje 5. místo. Singly vyhrává náš slovenský kamarád Ján Debnár - viz jeho foto. 

 Výsledky - singly

 

 

 

 

 

Vloženo v pátek v noci: dnes proběhly dvojice. Z kvalifikace, která se hrála stejně jako singly na 5 her, a kde jsme měli 4 naše dvojice, do finále postoupily 3 dvojice. Ve finále se hrály 3 hry, které rozhodly o konečném pořadí dvojic. A tady je náš první velký úspěch: třetí místo obsazuje naše dvojka Jana Lébrová - Mirek Křesťan. Gratulujeme! Nebylo to vůbec jednoduché.... Večer se pak konala tradiční společná večeře, po ní následovalo oficiální vyhlašování výsledků jednotlivců a dvojic s předáváním cen a pohárů. Následovala losovaná tombola s nejrůznějšími bowlingovými a picími potřebami a pomůckami. Docela se na české hráče usmívala a našinci si tedy odvážejí bowlingové koule, vozík na koule a různé drobnosti. Vítaným zpříjemněním večera byla živá hudba v podání jednoho z maďarských hráčů, jeho produkce byla na úrovni takřka koncertní. Samozřejmě nechyběly nápoje všeho druhu, formátu a množství, takže o náladu bylo postaráno. Do hotelu jsme se dostali lehce před půlnocí. Ráno od 9 hodin na nás totiž čekaly trojice.

Výsledky - doubles

Tady je na fotce naše úspěšná dvojice Jana Léborvá s Mirkem Křesťanem.

p3312225.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V sobotu hned od rána se hrály trojice. My jsme měli dvě čistě české trojice (Lébrová, Křesťan, Soušek a Bešík, Pitaš, Nejezchleba). Anežka Lencová se přidala ke slovákům a na Jirku Klečku "zbyli" dva maďaři. Hrálo se na součet 3 her a hned se pokračovalo dalšími třemi hrami coby finále se započítáním 50% kvalifikace do finálových p4012247.jpgher. A tady získáváme pro ČR bronz díky trojici Jana Lébrová, Mirek Křesťan, Milan Soušek, a to i přes to, že pár her se opravdu moc nevydařilo. Takže fajn pocit nakonec. První a druhé místo obsazují maďarské trojice, Jánko Debnár, Ondra Šovčík společně s Anežkou Lencovou končí na 4. místě a Jirka Klečka se svými dvěma maďarskými spoluhráči končí pátí a konečně Standa Nejezchleba + Josef Bešík + Vláďa Pitaš obsazují místo šesté.

 

 

 

 

 

 

 

Turnaj posléze vyvrcholil svým Masters. Do Masters šlo 20 nejlepších, z našich neprošli Anežka Lencová, Vláďa Pitaš a Jana Lébrová. 50% všech her z jednotlivců, dvojic i trojic se přičítalo ke dvěma kvalifikačním hrám. Do superfinálové desítky šli Standa p4012260.jpgNejezchleba, Mirek Křesťan a překvapení Jirka Klečka. Ve dvou rozhodujících hrách Standu Nejezchleba opustilo štěstí, nezadařilo se, ale přesto z toho bylo 3. místo a stal se tedy nejlepším českým hráčem vůbec. Gratulujeme! Mirek Křesťan končí čtvrtý a Jirka Klečka šestý. Masters vyhrává domácí Zoltán Skobrics před svým kolegou Csabou Ráczem.

 

 

 

 

 

 

 

Kompletní výsledková listina je již zpracována (viz níže ke stažení). Kromě oficiálních výsledků je v souboru přidán list bodů do Senior Masters a další list s přehledem všech her českých hráček a hráčů. Určitě se podívejte na fotky (viz níže), které jsou z jednotlivců, dvojic, galavečera, trojic a Masters, včetně vyhlašování a předávání cen nejlepším.

Výsledky již byly promítnuty i do žebříčku Senior Masters, proklik ZDE.

Kompletní výsledková listina ke stažení

Všem statečným hráčům z ČR děkujeme za účast a snahu o co nejlepší výsledky, ani letos jsme ostudu neudělali, na "bedně" jsme byli hned 3x - ve dvojicích, v trojicích a v Masters. Pro příští ročník byly navíc domluveny některé změny v koncepci maďarského Old School, ale termín březen zůstane pravděpodobně zachován.

Z ranku turnajů Old School je nyní před námi nejblíže Slovak Old School (01. až 03.06.17) a nakonec náš Czech Old School (termín pravděpodobně 19. až 22.10.2017). Ten slovenský bude otevřený cca na přelomu dubna a května, český asi otevřeme hned po něm. Ke slovenskému i českému Old School dáme včas informace na zdejší seniorský web. Zatím snad jen to, že ten český se tentokrát ponese v duchu námořních pirátů, takže Pejrakové, Angeliky, jakož i typičtí piráti a bukanýři mají volné pole působnosti... Jinak další podrobnosti budou na stránkách Slovak Old School a Czech Old School. Už teď se těšíme....


 

Náhledy fotografií ze složky 2017 Magyar Old School