Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magyar Old School 2016 - výsledky

17. 1. 2016

1. ročník Magyar Old School se konal na 10ti dráze v Székeszfehérváru. Údajně je to největší centrum v Maďarsku. Odehrálo zde celkem 32 hráček a hráčů ze 3 zemí, naši byli ve složení 5 mužů a 2 ženy. Hrací systém byl obdobný, jako na všech Old School turnajích - 6 her jednotlivci, 6 her dvojice, 4 hry trojice, denní finále a na závěr Masters.

Jako první přišly na řadu hry jednotlivců. Tady suverénně vyhrává domácí Zoltán Skobrics s průměrem přes 231, druhé místo obsazuje náš Standa Nejezchleba s průměrem přes 211 a třetí končí Ján Debnár, náš slovenský kamarád. Hned první den tedy náš velmi pěkný úspěch...

Druhý den byly na řadě dvojice. A bylo to pro české barvy vystoupení nadmíru úspěšné. 1. místo Standa Nejezchleba se Zdeňkem Havlíčkem. Společný průměr téměř 195. Ve finále pak svoji formu potvrdili. Druhé místo vybojovala dvojice Ján Debnár, Ondrej Šovčík. Že měli také radost, to není třeba zdůrazňovat. třetí místo vybojovali Zoltán Skobrics a Zoltán Tóth, tedy domácí borci. Vítězství je vynikající úspěch a oběma našim děkujeme za vzornou reprezentaci!

Poslední disciplínou jsou trojice. Z našich se do finále dostala trojice Standa Nejezchleba, Zdeněk Havlíček, Milan Soušek. Ve finále to nebylo špatné, ale na stupně vítězů to nestačilo, je z toho konečné 4. místo. Ale ani to není v dané konkurenci určitě špatné umístění.

Poslední disciplínou bylo Masters pro 20 nejlepších, započítávaly se všechny odehrané hry, tedy 6x jednotlivci, 6x dvojice, 4x trojice. V první fázi z našich bojovali Standa Nejezchleba, Vladimír Pitaš, Zdeněk Havlíček a Dáša Flegelová. Postup do finálové desítky byl dost obtížný, jelikož všem se přičítalo 50% toho, co dosud ve všech 16ti hrách nahráli. Proto je třeba ocenit výkon Vládi Pitaše a Zdeňka Havlíčka. Vláďa se do finále prodral ze spodní desítky, Zdeněk dokonce útočil z posledního, tedy 20. místa, ale skončil sice na nepostupové 12. místě, přesto však to lze považovat za úspěch. Ve finále jsme tedy měli dva zástupce - velmi nadějnou pozici měl Standa a Vláďa už nic ztratit nemohl, mohl se jen polepšit. Po finálových hrách jsme se opět radovali, protože Standa Nejezchleba udržel 3. místo! Výborný úspěch... Vláďa Pitaš nakonec obsazuje místo desáté.

Celkové zhodnocení je pro české barvy velmi pozitivní, lepší, než se původně očekávalo s ohledem na zcela neznámé prostředí, neznámé centrum, mazání a vzhledem k tomu, že toto centrum Five X je pro řadu maďarských hráčů hernou domácí. Zářil Standa Nejezchleba, k němuž se přidával i Zdeněk Havlíček. Jejich zásluhou máme tedy jedno 1. místo, jedno 2. místo a jedno 3. místo! Navíc Standa pobral i cenu za nejvyšší nához 289, který zahrákl v rámci her jednotlivců hned první den.

Poděkování patří všem, co se do Maďarska vypravili, příjemné prostředí, pěkná atmosféra a přátelské vztahy provázely celý turnaj.

Výsledková listina

Na fotkách jsou Stanislav Nejezchleba v rámci nejlepších jednotlivců a Standa se Zdeňkem Havlíčkem na fotce nejlepších dvojic

jednotlivci---vsichni-4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dvojice---vsichni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A konečně Standa Nejezchleba coby majitel nejvyššího náhozu turnaje

nejvyssi-nahozy-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prohlédněte si i další fotky v galérii... viz níže

 

Náhledy fotografií ze složky 2016 Magyar Old School, Székeszfehérvár