Jdi na obsah Jdi na menu
 


Láník s přáteli 2022 - duben

11. 4. 2022

Láník s přáteli Blansko 2. a 3. turnaj 2022        komentář

Blanensko boskovický turnaj „Láník s přáteli“ provází od počátku roku řekněme „technické problémy“.

 Ve druhém (únorovém) turnaji „ Memoriálu Vladimíra Tlamky“ se vyskytly softwarové potíže, které byly důvodem, že výsledky nebyly oficiálně vyhlášeny a je tak činěno až teď. Ve výsledkové listině se sečetly první dvě hry a nebylo možno provést obodování náhozů. Po dohodě na třetím turnaji se do bodového hodnocení počítá průměr z prvních dvou her. V tomto smyslu byly přepočteny bodové zisky všech hráčů v letošním ročníku. Memoriál se ale jinak vydařil a za účasti Tlamkové rodiny, která turnaj sponzorovala se vzájemně na Laďu zavzpomínalo. Vítězem turnaje se stal Pavel Matuška a na druhém místě se umístil František Brokeš. Třetí skončil Láďa Schůt. Také bodový zisk Aničky Brokešové, bez handicapu přes 1000 kolků, stačil sice v absolutním pořadí až na 7. místo, ale stojí za povšimnutí.

Březnový turnaj byl z organizačních důvodů přeložen na 1. dubna. Původně se měl hrát jako vzpomínkový na Františka Plešingra v duchu jeho koníčka domácích pálenek. Ze zdravotních problémů organizačního týmu byl „Memoriál“ odložen a uskuteční se příště. Takže březnový turnaj se hrál jako klasika.Před začátkem byly na žádost hráčů upraveny  bonifikace za první tři místa v turnaji a to tak, že nově budou bonifikace za první místo 10 bodů, za druhé 7 a za třetí 5 bodů. Platí zpětně od počátku roku. Turnaje se zúčastnilo 14 hráčů.  V absolutním pořadí se na prvním místě umístil Pavel Matuška z Blanska stíhaný Františkem Brokešem. (Už je to trochu jednotvárné a výzva pro ostatní, aby s tím něco dělali).  Trošku nám zatím v pořadí pokulhávají ženy, které zatím výsledky z loňska, které vedly ke zrušení gendrové bonifikace, neopakují. V příštím kole jim budeme držet palce.Po kritice a dodejme, že oprávněné, že výsledky turnaje jsou vyhlašovány málo přesvědčivě a důstojně, se moderování ujal Pavel Matuška a to dobře. Skoro stejně dobře jako prezentace svatebních koláčků, které byly nabízeny jako odměna za strike.Takže tato funkce mu zůstane už nastálo. Myslím tím vyhlašování výsledků. Co se týče koláčků, vyzval ostatní, zejména hráčky, aby se také pochlubili svým cukrářským uměním.

Příští turnaj se z kapacitních důvodů herny uskuteční už ve čtvrtek 28. dubna v 11 hod. a na žádost pražských hráčů bude tolerováno případné zpoždění rychlíku z Prahy. Srdečně zve všechny „Přátele“     Igor Láník.

Po příštím turnaji zhodnotíme dosavadní úspěšnost regionů. Zatím se nám rýsují tradiční Východočeši, Pražáci, domácí Blanenšťáci a pořadatelští Boskováci.

Výsledková listina - duben          Láník s přáteli - únor          Roční pořadí turnaje