Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open v dubnu vyhrává Jana Lébrová

13. 4. 2015

Dámy vévodily startovnímu poli, nejlepší byla Jana Lébrová…

Tentokrát na vítězství v superfinále stačilo bez handicapu 202, což není moc, nicméně celý den se s mazáním, které mělo mastnější střed potýkalo hned několik hráčů. Na začátku bylo vidět, že většina seniorů je zvyklá hrát na mazání s menším množstvím středového oleje, ale naopak některým to vůbec potíže nedělalo. O tři kuželky a s průměrem 205,0 zvítězil v kvalifikaci nestárnoucí Rosťa Kala. 204,5 průměr a v kvalifikačním kole 2. místo, to byl výkon Michala Foťka a jeho nejlepší hra byla pěkných 241. Úplně stejně, tedy celkově 1227 měla v kvalifikaci nejlepší žena Dáša Flegelová, ale díky nižšímu výkonu jí to stačilo „pouze“ na třetí místo.
V kvalifikaci byl nejlepší výkon 244 Petra Mráčka a jak se později ukázalo, byl to i nejvyšší nához turnaje, i když několik hráčů mělo k překonání hodně blízko.
Posledním postupujícím do semifinále byla Anežka Lencová, která i v semifinále potvrdila, že hrála to co potřebovala. A ze semifinále postupovala jako předposlední. ( Postupovala by zase jako poslední ale Láďa Schůt musel odjet, takže se ještě o místo posunula ) Šťastný byl po semifinále Drahomír Koukal, který díky Láďově odjezdu poskočil na poslední postupové místo a zahrál si KO souboj.
Jana Lébrová už v semifinále naznačila, že hraje v pohodě a 2x 204 jí stačilo na vítězství v semifinále a také „nejslabší“ soupeř pro KO. Jen o kuželku horší byl levoruký František Kolář a třetí další dáma Míla Nováková. V semifinále se nedařilo Dáše Flegelové, v kvalifikaci nejlepší ženě, která si poslední hrou 123 dveře do KO zavřela.
V KO se zlomil jeden mýtus a to, že Milan Soušek na Senior Open nikdy do superfinále z KO nepostoupil. Jak se říká, už se to lepší. V KO narazil na Petra Mráčka a měli stejný nához 393, do superfinále postoupil Petr Mráček, měl vyšší nához, ale jak jsem předeslal, Milan také postoupil a to z pozice Lucky losera. Gratulujeme. František Kolář jen o 9 kuželek udolal Anežku Lencovou, Míla Nováková o 11 Vráťu Kulhánka. Druhým šťastným postupujícím Lucky loserem byl Mirek Sejkora z nedalekého Ústí nad Orlicí, který byl šťastnější o pouhé 4 kuželky.

Superfinále je věc nervů, jedna hra vždy rozhoduje o všem. Ty si zachovala pevné Jana Lébrová a zvítězila o 6 kuželek před celý den v pohodě hrající Danou Hanušovou. Třetí byl Mirek Křestan, který nakonec o 5 kuželek porazil čtvrtého Františka Koláře. A na pátém byl také o pět kuželek horší Jiří Vrážel.
Prvních šest finalistů posbíralo pěkné pricemoney a nejvíce 1.500,- Kč si odvezla  Jana Lébrová do Olomouce.

Výsledková listina

Na fotce jsou ženy, tedy úspěšné ženy, spolu s Mirkem Křesťanem a druhá fotka představuje finalisty turnaje, resp. většinu z nich...

ssl20115.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ssl20113.jpg