Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open červen 2015 - výsledky

16. 6. 2015

Senior Open kořistí Anny Brokešové

V nabitém seniorském kalendáři se odehrál další ze série turnajů Senior Open, tentokráte s menší účastí díky probíhajícímu finále ABL, ale o to s větším nasazením na mazání, které bude za týden na ME Seniorů v Bologni.

Toto mazání ukázalo, že nebude jednoduché pro seniory se s větším množstvím oleje poprat. Posuďte sami, nejvyšší nához měl Jiří Vrážel 227 a bylo hozeno jen 5 dvoustovek  a nejvyšší průměr byl 182,2! Nicméně většina hráčů brala turnaj jako skvělou přípravu.

Kvalifikaci vyhrála Jana Lébrová, která i na tomto mazání působila velmi stabilně, druhý byl Jiří Vrážel a třetí František Brokeš a na čtvrtém místě jeho manželka a pozdější vítězka Anna Brokešová.

V KO soubojích ale už Anna Brokešová ukázala svoji sílu a nejenže vyhrála svůj souboj, ale také měla nejlepší součet dvou her z celého startovního pole. Nejnapínavější byl souboj Tomáše Rathouského s Milošem Vávrou, který rozhodla až druhá hra a  Tomáš „jistě“ o 12 kuželek postoupil díky handicapu. I František Kučírek bojoval až do posledního dechu a nakonec své vítězství urval až ve druhé hře. V KO soubojích bylo vidět, že když se k těžkému mazání přidá trochu nervozity, tak jdou výkony lehce dolů. Málo naplat u bowlingu většinou rozhoduje hlava.

Svoji nejlepší hru si správně Anna Brokešová nechala na superfinále ( 214 ) a s náskokem zvítězila, Jiří Vrážel bojoval až do posledního frejmu, rovných 200 stačilo „jen“ na druhé místo. Třetí skončil Ivan Burian, který porazil Františka Brokeše o pouhé 3 kuželky.

Věříme, že tento přípravný turnaj těm seniorům, kteří jedou na ME v Bologni, pomohl a přejeme jim mnoho strike !!!

Výsledková listina

Celoroční pořadí

Na fotce jsou nejúspěšnější hráčky a hráči červnového turnaje

img_0702.jpg