Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, září 2016 - Výsledky

5. 9. 2016

Další turnaj série vyhrál v Pardubicích Vladimír Pitaš

V neděli 4. září se odehrál již 7. turnaj letošní série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích.

Tento turnaj si přijelo zahrát 25 hráčů a hráček a hrálo se na velice příjemném mazání, na kterém to našim seniorům opravdu padalo.

Kvalifikaci na 6 her odehrál nejlépe Jirka Vrážel, který nahrál 1225 handicapem, druhý byl Vladimír Pitaš 1223 s handicapem a třetí byl Petr Tomášek, který nahrál 1214 s handicapem.

Po kvalifikaci nastoupilo 20 nejlepších do semifinále, hraného KO systémem, 1. proti 20., 2. proti 19., atd. Tyto souboje vyzněly v naprosté většině lépe pro hráče umístěné v kvalifikaci výše, i když k některým překvapením na úkor papírových favoritů přece jenom došlo. Vítězové těchto soubojů a 2 nejlepší poražení, postoupili do finále.

Ve finále začali výborně Jiří Vrážel a Vladimír Pitaš, kteří nahráli oba 233 s handicapem a jediný, kdo s nimi dokázal držet krok, byl Tomáš Rathouský, který hodil 221 s handicapem. Tomáš ovšem pokazil druhou hru, kdy naházel jen 160 a to mu stačilo pouze na páté místo. Jiří Vrážel přidal ve druhé finálové hře 237 s handicapem, ale Vladimír Pitaš odolal jeho náporu a díky hře 248 s handicapem zaslouženě v tomto turnaji zvítězil. Na třetím místě skončil díky vyrovnaným finálovým hrám František Kučírek.

Konečné pořadí dnešního turnaje je tedy následující: první Vladimír Pitaš 481 včetně handicapu, druhý Jiří Vrážel 470 včetně handicapu a třetí místo vybojoval František Kučírek náhozem 413 včetně handicapu.

Nejvyšší nához turnaje předvedl Milan Soušek a to 243, který hodil v kvalifikaci a za který má start na příštím turnaji série zdarma.

 Výsledková listina

 2016-09---2-.jpg