Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, září 2015 - výsledky

14. 9. 2015

V dramatickém finále zvítězila Dana Hanušová

Na středně těžkém krátkém modelu mnoho hráčů hledalo cestu, ale většině se to podařilo. Vždyť i poslední hráčka si hodila 200. J

Od začátku diktoval tempo Petr Mráček, který také vyhrál kvalifikaci s průměrem 193,83. Druhý byl v kvalifikaci Josef Bešík jen 5 bodů za Petrem. A na třetím místě byl velmi stabilně hrající Jiří Klečka, ten zase jen 10 bodů za Josefem Bešíkem.

V semifinále už začala úřadovat Dana Hanušová a s přehledem vyhrála. Pravděpodobně si chtěla zlepšit náladu z minulého turnaje kdy v KO vypadla s Jirkou Vojířem. Tentokrát si díky prvnímu místu v semifinále zajistila přímý postup do Superfinále a KO soubojům se elegantně vyhnula. Na  druhé místo se vyšplhala druhá medailistka z evropského šampionátu Blanka Hanusíková a třetí byl stále výborně hrající Jiří Klečka.

V KO soubojích to jako obvykle vřelo a nejvyrovnanější zápas sehrál Petr Mráček s Josefem Bešíkem, kteří se do posledního frejmu přetahovali o postup. Nakonec byl šťastnější Josef Bešík a díky handicapu postoupil. Další zajímavý souboj sehrála Anežka Lencová s Jiřím Klečkou, Anežka ve druhé hře udržela náskok z první hry a ani 226 v druhé hře nestačilo Jiřímu Klečkovi na vítězství. Na postup ale ano, protože díky výkonu také postoupil jako lucky loser. I Anna Brokešová se radovala z postupu a 360 jí stačilo na pozici druhého šťastného losera.

Superfinále bylo velmi vyrovnané, mezi 4. a 8. místem bylo pouhých 6 kuželek a na prvních dvou místech byl dokonce úplně stejný nához. Nakonec se pouze díky nižšímu handicapu radovala za 213 z prvního místa Dana Hanušová, tentokráte byl o kousek méně šťastný Vlado Pitaš, který se stejným výkonem obsadil druhé místo. Po skvělém začátku v superfinále František Brokeš udržel třetí místo o 8 kuželek před Jiřím Klečkou. 5. , 6. a 7. místo v jedné kuželce! Na pátém skončila lepším závěrem Blanka Hanusíková, se stejným výkonem byla 6. Anežka Lencová, která přišla o price money jen díky handicapu. A  o kuželku za nimi Dáša Flegelová….

V celkovém celoročním pořadí si upevnila 1. místo Dana Hanušová a na místa, která zajišťují postupy do celoročního finále poskočily Anežka Lencová a Dáša Flegelová.

Další Senior Open se odehraje v Pardubicích 3.10.15 a bude to i příprava na druhý ročník Czech Old School se stejným mazáním, který začíná o čtyři dny později.

Výsledková listina

Celoroční žebříček

img_0823.jpg

 

 

 

 

 

 

 

img_0825.jpg