Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, srpen 2015 - výsledky

11. 8. 2015

Na Bowlingzone Senior Open se podruhé radovala Anna Brokešová

A to byli ve startovním poli čtyři zlatí medailisté z letošního evropského šampionátu v Bologni !

Ale po pořádku, již od začátku se v nachlazené herně nejlépe dařilo Zdeňkovi Havlíčkovi, který hned v kvalifikaci hodil 2 nejvyšší náhozy celého turnaje a to 251 a 266. Nejvyšší nához už mu zůstal až do konce, první místo po kvalifikaci bohužel ne. Druhý byl v kvalifikaci velmi stabilně hrající Vladimír Pitaš a třetí Petr Mráček, který se jako jediný bez handicapu dostal s průměrem přes 200 ( přesně 201 ).

V semifinále už své zuby ukázal zlatý evropský medailista Jiří Hindrák a semifinále výkony 232 a 202 ukázal soupeřům, že je připraven vyhrát a do KO souboje si vyhrál nejslabšího semifinalistu. Druhý skončil velmi dobře hrající Josef Bešík a třetí Jiří Klečka, který se pasoval na černého koně.

V KO soubojích bylo mnoho zvratů a také překvapení. Největším ze všech bylo, že Dana Hanušová prohrála s nejstarším účastníkem Jirkou Vojířem a do superfinále nepostoupila ani jako lucky loser! Po první hře měl Jiří Klečka 35 kuželek na Františka Kučírka, ale ani to mu nestačilo aby postoupil, nakonec prohrál o 3 kuželky na součet a byl první nepostupující do superfinále. Smůla.

Pěkný souboj byl i ve dvojici Blanky Hanusíkové a Jany Lébrové, po první hře Blanka vedla o 13 kuželek, ale ve druhé Jana vytáhla 247 a KO souboj byl vyřešen. Nicméně Blanka postoupila díky výkonu jako druhý lucky loser.

Pěkný souboj byl i mezi Vladimírem Pitašem a Annou Brokešovou, po první hře vyrovnáno na kuželku a ve druhé Vlado ještě trochu přidal a Annu o 12 kuželek porazil. Anna Brokešová ale nesmutnila a postoupila jako nejlepší lucky loser.

Ve Superfinále na jednu hru je to o momentální formě a také o nervech, jedna hra vás může katapultovat na vrchol nebo také až na 10. místo.

Tady šlo o každou kuželku a až do posledního hodu nebylo jisté kdo bude vítěz. Jedinou dvoustovku hodil Jiří Hindrák, ale ani tomu mu na vítězství nestačilo. Anna Brokešová hodila méně, ale díky handicapu Jirku o 4 kuželky porazila a získala cenný skalp. Třetí byl Josef Bešík, který kdyby v 10 frejmu spojil strike, mohl ještě vyhrát. Na 5 placených míst je doprovodili, čtvrtá  Jana Lébrová a pátý Vladimír Pitaš.

Nejvíce price money si odvezla do Vidlaté Seče Anna Brokešová.Gratulujeme!

Výsledková listina

Roční žebříček

Na fotkách jsou nejlepší z tohoto turnaje a také majitel nejvyšších náhozů Zdeněk Havlíček

img_0814.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_0816.jpg